Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem maminkám,jsem tu poprvé a hned mám dotaz.Spinkají vaše ratolesti po o?Dcerce je 27měs. a už nechce,problém je v tom že ráno vstává okolo 6h,po o nechce ráda by si zdřímla tak v 16h a to už zase nechci já,protože by pak strašila do 22h.Pokud jí nenechám usnout nejpozději v 19.30 spinká.jak to řešíte vy?Polední odpočinek jentak pohajat u pohádky nepřichází v úvahy max.10min a je konec.A ještě jedna věc bojkotuje nočník i záchod nechce tuto variantu ani připustit,máte fígle,Moc moc děkuji ahoj maminka 290 ![]()
Ahoj!
Matýsek už po o taky nespí,ale musí aspoň chvíli ležet leží sice se mnou a s malou a já jim něco vyprávím a když mě nehce poslechnout a nechce ležet tak mu pohrozím že ho převleču do pižamka a dám ho do jeho postele a zavřu dveře tak leží a poslouchá ![]()
vstává taky kolem té šesté a večeer je přesně jako tvoje malá v půl osmé tuhý ![]()
záchod u nás je v pohodě akorát kaká za okurky miluje je tak jí zkus něco slíbit třeba to pomůže ![]()
Spinkají oba dva. Ale jsme velmi ojedinělá vyjímka, neb mě přijde že co máme v okolí děti, tak ve dvou letech přestávají po obědě spát. No já bych se z nich asi zbláznila, kdyby nechodily po o do postýlek…
Vojta po obědě spát chodí- ne že by šel nadšeně, ale nezájem. Kdyby to bylo na něm, tak vstává v pět, je vzhůru do desíti a přes den nezamhouří oka…ale to bych se zbláznila. Takže ho šoupnu do postýlky, pustím mu takovou tu hrací věc, má tam svoje dva oblíbené plyšáky, těm si chvíli stěžuje, že už zase musí spát a za chvíli usne.
I ve školce bude muset chodit spát po obědě, tak s tím pak alespoň nebudou potíže…
tak u nás se po obědě taky spí. průměrně tak 1,5 až 2 hodiny, ale občas si dá i 3
ale znám spoustu dětí, co po obědě nespinkají…
jinak s nočníkem neporadím. u nás to přišlo tak nějak samovolně přibližně ve 26 měsících, ale hlavně díky tomu, že chodí do jesliček a tam se jde s davem
kdyby mi ji tak naučili bez plínky i na noc
některé holky používají jako odměnu za vykonání potřeby do nočníku lentilky. u některých dětí to asi jinak než přes úplatky nejde…
Ahoj! My jsme teda taky asi výjimka, že po obědě spíme. Okolo nás je spousty dětí co už po obědě nechodí. Když spát nejdou, tak se úplně rozhodí a druhý den jsou úplně nemožný jak jsou protivný. Takže když spát nejdou tak je dám třeba i ve 3 jenom třeba na hodku nebo půl hoďky, ale spát jít musí jinak se s nima nedá
Ono ale každý dítko je jiný některý děti prostě spát nechtějí a nepotřebují, záleží na tom jestli je potom odpoledne protivná nebo to prostě vydrží až do večera kdy chodí normálně spát. Jinak to může být jenom nějaké stádium, na mě to holky taky zkoušely že spát nebudou chodit, vydrželo jim to teda asi 14 hodně náročných dní a pak se to zase vrátilo do normálu. Tak přeju ať se Vám to zase urovná a malá zase spinká.
Ahoj! My jsme teda taky asi výjimka, že po obědě spíme. Okolo nás je spousty dětí co už po obědě nechodí. Když spát nejdou, tak se úplně rozhodí a druhý den jsou úplně nemožný jak jsou protivný. Takže když spát nejdou tak je dám třeba i ve 3 jenom třeba na hodku nebo půl hoďky, ale spát jít musí jinak se s nima nedá
Ono ale každý dítko je jiný některý děti prostě spát nechtějí a nepotřebují, záleží na tom jestli je potom odpoledne protivná nebo to prostě vydrží až do večera kdy chodí normálně spát. Jinak to může být jenom nějaké stádium, na mě to holky taky zkoušely že spát nebudou chodit, vydrželo jim to teda asi 14 hodně náročných dní a pak se to zase vrátilo do normálu. Tak přeju ať se Vám to zase urovná a malá zase spinká.
Syn nespí přes den zhruba od 1,5 r., vstáva též v 6h a chodí spát v 19,30h.
S nočníkem u nás byl problém. V 26 měs. jsem se naštvala a nechala ho doma bez pleny, 4 dny se pořád počůrával a pak si najednou začal říkat, za odměnu dostával želatinového medvídka. Kdybych to nechala na něm, tak nevím, do kdy by pleny měl.
My uz asi 3 mesice nespime pres den. A i pred tim spala max hodinu , a vecer se nedala uspat. Usinani bylo na dve hodiny. Ted nespi pres den, ale aspon pekne usne vecer. Spinka vetsinou od 20:00 do 9:00 nekdy dele. Ale v noci se budi. Je moc hodna, takze me ani neobtezuje, ze uz nspinka. Umi si zahrat sama i tri hodiny, ze o ni ani skoro nevim.
Maminko 290, dcera kamarádky nespí od 19 měsíců, to jste na tom s 27 měsíci ještě dobře
. Asi přestala mít potřebu, tak ji nenuť, o to líp bude spát večer. A fígle na nočník - Inna sedí celkem ochotně, většinou jí dám do rukou nějakou hračku nebo knížku a jde to.
Ahojky, my teda nočník zatím neučíme pravidelně, protože je snad ještě čas, ale nechci aby se ho později bála a teď to docela jde. Nejlepší je to ráno obě vstaneme já jdu na záchod a malou po:,–(ím naproti mě na nočník a to se jí líbí že dělá to samé co maminka a u toho děláme paci paci nebo vařila myšička abych jí zabavila ruce a neodešla mi pryč
a většinou když teda slyší co dělám já tak jí to donutí udělat taky
a pak je strašně chválená a to se jí taky líbí. Teda 100% úspěšnost není ale tak 2× jo a 1× ne a to mi bohatě stačí. Mě teda stačí i když na tom nočníku v klidu posedí
a se spaním to máme zase pro změnu tak, že ve dne spí i 2× a ráno jsme vzhůru nejpozději v 6 což už je úspěch, protože to bývalo kolem 4. Mějte se papa