Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Rozhodla jsem se, že si udělám očistu organismu. Piju detoxikační čaj 2× denně cca 10 dní + tak o 50% víc zeleniny a ovoce. No a od včera mám průjem… Může to být tím? Taky jsem měla „hezkou MS“, žádný sraženiny atd. Dřív se mi stávalo, že trvala den a moc silná a pak skoro nic. Teď to odešlo postupně jak to má být. Myslíte, že to tím taky může být tím čajem? Mám pokračovat nebo kvůli těm střevním potížím mám přestat. Můžu ale říct, že se cítím líp.
@Karole tak ja bych řekla že to určitě muže být tím.
Mohla by si hodit link na nějaký ten detoxikační čaj? máte někdo s nějakým zkušenost?
@dreana já jsem ho kupovala normálně sypanej namíchanej v bylinkářství. Takže ty s tím zkušenost nemáš? Potřebovala bych právě poradit, zda to přestat pít.
@Karole detoxikační kúry jsou jsou fajn, ale měly by se dělat spíše na jaře.. Nicméně, pokud už ji děláš teď, tak samotný čaj nestačí, to ovoce a zelenina k tomu je dobrá, ale měla bys taky vysadit bílý cukr a bílou mouku, aby to bylo kompletní. Doporučuju ještě užívat yuccu, třeba v kapslích, a psyllium, to je pak očistná kúra jako blázen, můžu vřele doporučit z vlastní zkušenosti, já se takhle očišťovala před otěhotněním a připadala jsem si jak znovuzrozená ![]()
ten průjem určitě může být z toho, ale radši se poraď z lékařem, aby to nebyla nějaká infekce, vodnatý průjem není nikdy dobré znamení..
Ahoj, já si myslím, že právě ten průjem je očistný. Já zatím ještě kojím, ale až nebudu, plánuju taky očistu a našla jsem návod, jak to udělat. Přesný postup teď nevím, je to podle nějakého jogína a zprvu to vypadá dost nechutně prý vypiješ zprvu 1,5 litru slané vody - to tě prožene totálně několikrát, a očista je dokončená, až tebe bude téct jen průhledná voda. A pak se to ještě dožene heřmánkovým čajem a nakonec uvařenou rýži, omašťěnou máslem. Tak asi tak. Mám špatnou kůži, tak se na to těším, ale budu muset kvůli tomu sedět celý den doma ![]()
Není vodnatý, jen prostě chodím 2× častějí než obvykle a je to řídký…
tak tu bílou mouku a cukr ještě odbourám, ale asi ne úplně, to nejde no. Psylium znám, zkusím dokoupit. My jsme právě před IUI, tak se snažím se očistit od všeho hnusu. Cítím se fakt lépe.
Jo, a ještě chci říct, že to, co jsem tu teď napsala já, to je očista střev. Ještě existují nějaké jater a jiných vnitřních orgánů, ale já jsem si našla, že právě na můj ekzém potřebuju očistit střeva.
@Takyjedna to je brutus ale, mám z toho i strach. Napišeš mí pak jaký to bylo a jestli to dopadlo. příjde mi to až o zdraví ![]()
já jsem si četla o těch bylinách, co jsou v tom čaji a dobrý jako, dobrej pocit. Teď ještě upravit fakt to stravování.
@Takyjedna píše:
Ahoj, já si myslím, že právě ten průjem je očistný. Já zatím ještě kojím, ale až nebudu, plánuju taky očistu a našla jsem návod, jak to udělat. Přesný postup teď nevím, je to podle nějakého jogína a zprvu to vypadá dost nechutně prý vypiješ zprvu 1,5 litru slané vody - to tě prožene totálně několikrát, a očista je dokončená, až tebe bude téct jen průhledná voda. A pak se to ještě dožene heřmánkovým čajem a nakonec uvařenou rýži, omašťěnou máslem. Tak asi tak. Mám špatnou kůži, tak se na to těším, ale budu muset kvůli tomu sedět celý den doma
Tak doporučuju si to nastudovat pořádně, neb samotným vypitím tolika vody se akorát pozvracíš
Tuhle očistu si taky dělám, mám jí teď v plánu jen co mi skončí perioda ![]()
@Lizzi MÁŠ S TÍM ZKUŠENOSTI. Jak dlouho se mám takhle pročisťovat? Měsíc, dva?
@Erian fakt jo a jak se to teda dělá správně? Teď udělám tohle a na jaře bych zkusila tenhle mazec ![]()
@Karole jo já taky před otěhotněním chodila pořád na záchod a to psyllium a yucca jsou taky na střeva - očista organismu musí začínat u střev, to je logický, tam je usazeno nejvíc škodlivin, když pročistíš střeva, tak se pak střevní stěnou lépe vstřebávají potřebné látky do těla a očistíš ten zbytek, pokud jsou střeva zanešená, tak nic nevyčistíš, protože se dobré látky nemají jak vstřebat ![]()
Taky se toho trochu bojím, ale potřebuju už se sebou něco dělat. Mívám atopák rozjetej víc, než kdejaký malý děcko. Doufám, ale, že to pomůže. Mám zkušenosti, že když je už má tělo v sobě víc hnusů, než zvládá, tak si o tu očistu řekne samo - byly doby, když jsem měla ekzém ještě více rozjetý, než teď a tělo si samo skoro každý týden naordinovalo příšernou zvracecí migrénu. Jeden den jsem zvracela, druhý den měla lehkou dietu a potom jsem měla lepší kůži a celkově se cítila líp. A k tobě - já bych se toho průjmu nebála - tělo prostě ty hnusy vylučuje.
@Karole ono je to obecně o přístupu k jídlu, bílý cukr a mouka by neměly být pravidelnou součástí jídelníčku, ale jak píšeš, nevyhneš se tomu. Jsou to přírodní látky, takže účinek se dostaví min. po týdnu. Díky psylliu, což je 100% vláknina, bys měla začít mít pravidelnou stolici, nejspíše ráno. Yucca pracuje na podobné bázi. Obě dvě věci můžeš používat dlouhodobě, ale určitě aspoň dva měsíce, já pila psyllium skoro rok. Nejdůležitější je dát si ho nalačno hned ráno, zapít ho aspoň půl litrem vody a pak ještě půl hodiny nejíst.
@Takyjedna s tím průjmem je to dost ošemetný, pokud trvá nějakou dobu tak je lepší poslat vzorek do laborky, aby se předešlo dehydrataci organismu z důvodu infekce..