Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nas je školka až od půl 7. Musela sem sehnat práci, kde se dělá od 7 no.
V Praze jsou školky od sedmi, ale tady je naopak problém s tím, že jsou jen do 17.00.
S častou nemocností svého dítěte a díky covidovým uzávěrám jsem prakticky nezaměstnatelná. Šéfová mě přemlouvala, ať se vrátím, ale už jsem dvakrát rušila i pracovní „pohovor“ s ní, tak myslím, že jí to přešlo. Nemám žádné hlídání.
Nevím odkud jsi, ale třeba teď jsem viděla u nás v Brně inzerát na jednom obchodu na zkrácený úvazek. Jinak u nás školka od 6:30h. a musela jsem si najít práci na 8hod., když třeba jedu hodinu do práce.
Našla jsem si práci, která se dá dělat i z domu. Takže mě školka neomezuje.
@Bábrdl píše:
V Praze jsou školky od sedmi, ale tady je naopak problém s tím, že jsou jen do 17.00.
Jak kde. U nas ma kazda z 5 trid jinou otviracku. Nejdriv zacina 6.30 a nejpozdeji nektera konci v 17.00.ale taky je trida od 7 do 16 a kvuli covidu maji deti, resp rodice z tehle tridy proste smolika a musi stihnout vyzvednout do ctyr.
Ja to resim praci ve skolstvi.
@Anonymní píše:
S častou nemocností svého dítěte a díky covidovým uzávěrám jsem prakticky nezaměstnatelná. Šéfová mě přemlouvala, ať se vrátím, ale už jsem dvakrát rušila i pracovní „pohovor“ s ní, tak myslím, že jí to přešlo. Nemám žádné hlídání.
Tak třeba ses s ní domluvila. Pokud ví, že máš dítě, tak musí počítat i s tím, že budeš občas na OČR.
U nás je od 6.30-15.30hod. Naštěstí se mi podařilo sehnat práci od 6.45-15.15,ale peníze tedy nic moc. Aspoň něco, u nás bohužel tatínek nestíhá ani vodit, ani vyzvedávat.
@b.martinka.b píše:
Ahoj holky samoživitelky 🙋🏻♀️ jdu za Vámi pro radu. Jak to děláte s dětmi když je školka od 6:00hod.? Většina fabrik je též od 6:00, práce v obchodě nebo v restauraci mají krátký/dlouhý týden. Už jsem z toho nešťastná… Nikde nemůžu sehnat práci tak aby mi to vše časově vycházelo.
Vubec to maminkam samozivitelkam nezavidim. Musi to byt strasne narocne, kdyz clovek kvuli penezum nemuze na zkraceny uvazek a jeste nikdo nepomuze. Napada me jen najit maminku z okoli v podobne situaci a vzajemne si vypomahat-jedna odvede deti, druha vyzvedne, vzajemne si pohlidat. Zkus se zeptat primo v te skolce, jestli nekoho neschaneji jako uklizecku, pomocnou kucharku a tak.
Zkus hledat tam, kde ti vyjdou vstříc. Dělám v Albertu- jenom ranní. Bez pomoci rodiny to ale nepůjde- občas chtějí svátek, občas sobotu. Jinak ale spokojenost.😊
Pracuji od 8 do 15ti každý den. Hledej kancelářskou práci na 3/4 úvazek.
U nás je školka od 6.30 do 16.00, pracuji od 7 do 15, každý druhý týden dělám noční, když mi ráno chybí - nestihnu na 7, tak další týden jezdím na noční dřív
Hledej práci na částečný úvazek. Třeba ve školství - kuchařky, druzinarky, učitelky atd. Nebo si najdi maminku, která by ti za poplatek vyzvedávala děti.
Ahoj holky samoživitelky 🙋🏻♀️ jdu za Vámi pro radu. Jak to děláte s dětmi když je školka od 6:00hod.? Většina fabrik je též od 6:00, práce v obchodě nebo v restauraci mají krátký/dlouhý týden. Už jsem z toho nešťastná… Nikde nemůžu sehnat práci tak aby mi to vše časově vycházelo.