Ex chce vzít děti na vodu - nesouhlasím s tím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7950
10.8.20 20:45
@fíkofka píše:
No.. já bych asi nejdřiv zjistila na čem pojedou - raft nebo kanoe a zda tam budou jezy? Pokud raft, tak bych to neřešila, protože to je naprosto safety a raft je na našich řekach prakticky nepřevratitelný. Pokud pojedou na kanoji a bude tam někde jez, děti bych nepustila v žádném případě. Pokud bez jezu, je to na zvážení (ale předpokládám, že budou mít vesty a mladší připadně i helmu) s ohledem ze strachu z vody mladšího. Sama mám z vody strach, protože vím, co umí. Letos je obecně vody hodně a řeky tečou rychle. Tvoje obavy chápu o to víc, že letos je utonulých vodáků už několik

tak jez se dá přetáhnout, ne? A taky záleží co je to za jez, spousta jich je bezpečných, stačí mladší dítě vysadit a jet to jen se starším. A i z raftu se dá vypadnout, tak bych neřekla že raft je bezpečnější než kanoe.

zakladatelko, zjisti si co za řeku pojedou a který úsek. Určitě aby měly děti povinně vestu, to je základ. No a také je základ aby tatínek uměl tu loď kormidlovat. Jestli děti nikdy na vodě nejely tak potřebují někoho kdo to umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
10.8.20 20:57

Manžel bere uz od lonska maleho na takový krátký úsek Otavy, loni mu bylo 3,5, má vestu a já prostě věřím, no. Oni teda spolu dělají spousty celkem bláznivých věcí, to bych zešílela. Vesta a pevné nervy by ti mohly pomoct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.8.20 20:57

Jako máma chápu, že máš strach o děti, ale… Nejsou to batolata. A jejich otec snad není vymaštěnec, který by je nechal jet bez záchranné vesty, ne? Že to nikdy nezkusili znamená, že si budou muset počkat do dospělosti, protože ty to shledáváš moc nebezpečné? Hele, my jeli jako úplní začátečníci a úplně jsem si to zamilovala. Většina lidí jezy přetahuje a když se někdo snažil zamachrovat, tak to byli většinou samotní chlapi. Nepřipravuj je o ten zážitek, na vodu jezdí i rodiny a úplnými prcky kolem 3, 4 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.8.20 21:04
@Cuddy píše:
Vestu a zamyslet se, proc 8 lete dite neumi moc plavat.

Ja budu rada, kdyz se statsi dite v 8 letech udrzi chvilku nad vodou bez plovacich pomucek. Letos poprve je ochotny vlezt do vody a pokouset se o jakousy cubu s pasem a rukavky. Pokrokem lonskeho leta bylo, ze vlezl do kruhu a v nem si lehl na vodu. Jinak travil den u vody maximalne po kolena u brehu a matlal si z pisku. Vodu rad nema od miminka a musi k tomu proste dospet. :nevim:
Mladsi sourouznec je kachna a tam jde je starsi ted bylo mladsi ve ctyrech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.8.20 21:05

Jee, naši chlapi berou děti od 3 let… 8 je cajk, jestli blbě plave, řešila bych urgentní to. Jinak vestu a popřál jim, ať si to uzijou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.8.20 21:06

Maximalne mu pripomen, at je opatrny a poprej jim hezky pobyt. Snad neni uplny de.il a umi vyhodnotit situaci. Kdyz nebude pocasi na vodu, tak budou na brehu, kdyz bude primerene, tak muzou sjizdet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
10.8.20 21:07

Já bych děti na vodu pustila. Predpokladam, že manžel je rozumný a nepůjde do žádného rizika. Chtela bych tedy, aby měli vesty.Muj syn jezdí na vodu od 2let, a příští rok to čeká toho mladsiho bude mít 1,5 roku.Ale memu manželovi věřím, že děti nijak neohrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
10.8.20 21:13

@Svistice my mame na zahrade bazen, takze deti zacaly s vanickovanim ve 12 tydnech. Z vody mam velky respekt, vim, co umi takze plavani beru za naprostý zaklad pohybovych dovednosti. Jasne, kazdy to tak nema, ale zakladatelka nezije s otcem deti, nema je pod kontrolou, proto bych prvni zapracovala na tom, at se nemusim bat, ze je dite neplavec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.8.20 21:16

Nedavno vzal otec 8r. dceru na vodu. Utopila se, prestoze mela snad i vestu. Tak mu to treba najdi. Bylo to pri tech bleskovych povodnich.
Aby se nad tim zamyslel a byl opatrny a nikde zbytecne neriskoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
10.8.20 21:20

Byla bych úplně v klidu. Jezdíme s daleko menšími dětmi. Budou nadšeni. Zvlášť pokud jedou s partou dalších lidí s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.8.20 21:23

@Cuddy Tak ja taky chci, aby dite plavalo a, soucasny stav mi silne nevyhovuje. Ale kdyz vodu od mimina odmita, tak s tim clovek nasilim nic neudela a musi pockat, az to dite dozraje a bude chtit. Muzu motivovat, salamovou metodou nenapadne postrkavat, davat prilezitistost, ale to je asi vse. Dite, kteremu je po minute v normalnim bazenu zima, odmita vlezt dal, nez po spodek nohavicek plavek a rve, pokud se na nej strikne, proste do zadneho kurzu nenarves.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3887
10.8.20 21:30
@Kelsey píše:
Nedavno vzal otec 8r. dceru na vodu. Utopila se, prestoze mela snad i vestu. Tak mu to treba najdi. Bylo to pri tech bleskovych povodnich.
Aby se nad tim zamyslel a byl opatrny a nikde zbytecne neriskoval.

Sjížděli (na raftu…) rozvodnenou Morávku (myslím, že to byla Morávka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.20 21:33

Dobrý večer,
zde zakladatelka. S otcem dětí jsme to nějak vykomunikovali. Nejsem tedy úplně šťastná z této akce, ale dobře do značné míry mě přesvědčil o tom, že by to snad mělo být v pohodě. Druhá věc je jestli nekecá proto, abych dala pokoj a děti pustila, ale chci věřit tomu, že to tak není. On je v některých věcech dost mimo realitu a s malou soudností, ale děti má rád…tak snad to bude :srdce: Všem moc děkuji za příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
9128
10.8.20 21:38

Tak záleží co pojedou za řeku, jaký úsek a jaký je tam stav vody. taky nebezpečnost jezů, značná část se teda přenáší.
Někde bych se nebála vůbec, naopak bych byla ráda, že se naučí novou věc a zažijí něco jiného. Jak už tu padlo před tím, vesta je nutnost a taky záleží na tom, jestli je otec rozumný a nemá tendence riskovat.

Já jezdím na vodu skoro celej život, z vody mám respekt, nejela bych nikdy některé jezy, nebo řeky od určitého stavu vody, ale jinak je to poměrně bezpečná záležitost, pokud dodržuješ všechny bezpečnostní pravidla a umíš to. Ale šikovný člověk se to naučí poměrně rychle.
teď už teda jezdíme jen občas, ale když už, tak děti bereme samozřejmě sebou už odmalička, syn už umí docela slušně kormidlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.8.20 21:41

Pos.la bych se strachy. Ale nevím, jak bych v tom mohla otci zabránit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie