Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne to si neumim predstavit. Proč tvoje děti musí byt doma, jsou nemocné?
@Anonymní píše:
Je tu někdo, kdo bude mít děti celé prázdniny doma? Ať už dobrovolně nebo proto, že musíte být doma…a šílíte z toho nebo ne? jak já závidím všem, jejichž děti jezdí po babičkách, tetách, táborech, jsou u tatínků atd
Já kromě 10 dnů mám holky doma, a nevidím důvod šílet, nikomu nezávidím že jejich děti někde trajdaj. Mně tahle myšlenka nikdy nenapadla, abych je strkala jinam, v první řadě se mají starat rodiče.
@Alušáček - podle me financni stranka a spatne vztahy v rodine.
Mimochodem - i doma se toho da zazit spoustu..
@Králičice píše:
@Alušáček - podle me financni stranka a spatne vztahy v rodine.Mimochodem - i doma se toho da zazit spoustu..
Aha, já to asi blbě pochopila, jako ze sedí doma v bytě.
Jinak jasné, ze i bez táborů a dovolené se dá něco podnikat. Počasí hezke, koupaliště, vylety po okolí..
U nás to bylo spíš naopak. Bohužel nebylo možné, abych celé prázdniny měla dovolenou nebo neplacené volno, takže když bylo dítě menší, hlídala jedna nebo druhá babička, bylo u tatínka, na příměstském táboře… Dítě na začátku prázdnin smutně prohlásilo: Jestli budou prázdniny bez tebe, tak to je tedy na houby. Takže nám oběma to bylo líto. Teď už je větší, ale stejně pořád potřebuje být nějakou část prázdnin doma.
Prázdniny jsou od toho, aby děti cestovaly, poznávaly nové lidi a nové situace, které doma, mamince za zadkem, nemají šanci prožít. Sedět jen doma a popelit se kolem komína, ty děti nikam neposune a ochudi je to o spoustu zážitků a poznatků do života.
Děti mají poznat a umět fungovat i s jinými lidmi a přizpůsobit se jiným pravidlům.
@mamule42 píše:
Já kromě 10 dnů mám holky doma, a nevidím důvod šílet, nikomu nezávidím že jejich děti někde trajdaj. Mně tahle myšlenka nikdy nenapadla, abych je strkala jinam, v první řadě se mají starat rodiče.
To já vlastně taky, ale chodíme do práce a dítě má i nějaké příměstské tábory, nebo je u babičky, kde ji po práci vyzvedneme. Jinak jsme společně, ale ne porad doma.
Zakladatelko - neco mi rika, ze tady jde spis o ponorku, ze? Ze bys potrebovala, aby se o ne chvili staral nekdo jinej..Moje deti jsou velkou cast prazdnin s nami - byla dovolena (v cr), pak 4 dny s manzelem na hory (ja byla doma) a ted je cekaj 2 primešťaky..co se tyka babicek - jestli pujdou na 2-3 noci..uvidime..
Posilam hodne sily..
@mamule42 píše:
Tak děti „strkam“ jinam, protože fakt nejsme z dovolené poskytnute zaměstnavatelem pokrýt 9 týdnů letních prázdnin + další školní prázdniny. ![]()
Celé úplně né, ale větší část prázdnin doma budou. K prarodičům ještě pojedou, protože během školního roku se tam dostanou málo nebo s námi za zadkem. Ono je to jiné, když jedou bez nás. Nechtěla bych, ať jedou celé prázdniny pryč. Zrovna dneska je děda zas svolával, ať přijedou. Teď momentálně spolu chystáme na zavaření okurek. Tak pomáhají. Jinak jsou dost ve vodě, na zahradě nebo lítají za kamarády někde ven (neznámo kam). Pravidelně tady zvoní odpoledne spolužák syna, jestli můžou jít na kolo. Syn má 10 let. Tak teď má povolené, že do 21h smí někde na hřiště a na kolo. Starší dcera má povolené do 24h a prostřední do 21h.
@Alušáček píše:
To já vlastně taky, ale chodíme do práce a dítě má i nějaké příměstské tábory, nebo je u babičky, kde ji po práci vyzvedneme. Jinak jsme společně, ale ne porad doma.
Já taky měla na mysli společný program, taky se snažíme něco vymyslet, nějaké výlety a podobné věci, prostě já ten dotaz pochopila tak, že zakladatelce jsou děti o prázdninách doma na obtíž. Rozhodně nevidím důvod šílet, že mám děti doma.
Teď jsme „doma“ 14 dní a nesilim. Ale abychom byli doma 9 týdnů, to fakt ne. Minimálně děti bych vyslala na pár příměstských táboru.
@Svistice píše:
Tak děti „strkam“ jinam, protože fakt nejsme z dovolené poskytnute zaměstnavatelem pokrýt 9 týdnů letních prázdnin + další školní prázdniny.
Myslela jsem to jinak.
Svagrova mela deti doma vzdycky cele prazdniny, ja presne naopak, tabory, pobytove i primestske, u kamaradu na chalupe, dve oddelene dovolene plus jedna spolecna… atd. Ale ani jedno neni vylozene dobre nebo spatne, proste mame kazda rodina jiny zivotni styl.
Je tu někdo, kdo bude mít děti celé prázdniny doma? Ať už dobrovolně nebo proto, že musíte být doma…a šílíte z toho nebo ne? jak já závidím všem, jejichž děti jezdí po babičkách, tetách, táborech, jsou u tatínků atd