Nevyzrále tříleté dítě...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.7.21 19:49

Nevyzrale tříleté dítě

Prosím anonym, nechci, aby v případě zvláštních komentářů pak někdo na ně tuto diskuzi vytahoval..

Mám kluka 3 roky a 4 měsíce… Přijde mi hrozně nevyzraly, až moc dětský…
S porovnáním s druhým synem, případně jinými dětmi mě to trochu vrtá hlavou..
Je to takove trdlo, říká na všechno a všechny, jak má rád, povídá si i s lahví mléka, že ji má rád, mluví jakože je ta láhev, má takový svůj svět. Nejradsi si hraje úplně sám, nebo ji třeba zeleninu a říká, že musí sníst všechno, aby (napr) paprika mohla za maminkou do bříška, aby miminko neplakalo :? :mrgreen:
Ja nevim, mně to přijde zvláštní…?nebo najsrl červ v třešni a šel si s ním hrát a pusinkval ho :mrgreen: Starsi měl úplně jiné zájmy a byl celkove někde jinde. Jinak je moc hodný, klidný.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.7.21 19:51

Mně teda z toho popisu připadá jako super milé dítě, jestli nevidíš nějaké nedostatky v intelektu nebo tak, tak bych byla za něj spíš ráda:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
2.7.21 19:55

Me to prijde naopak dobry, ma fantazii. Vubec mi to neprijde nevyzraly, spis naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
2.7.21 19:56
@Anonymní píše:
Prosím anonym, nechci, aby v případě zvláštních komentářů pak někdo na ně tuto diskuzi vytahoval..Mám kluka 3 roky a 4 měsíce… Přijde mi hrozně nevyzraly, až moc dětský…
S porovnáním s druhým synem, případně jinými dětmi mě to trochu vrtá hlavou..
Je to takove trdlo, říká na všechno a všechny, jak má rád, povídá si i s lahví mléka, že ji má rád, mluví jakože je ta láhev, má takový svůj svět. Nejradsi si hraje úplně sám, nebo ji třeba zeleninu a říká, že musí sníst všechno, aby (napr) paprika mohla za maminkou do bříška, aby miminko neplakalo :? :mrgreen:
Ja nevim, mně to přijde zvláštní…?nebo najsrl červ v třešni a šel si s ním hrát a pusinkval ho :mrgreen: Starsi měl úplně jiné zájmy a byl celkove někde jinde. Jinak je moc hodný, klidný.

Popisuješ asi 10 procent osobnosti. Co další věci? Samoobsluha, kolo, malování například. Jestli je vyzrálé hraní se snad ani nehodnotí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.7.21 20:02

Proboha, co je na tom dítěti nevyzrálýho? Moje dcera v tomhle věku pomalu nemluvila, natož aby si vykládala takový story… Spíš bych řekla, že je vývojově o dost napřed. Tvůj starší syn je Einstein, že se ti mladší zdá zaostalej?

• Citovat
  • Upravit
33018
2.7.21 20:09

Nechápu, co je na něm zaostalého. Posledních pár let jsem měla v okolí 3 tříleťáky a moc nemluvili, maximálně dokázali odpovědět na dotaz typu Máš hlad? |Chceš čůrat? Chceš auto nebo míč?
Nějaké fantazírování apod. bylo těžce nad jejich mentální dovednosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
2.7.21 20:10

A co bys chtela? Aby cetl Vergilia v originale?
Ne, vazne. Podle popisu je to uplne normalni, mily dite. Nehledej problemy tam, kde nejsou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.21 20:12

Holky já vím, že to vyzní zvláštně, vždyť je to dítě. Ale já nevím, jak to popsat, třeba i mladší děti mi přijdou jinsi v zájmech atd… Třeba s dětmi že začal hrát až po 3.narozeninach, do té doby byl takový samotář.
Jak se někdo ptal - sebeobsluha se zlepšila také až kolem 3 let a to skokove, do 3 se chtěl nejradši krmit. Neoblékl se téměř. Během těch 4 měsíců si obleče vše, obuje se, ji sám (to ale i roční děti). Bez plen i na noc je od 2 a kousek (to naopak zvládl dobře) umi jinak vše, co standardní 3 létě dítě, na kolodrazedle začal po 2.narozeninach. Ale chodit začal až v roce a půl. Barvy dávno pozná, tvary, básničky, atd, prostě nic zvláštního. Maluje postavu, sluníčko, mrak, trochu zvládne stim, dům.
No, starší byl jako takový jiný, víc vyspělejší. Je to blbe řečeno, ale i manžel mu říká, že takový dětský zůstane do 15 :D

• Citovat
  • Upravit
1695
2.7.21 20:13

Můj budoucí čtvrťák občas tahá plyšáka co s ním spí od mimina a dělá jiný „divný“ věci a víš co, já jsem ráda, že je dětský, fakt mi nic neuteče. Řešit to u tříletého batolete „nevyzrálost“ je fakt úlet, promiň… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
2.7.21 20:15

Hele vyrábíš problém, tam kde není, fakt…máš šikovné dítě, spíš napřed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
2.7.21 20:18
@Anonymní píše:
Holky já vím, že to vyzní zvláštně, vždyť je to dítě. Ale já nevím, jak to popsat, třeba i mladší děti mi přijdou jinsi v zájmech atd… Třeba s dětmi že začal hrát až po 3.narozeninach, do té doby byl takový samotář.
Jak se někdo ptal - sebeobsluha se zlepšila také až kolem 3 let a to skokove, do 3 se chtěl nejradši krmit. Neoblékl se téměř. Během těch 4 měsíců si obleče vše, obuje se, ji sám (to ale i roční děti). Bez plen i na noc je od 2 a kousek (to naopak zvládl dobře) umi jinak vše, co standardní 3 létě dítě, na kolodrazedle začal po 2.narozeninach. Ale chodit začal až v roce a půl. Barvy dávno pozná, tvary, básničky, atd, prostě nic zvláštního. Maluje postavu, sluníčko, mrak, trochu zvládne stim, dům.
No, starší byl jako takový jiný, víc vyspělejší. Je to blbe řečeno, ale i manžel mu říká, že takový dětský zůstane do 15 :D

No, dítě problém evidentně nemá, ono je celkem normální, když se tříleté dítě chová jako dítě. Problém bude asi jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.21 20:21
@Anonymní píše:
No, starší byl jako takový jiný, víc vyspělejší. Je to blbe řečeno, ale i manžel mu říká, že takový dětský zůstane do 15 :D

Taky mam doma takovyho hracicku od malicka. Ted je mu 7let, ma 50 plysaku se kterymi si hraje na restauraci, hraje s nima deskovy a karetni hry co sam vymysli a vyrobi, bydli s nama 67 imaginarnich kocek, vsechny maji jmeno… A me to prijde fajn, jsem rada, ze je jiny, je s nim sranda. Ve skole nema s nicim zadny problem, naopak ho ucitelka chvali, jak je samostatny

• Citovat
  • Upravit
2031
2.7.21 20:23

Syn (3 roky a 4 mesice) je podobny. Ma bujnou fantazii a mne to prijde naopak uzasny. Sedne si na prkno a uz mi popisuje, ze je v ponorce, kolem voda. Vymysli si uplne pribehy, koho ve vode potkal, ze tam vyrostl divny vodni strom…

Popravde, spousta deti jeho veku (vaseho veku) mluvi naopak hodne strucne. Mimochodem, syn teda parkrat nakreslil panacka a tim to hasne. Jinak cara. V tomhle je tvuj syn velmi sikovny.

Ve zkratce: normalni ditko s fantazii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
2.7.21 20:34

Chceš vidět opožděné dítě? Jedno mám doma. Je o rok starší než tvoje. Koloodrážedlo ani omylem, teď zkoušíme koloběžku se dvěma kolečky vepředu, mluvit začalo letos v lednu, na nočník začalo chodit někdy v dubnu. Má na tohle všechno nárok, ale když vidím debaty podobné tvojí, chytám se za hlavu, promiň.

• Citovat
  • Upravit
2373
2.7.21 20:35

Mně to naopak přijde roztomilý. A určitě je lepší, že má všechno rád a pusinkuje to, než aby byl agresivní a všechno ničil. Že není jako sourozenec bych taky neviděla jako nic zvláštního. Nemusí být všechny děti jako přes kopírák, i když mají stejné rodiče. Třeba bude celý život originál, na tom není nic špatného. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí