Děti - Školka - Práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mackA159
8.7.21 21:07
@Bábrdl píše:
Soukromé bývají do 17:30 až 19.00. :nevim:Je dětiské se tomu smát. V Praze běžně končí pracovní doba v 17:00 :nevim: To se taky může pohihňávat, že v šest hodin ráno normální lidí spí. :nevim:

Já mám pracovní dobu od 6-18h, naopak je to až moc smutný. ;) Chudáci děti. Trošku si naivní že si myslís ze jen v Praze konci běžná pracovní doba v 17h. Neznám práci kde by se končilo dřív jak v 17h, kromě fabrik, a to jsem u malého města.

• Citovat
  • Upravit
9349
8.7.21 21:10
@mackA159 píše:
Jen do 17? 8o Ony jsou někde otevřené déle? :lol:

Jo, ona existuje i přespávačková školka pro děti herců a lidí, co dělaj noční. Ale vím jenom o Praze. A teda neznám nikoho, kdo by tam měl dítě, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77323
8.7.21 21:26
@mamina2017 píše:
ale když si na noční, tak s malou někdo je doma, ne,?

ano, babička, ta pracuje pořád na ranní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
8.7.21 21:36

Možná by se šlo domluvit se zaměstnavatelem?
U nás holčina sice není samoživitelka ale na 6.nestíhá, musí dát děti do školky, přichází na 6.30h. Napracovat nemá jak, sama tam být nemůže.
Někdy je lepší vyložit karty na stůl…každý měl jednou malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
8.7.21 21:45
@Takyjedna píše:
Jo, ona existuje i přespávačková školka pro děti herců a lidí, co dělaj noční. Ale vím jenom o Praze. A teda neznám nikoho, kdo by tam měl dítě, tak nevím.

Teda to je fakt smutny… Když si vezmeš že je dítě ve školce 12h, a ještě tam spí 8o

• Citovat
  • Upravit
10651
8.7.21 21:45
@mackA159 píše:
Mazec
Chudáci děti..no, sama jsem zvědavá jak to budu dávat z prací, když máme oba práci od 6, a školka od 6.30 :lol:

Mě teda přijdou chudáci děti, které musí být od 6 nebo 6:30 ve školce, než děti, které můžou přijít třeba na 10 a být do 18. Ale je to věc názoru a režimu rodiny. Ale k původnímu tvému dotazu, obecních školek, které by měly do 18 moc není, ale jsou. Běžně jsou do 17:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6856
8.7.21 21:52

Já upřímně take nechápu školky, družiny od 6.00. My mame tedy od 6.30 -16.00, školka. Mám manžela, kdybych byla sama, bylo by to zajímavé a časově mi to nevychází, popřípadě bych letěla z práce vs jazykem já vestě. A celkově v okolí vidím hodně v tomto problém. Ano,. Vyjdou v práci vstříc, že můžou maminky pracovat až od 7.00, ale také nemusí. Podle mě by dost ulehčilo, kdyby školky, družiny byly od 5.30, popřípadě více školek s nepřetržitým provozem. Ale chápu, že mě teď tady někdo vynadá. Každopádně zajímal by mě další názor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
8.7.21 21:57
@mackA159 píše:
Teda to je fakt smutny… Když si vezmeš že je dítě ve školce 12h, a ještě tam spí 8o

Já nevím přesně, jak to tam funguje, ale tuším, že jak za dřevního socíku ne. Jsem myslela, že kdo potřebuje, tak tam přivede dítko na večeři, a přijde si třeba dopoledne po práci, ale musí to být stejně mazec… :? Ségra kámošky mojí ségry( :mrgreen: ) měla dítko hodně brzo a ta tu holčičku v pohodě šoupla do týdenních jeslí - a to bylo tak v 88. 8o. Mě ta holčička pak přišla taková zaostalejší, ale to jsem byla sama dítě, tak jsem to mohla asi brát jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.7.21 22:01

@vejilka Pro rodiče by to možná bylo vzhledem k sichtam ve fabrikách ok, ale jako tahat třeba tříleté dítě na 5:30 rano do školky? Nenasnidane, bez vyčištěných zubů, ještě napůl spící?
Ono by možná stačilo, aby se v těch fabrikách posunul začátek všech směn o hodinu. Nebo kdyby se víc zapojovali do péče i děti otcové. Protože to kolikrát není o tom, že nemůžou, ale že nechtějí.
Jak jsem psala, u nás si o zkrácenou prac. dobu žádal muz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
8.7.21 22:04

Máme oba s manželem klouzavou pracovní dobu. Vždy jeden odveze, druhý vyzvedne. Když vyzvedne manžel, jsem já v práci dýl, abych mohla jít druhý den zas dřív … a tak furt dokola. Teď si začínáme vypomáhat s maminkou dcery kamarádky a holky si navzájem vyzvedáváme, to je k nezaplacení 😍
Edit: a dceru vodíme do školky na půl osmou. Nedovedu si představit ji tam vodit na šestou, to by musela chodit spát v sedum?

Příspěvek upraven 08.07.21 v 22:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
8.7.21 22:05

@vejilka vždyť by ty děti musely vstát v 4:30-5:00, neblbni. Děti potřebují zdravý spánkový režim a ne vstávat dříve než slepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6856
8.7.21 22:05

@Svistice Ano, u nás se také přizpůsobil manžel, zůstává i já OČR, když je potřeba, odvede atd. Ale když je máma samoživitelka bez pomoci, tak těžko chlap pomůže. Já se pak také nedivím, když jsou doma a berou dávky, popřípadě brigádu. Než makat za almužnu a řešit nemoce a prázdniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
8.7.21 22:08

@vejilka manžel dělá vedoucího pro rozvoz jídel. Co by za to dal, kdyby mu maminy šly jezdit klidně na půl úvazek od 10 do 14 hod. Nemá tam ani jednu takovou maminu, ze 60 lidí. Možnosti jsou i když omezené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
8.7.21 22:09

U nás je školka od 7 do 14:45 a bez možnosti hlídání a nemoci dcery mně rovněž jímá hrůza, jestli vůbec něco seženu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
8.7.21 22:10
@nikinnna píše:
@vejilka manžel dělá vedoucího pro rozvoz jídel. Co by za to dal, kdyby mu maminy šly jezdit klidně na půl úvazek od 10 do 14 hod. Nemá tam ani jednu takovou maminu, ze 60 lidí. Možnosti jsou i když omezené…

Jako že nemůže najít zaměstnance? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect