Ex chce vzít děti na vodu - nesouhlasím s tím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20914
11.8.20 10:22

@free333 máte pravdu, k tomu sa anonymita nepoužívá, preto zakladateľku diskusie prosím, aby sa nabudúce vyhla urážlivým slovám. Odtajňovať ju však nebudem, vzhľadom na všetko osobné info rešpektujem jej anonymitu.

Pěkný den,
Kristína :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80460
13.8.20 17:30

Chtěla bych vidět, jak by se tolik někdo třeba na Berounce v úseku Beroun Tetín. Třeba. Vody po kolena. ten otec, co se mu utopila ta osmiletá, byl cvok, co jel velkou vodu. To udělá jen idiot. Jinak raft je přece jen stabilnější než laminatka. A pro děti je to zážitek. Vnoučata jezdí od dvou let. A ta přilba nebyla nikdy povinná? Myslím se o ní jednalo, ne? A když jedou rodiče s dětmi, tak se moc nechlasta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
15.8.20 15:26
@Anonymní píše:
Dobrý večer, zajímal by mne Váš postoj k této situaci.
Jsem rozvedená mám děti /15 a 8 let/ ve vlastní péči. Otec se s časem, který jim věnuje a péčí nepřetrhne, ale vídají se a děti ho mají rády. Od středy mají trávit týden s ním. Podotýkám, že je to jediný čas, který si pro ně za celé prázdniny udělal. Dnes jsem se prostřednictvím staršího dítěte dozvěděla, že je táta bere na vodu. Děti si nic podobného nikdy ani nezkusily, nemají k tomuto sportu vůbec žádný vztah, mladší se bojí vody a je dost mizerný plavec. Pokud jde o ex nevím o tom, že by se tomuto někdy věnoval, nebo k tomu měl nějaký vztah. V době kdy jsme byli spolu určitě ne a kdyby ano / v nějaké intenzivnější míře/po rozvodu velmi pravděpodobně bych o tom věděla. Máme dost společných přátel a jsem v častém a docela pravidelném kontaktu s většinou jeho blízkých příbuzných. On se snaží se mnou komunikovat co nejméně pokud možno vůbec. A to podotýkám, že jinou komunikaci než o dětech rozhodně neiniciuji a i to se snaží omezovat na nevyhnutelné minimum.
Dnes jsem mu teda opravdu ve vší slušnosti napsala, že se mi to nelíbí, že se o děti bojím viz, výše popsané a že to nechci zakázat, ale ohledy mi budou k ničemu, kdyby se dětem něco stalo. Napsal mi jenom, že se jedná o klidný úsek řeky a on, že už tam jel…
Co byste dělaly na mém místě? Nepište sem prosím Vás, že nemám právo mu rozkazovat, co může nebo, nemůže s dětmi dělat. To na jednu stranu moc dobře vím, ale na druhou stranu pokud něco vyhodnotím, jako pro děti opravdu nebezpečné, tak to prostě nedovolím a může si stěžovat třeba na hlavním nádraží. Stěžovat si nikdy a nikde nebude na to ho moc dobře znám-to tady nemá smysl rozebírat.
Jenom pro úplnost uvádím, že děti nejsou žádní mamani a buchty, které já dusím svojí přehnanou péčí a starostlivostí. mají spoustu aktivit, kamarádů, jezdí na tábory pod stan…
Ale z té vody mám prostě respekt.
Prosím o ponechání anonymu, nebo o smazání. Děkuji

Vezmi si léky na úzkost, případně trochu travy a neřeš to. Určitě je nebude chtít utopit, ne? Svým opicim strachem jim akorát krades zážitky. Jsou dost starý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
19.8.20 07:59
@Anonymní píše:
Dobrý večer, zajímal by mne Váš postoj k této situaci.
Jsem rozvedená mám děti /15 a 8 let/ ve vlastní péči. Otec se s časem, který jim věnuje a péčí nepřetrhne, ale vídají se a děti ho mají rády. Od středy mají trávit týden s ním. Podotýkám, že je to jediný čas, který si pro ně za celé prázdniny udělal. Dnes jsem se prostřednictvím staršího dítěte dozvěděla, že je táta bere na vodu. Děti si nic podobného nikdy ani nezkusily, nemají k tomuto sportu vůbec žádný vztah, mladší se bojí vody a je dost mizerný plavec. Pokud jde o ex nevím o tom, že by se tomuto někdy věnoval, nebo k tomu měl nějaký vztah. V době kdy jsme byli spolu určitě ne a kdyby ano / v nějaké intenzivnější míře/po rozvodu velmi pravděpodobně bych o tom věděla. Máme dost společných přátel a jsem v častém a docela pravidelném kontaktu s většinou jeho blízkých příbuzných. On se snaží se mnou komunikovat co nejméně pokud možno vůbec. A to podotýkám, že jinou komunikaci než o dětech rozhodně neiniciuji a i to se snaží omezovat na nevyhnutelné minimum.
Dnes jsem mu teda opravdu ve vší slušnosti napsala, že se mi to nelíbí, že se o děti bojím viz, výše popsané a že to nechci zakázat, ale ohledy mi budou k ničemu, kdyby se dětem něco stalo. Napsal mi jenom, že se jedná o klidný úsek řeky a on, že už tam jel…
Co byste dělaly na mém místě? Nepište sem prosím Vás, že nemám právo mu rozkazovat, co může nebo, nemůže s dětmi dělat. To na jednu stranu moc dobře vím, ale na druhou stranu pokud něco vyhodnotím, jako pro děti opravdu nebezpečné, tak to prostě nedovolím a může si stěžovat třeba na hlavním nádraží. Stěžovat si nikdy a nikde nebude na to ho moc dobře znám-to tady nemá smysl rozebírat.
Jenom pro úplnost uvádím, že děti nejsou žádní mamani a buchty, které já dusím svojí přehnanou péčí a starostlivostí. mají spoustu aktivit, kamarádů, jezdí na tábory pod stan…
Ale z té vody mám prostě respekt.
Prosím o ponechání anonymu, nebo o smazání. Děkuji

Nevidím na tom nic špatného, bude to pro ne zážitek. Určitě bych trvala na vestach. Tatínek je snad svepravnej a ví, co se muze stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
19.8.20 08:06

Já jsem starý vodak a zkusím vás uklidnit. Pravděpodobně se jedná o výlet na raftu, který je poměrně bezpečný a pomalý. Děti pochopitelně musí poslechnout a sedět na zadku, doporučuji spolu s vestami ještě helmy, všechno jim půjčí spolu s raftem. V decathlonu koupíte za pár korun nepromokavé pytle a obaly na všechno možné. Dejte jim určitě pevné boty do vody- gumové ťapky nebo kedsky, ne pantofle, uplavaly by jim. Já nosím i cyklo rukavice, dře mě padlo. Dobré jsou s sebou provázky, třeba prádelní šňůra, na uvazování věci k raftu. Pití, krém proti slunci, pláštěnka a dobrá nálada. A uvidíte, jak si to uzijou.

• Citovat
  • Upravit
80460
19.8.20 08:54

Myslím si, že děcka mají už po výletě, a žádná tragédie se nekonala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
19.8.20 09:01

@inkakřivák Jo, já přehlédla datum. 💪

• Citovat
  • Upravit
21573
19.8.20 09:57
@inkakřivák píše:
Myslím si, že děcka mají už po výletě, a žádná tragédie se nekonala.

Na novinkach nic nepsali, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80460
20.8.20 07:40

Myslím ne. A umím si to představit, ty titulky, kdyby se jen cvakli a museli je zachraňovat. Kdyby deckam bylo 5 a 3, tak bych obavy pochopila. Takto ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí