Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Pracuji od 8 do 15ti každý den. Hledej kancelářskou práci na 3/4 úvazek.
To taky není tak snadné. Tedy pokud zakladatelka nemá nějakou hodně žádanou „kancelářskou kvalifikaci“, nebo „tlačenku“
.
@stinga píše:
U nás je školka od 6.30 do 16.00, pracuji od 7 do 15, každý druhý týden dělám noční, když mi ráno chybí - nestihnu na 7, tak další týden jezdím na noční dřív
ale když si na noční, tak s malou někdo je doma, ne,?
Známá to vyřešila tím, že šla do té školky a zeptala se, jestli nepotřebuji nějakou pomocnou sílu. Náhodou potřebovali, tak tak dělala napřed uklizecku, pak provozní, pomáhala i v kuchyni, nakonec si udělala nějaký kurz a dělala asistentku. Prostě tam byla paní pro všechno, ale peníze dostačující a ráno šla s dcerou, stejně stejně tak odpoledne šla s dcerou. Já to mám v plánu podobně. Pokud se mi nepodaří sehnat nic kloudneho, budu se ptát po okolních školkách a školách, ideálně napřed v těch, kde mam děti.
@Midaku píše:
Známá to vyřešila tím, že šla do té školky a zeptala se, jestli nepotřebuji nějakou pomocnou sílu. Náhodou potřebovali, tak tak dělala napřed uklizecku, pak provozní, pomáhala i v kuchyni, nakonec si udělala nějaký kurz a dělala asistentku. Prostě tam byla paní pro všechno, ale peníze dostačující a ráno šla s dcerou, stejně stejně tak odpoledne šla s dcerou. Já to mám v plánu podobně. Pokud se mi nepodaří sehnat nic kloudneho, budu se ptát po okolních školkách a školách, ideálně napřed v těch, kde mam děti.
Tak to Ti držím palce, budeš potřebovat dost velké štěstí.
Těchto míst je málo a získavají se většinou přes"známé".
U nás je školka 6:30-16:30. Totéž družina. Muž má o hodinu zkrácený úvazek, aby děti v pohodě vodil a vyzvedaval.
Já mám klouzavou, dělám vetsinou 7-15:30 a s dojížděním je to teda bojovka, stihnout je vyzvednout před tou 16:30.
Oba jsme tedy kancelářské krysy.
U nás je školka 6:00 - 16:15, já dělám ve fabrice ranní 6:45 - 15:00, dojíždím cca 15 min autem. Matkám s dětma pracovní dobu do určité míry přizpůsobují.
@Bábrdl píše:
V Praze jsou školky od sedmi, ale tady je naopak problém s tím, že jsou jen do 17.00.
Jen do 17?
Ony jsou někde otevřené déle? ![]()
U nás je školka od 6:00 do 16:00.. Práce vůbec žádná a ve fabrikách mi řeknou „to si budete muset zařídit“. Sháním práci už půl roku, v září mi končí mateřská (kterou jsem si musela prodloužit) takže toho času na hledání zaměstnání už moc nemám. ![]()
@prokr píše:
Tak to Ti držím palce, budeš potřebovat dost velké štěstí.
Těchto míst je málo a získavají se většinou přes"známé".
Asi jak kde. U nas v mestke casti na vsech nastenkach visi papir s vypisem nekolika pozic ve skolstvi v okoli, ktera se ted nabizeji a to uz je cervenec. Neni to moc dobre placene. Natresk se zrovna nekona.Taky si muze udelat 2 mesicni kurz asistenta a tech se hleda porad spousta. Hlavne na skolach.
@prokr jasně, ale tak nabídla jsem možnost, pokud má někdo velký problém sehnat práci, tak aspoň za pokus to stojí. Já mám hned několik takových možností, které budu zkoušet v případě, že nenajdu nic vhodného v oboru nebo co by mě bavilo.
@mackA159 Skolka u nas ma 7-17. V Praze, Jesle mely do 18. Vodim dceru pred 8 a byva tam prvni
(to byvala i v jeslich), asi lide casto delaji az od 9 a to je pak s otevirackou do 17 problem se vejit. Druzina u nas ma do 17:30. Ja mam nastesti zcela volnou pracovni dobu a jeste zkraceny uvazek. Takze vesmes obhospodaruji deti sama, kdyz neni Covid. Chlap je ale ted dlouhodobe na HO, takze toho trochu zneuzivam. Jinak jezdival pred 8 a vracel se okolo 18:30-19… Mozna me ceka plny uvazek a jsem na to zvedava, to uz bude vetsi bojovka… Ja to mam do prace cca 45 min. a muz pres hodinu… Babicky pomuzou, ale jen v krizi, ne jako pravidelna vypomoc, protoze jedna stale pracuje na druhem konci Prahy a druha to ma pres 2 hodiny…
@Hobitka píše:
@mackA159 Skolka u nas ma 7-17. V Praze, Jesle mely do 18. Vodim dceru pred 8 a byva tam prvni(to byvala i v jeslich), asi lide casto delaji az od 9 a to je pak s otevirackou do 17 problem se vejit. Druzina u nas ma do 17:30. Ja mam nastesti zcela volnou pracovni dobu a jeste zkraceny uvazek. Takze vesmes obhospodaruji deti sama, kdyz neni Covid. Chlap je ale ted dlouhodobe na HO, takze toho trochu zneuzivam. Jinak jezdival pred 8 a vracel se okolo 18:30-19… Mozna me ceka plny uvazek a jsem na to zvedava, to uz bude vetsi bojovka… Ja to mam do prace cca 45 min. a muz pres hodinu… Babicky pomuzou, ale jen v krizi, ne jako pravidelna vypomoc, protoze jedna stale pracuje na druhem konci Prahy a druha to ma pres 2 hodiny…
Mazec
Chudáci děti..no, sama jsem zvědavá jak to budu dávat z prací, když máme oba práci od 6, a školka od 6.30 ![]()
@b.martinka.b píše:
Ahoj holky samoživitelky 🙋🏻♀️ jdu za Vámi pro radu. Jak to děláte s dětmi když je školka od 6:00hod.? Většina fabrik je též od 6:00, práce v obchodě nebo v restauraci mají krátký/dlouhý týden. Už jsem z toho nešťastná… Nikde nemůžu sehnat práci tak aby mi to vše časově vycházelo.
Já Budu samozivitelka od září. Školku máme cca 3km od bytu, práci hledám V okruhu max 12 km od školky. Jezdím autem. Hledám Převážně v oboru Doprava a logistika, spedice, skladová administrativa apod. Abych měla denní (klouzavou) směnu a možnost home office, BlackBerry na maily apod. Praha Západ
@mackA159 píše:
Jen do 17?Ony jsou někde otevřené déle?
Soukromé bývají do 17:30 až 19.00. ![]()
Je dětiské se tomu smát. V Praze běžně končí pracovní doba v 17:00
To se taky může pohihňávat, že v šest hodin ráno normální lidí spí. ![]()
Pracuju na HO. Školka je 6:30 - 16:30 hod. Moje pracovní doba na plný úvazek 7-15 hod. Školku bych ráno stíhala. Je to 10 min. času, ale manžel jezdí do práce až na 9-10 hodinu a tak bývá ve školce syn až před zamykáním v 8:15. Chodí tam jako poslední
. Jednou přišel dřív a učitelka vyjevená co se stalo
.