Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@scentini nebo zkoušet různé druhy, chladnější teploty nebo páru. Moje děti třeba mají páru radši, líp se jim dýchá, mě zase naopak. Pak solné nebo infra. Ale ne všude je výběr ![]()
@JayLee @Moise Díky. Na tu parní saunu jsem úplně zapomněla, to bychom vlastně mohli zkusit i s mladším, třeba ho tam jen na minutku vzít, co by na to říkal. Teď jak jste ji zmínily, tak jsem si vzpomněla, že starší byl se mnou jednou v parní sauně po bazéně, to mu byly 2 roky a byl tím úplně fascinovaný, seděl, hrál si s kapkami a vůbec jsem ho nemohla dostat ven. Zkusím se podívat na ty programy, to by staršího mohlo bavit. U nás na plavání mají akorát saunový program s přespáním v solné jeskyni, ale až od 5 let.
U nás třeba funguje Saunováček při Domu dětí a mládeže. 10 dětí s rodičem, sauna vytopená tuším na 50-60st, program pro děti s lektorem, učí je tam všechno. Líbilo se mi to, jenže na sezonu za to chtěj 3500. Když se to rozpočte na hodiny, tak je to vcelku běžná cena, jenže když máš dvě děti a nevíš, jestli nebudou přes zimu nemocný a kolik ve finále těch hodin navštíví, tak je to naprd dávat 7000 s nejistým výsledkem, jestli se to využije nebo ne ![]()
@Hoa Mai oni spí přímo v solné jeskyni?
zajímavé, to jsem ještě neslyšela
@Moise Jo, přímo v solné jeskyni. Mají tam nějaké futonové matračky a spacáky (to nevím, jestli musí mít vlastní, nebo jim půjčí). Přijde mi to zajímavé, když budou děti chtít, až budou starší, tak je přihlásím. Já jsem chodila se starším, když byl ještě miminko, na cvičení s kojenci do solné jeskyně a na něj to prostředí mělo úžasný vliv - sledoval barevná světýlka, ohmatával solné krystaly, úplně se uvolnil.