Děti špatně slyší

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.10.18 16:47

Děti špatně slyší

Řešila jste tu některá špatný sluch dětí? Mám problém s oběma dětmi. Staršímu je 6. Má horší sykavky a s výslovností jsme se celkem natrápili. Od malinka se neustále ptá „co?“. Mluvíme a on hned nereaguje, ptá se, komolí… Dám příklad. Jdeme domů, zvoní telefon a já říkám synovi, že volá babička, abychom koupili ještě chleba. On se mě zeptá, proč vodu. Zopakuju, že vodu babičce. On to zase nějak zkomolí. Myslíte, že by to mohlo být horším sluchem nebo třeba nepozorností?
Druhé dítě 4 roky. Má 12× píchané uši a jedeme ve stejném režimu. Pořád se ptá „co?“, hůř reaguje a komolí. Kolikrát už doma křičím, aby mě děti slyšely a reagovaly.
Je mi jasné, že musím na foniatrii, ale máte tip, jestli to jde nějak ověřit doma, nebo co dělat dál.
Dohnal mě k tomu dnešní zážitek, kdy jsem syna rozbrečela, protože jsem mu 4× zopakovala, co po něm chci, nakonec už jsem vybuchla, jestli není hluchý. On mi s pláčem řekl, že ví, že je hluchý, ale chtěl by vědět, co jsem říkala.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
26.10.18 16:52

Muzes zkusit na netu nejakej ten audiotest, odkud slysi dite zvuk .hele ale to jim pediatr nekontroluje sluch na prohlidkach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.18 16:54

@Tarjei nekontroluje. Kontroluje jenom zrak. Mladší má i další problémy. Dokonce jsme byli na foniatrii, kde mi řekli, že pokud vyšlo v porodnici, že slyší, tak to tak bude :zed:

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
26.10.18 16:54

A proc jsi to neresila 8o detem je 6 a 4 a ty po nich hulakas,misto abys obehala doktory ?

• Citovat
  • Upravit
26574
26.10.18 16:55

Dojdi si za odborníkem, doma fakt nic nezjistíš a dětem akorát zaděláš na trauma. Může to být něco jednodušše řešitelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.10.18 16:56
@Anonymní píše:
@Tarjei nekontroluje. Kontroluje jenom zrak. Mladší má i další problémy. Dokonce jsme byli na foniatrii, kde mi řekli, že pokud vyšlo v porodnici, že slyší, tak to tak bude :zed:

Nespokojila bych se s takovou peci, mela ses objednat jinam. Teda děti. Jaky dalsi problemy má mladší? Hele ja nechci moralizovat, sama jsem lempl, ale to je zalostny, kdyz place, ze nevi, cos rikala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16392
26.10.18 17:00

Me doktorka radila, az bude dite ke me zady, tak zaseptat, co ma rad, treba “chces cokoladu?”. Pokud rozumi, tak je sluch ok a jedna se o nepozornost nebo vzdor, nezajem. Bez odborneho vysetreni se neobejdete, jak jsi psala. Pises, ze jedno dite ma nekolikrat pichle usi, mohou mit oba tekutinu ve stredousi a proto maji prevodni poruchu, ze ktere vyrostou. A pozorujes nedoslychavost celorocne, nebo v lete a bez infektu rymy je sluch lepsi? Manzel a prarodice maji stejnou zkusenost, nehuhnas na ne treba :lol: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
26.10.18 17:08

Dojděte si určitě k doktorce ať vás doporučí na special.ušní.. Než domácí hokusy pokusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.18 17:09

Je fajn, že to chceš řešit, určitě to dotáhni do konce. Já taky šla za doktorkou, že syn po zánětu středouší špatně slyší a ona prohlásila, že mě jen ignoruje. Tak jsem si trvala na svém, poslala nás na vyšetření a rok jsme docházeli na kontroly, protože byl poškozený bubínek. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
26.10.18 17:12

sluch se zkoušeí šeptáním, takže jak radí ostatní, zkusila bych zřetelně zašeptat. Pokud mají píchané uši, mohlo by to být způsobeno i tím. Synovi zkoušeli jestli slyší vždy na kontrole na orl, na 3 leté se zkoušeí a na dalších preventivkách. Přijde mi ale divné, aby neslyšely obě děti, nejspíš bude problém s tvou výslovností, nebo tím, že tě prostě neposlouchají co říkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22582
26.10.18 17:12

Tak po píchnutí uší se jde na kontrolu a dělá se i vyšetření tympano, jestli je sluch v pořádku :nevim: Sama máš podezření, že obě děti špatně slyší, tudíž bych to určitě řešila s odborníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.18 17:24

@jahuhudka u mladšího to řeším už 2 roky. Dr. mi řekla, že pokud to měl po porodu dobré, tak slyší. Má i trubičky a další a chvíli mi i přišlo, že slyší, ale jsme tam, kde jsme byli.
U staršího mě to nenapadlo. Přiznávám, že jsem si spíš myslela, že je lempl, co mě neposlouchá a je hlavou v oblacích. Ale i on má vyšetření na ORL a další.

@Nastys oba mají tympáno za sebou. Starší s výsledkem A na obou uších. Mladší měl B, ale už má trubičky.

@smudlinky výslovnost mám dobrou a mám na to i papír. :lol: Dělala jsem kdysi zkoušky na VŠ pedagogického směru a musela jsem mít papír od logopedky, že dobře mluvím, nekoktám, mám správnou výslovnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.18 17:36

@Tarjei on má teď často plactivou náladu. Včera ho rozbrečelo, že dopil pití. Je unavený, přestal spát po obědě.

• Citovat
  • Upravit
22582
26.10.18 17:52

A to že špatně slyší přijde jen tobě nebo i někomu dalšímu? Co třeba ve školce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.18 18:04

@TRIO byli jsme u ušního a nevidí důvod, proč by neměl slyšet. Doslova mi bylo řečeno, že pokud slyšeli v porodnici, tak prostě slyší. Prý nechtějí slyšet.
Už jsem testovala i tu čokoládu a to dělám i pravidelně a nic. Oba umí hodně odezírat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML