Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, vybírám chůvičku a nemůžu se pořád rozhodnout jakou? Mezi mé favority patří Phillips SCD 510 a SCD 525. Jaký je mezi nimi rozdíl, hlavně ve funkčnosti (praktičnosti), když nepočítám displej (je nějak potřebný, užitečný?) a ukolébavky? Nebo máte zkušenosti s jinými značkami?
Chtěla jsem nějakou:
Díky
Ahoj,
já mam chuvicku Hyunday…jsem s ní spokojena…vždycky všechno slyším…Když jí dam na plné kule,tak slyším i to,že se malej třeba pohne v postýlce…Též nechávám kočárek venku a jsem doma…a vše v pohodě
Stála 990,– Všechny parametry najdeš v odkazu…jen teda asi 5krát se mi stalo,že mi do toho začali mluvit nějací chlapy
Manžel říkal,že by to pravděpodobně mohli být kamionáci z dálnice, která je asi cca 3km a vidíme ji z okna
Ale jinak v pohode…
http://www.nakupka.cz/…pb55b-modra/
Ahoj,
mám zkušenosti se 2 chůvičkami:
1. U rodičů mám IKEA chůvičku - je levnější, nemá žádné funkce navíc, službu v podstatě taky udělá, jen mi u ní vadí, že nemá signalizaci nepřetržitého spojení (tzn. pokud se v dětské jednotce vybijí baterky).
2. Doma mám Philips SCD 525 - s tou jsem moc spokojená - je velice citlivá, takže slyším i slabounké broukání, když se syn vzbudí v postýlce, dosah má asi 300 m, to ani doma nevyužiji, přenos není rušený. Syn se naučil usínat s ukolébavkami, takže ty mu večer pouštím (dají se pustit z dětské jednotky i z rodičovské). Na displej jsem si rychle zvykla, připadá mi na něm užitečný hlavně údaj o teplotě, pokud syn spí venku v kočáře, tak kontroluju teplotu.
Nevýhoda je větší dětská jednotka (to má ale i ten model 510), když dávám chůvičku do kočáru, tak musím teď v zimě trošku odhrnout fusak v korbičce, aby tam nevadila. A taky je dražší, nevím, jestli se vejdeš do 1500 Kč.
My máme taky chůvičky IKEA a teda stála asi 500Kč a službu udelá stejnou…teda samozřejmě, tu základní. Žádný displej ani ukolébavky…ale nám stačí.
Ikea chůvičky nám v paneláku vůbec nefungují, to jsem slyšela pláč dítěte z pokoje, v chůvičce bylo ticho. V RD prý fungují celkem dobře. Máme Phillips Avent 525/00 a jsme spokojeni, ač vše nevyužíváme. Je hodně citlivá (slyším i když si syn cucá prsty) a má i oboustranný přenos (to možná využíjeme až bude starší, že se dá uklidnit hlasem). Neruší se s jinou chůvičkou v domě, vyhrála v dtestu. A stála nás 1700.
Máme Avent 510 a tuším-li správně od 525 se liší pouze displejem a melodiemi, které jsou nadstandart, ale využiješ je skutečně? S tou cenou bych si v tomto případě také nebyla jistá, zda se dostaneš pod 1500 Kš.
Mé zkušenosti s 510 jsou dobré, osvědčila se. Je citlivá, mohu malému vykládat na dálku, pokud nemohu hned přijít, dosah je také dostačující (záleží, kde všude to chceš používat, v bytě, v baráku a v blízké zahradě bez problému, ozkoušeno), jedinou výtku mám, že z nějakého důvodu dochází k občasným několikasekundovým výpadkům signálu (spojení mezi senzorem a jednotkou rodičů), což tedy hned rodičovská jednotka nahlasí, ale to to nepříjemné a nevím, čím je to způsobeno. Takže shrnuto, za sebe doporučuji 510.
ahoj, řeším to samé, ale já asi půjdu nakonec do 525, právě kvůli displeji (když bude mimi v kočárku venku, tak budu mít přehled o teplotě) a ukolébavky budou nakonec taky dobrý bonus. Za 1589,– Kč jsem jí zatím viděla nejmíň, ale termín mám až v květnu a hodlám ještě s nákupem počkat (klidně až po porodu - přijde to stejně do dvou dnů), takže si myslim, že se do 1500,– vejdem. Každopádně si myslim,že ať už se rozhodneme pro 510 nebo 525, dobrá volba to bude - mám se značkou Philips zatím dobré zkušenosti, tak snad ani v tomto případě nezklame.
A mohla bych poprosit o rozměry té dětské základny a zároveň i té rodičovské? Díky
Mamutice píše:
Ahoj,
mám zkušenosti se 2 chůvičkami:1. U rodičů mám IKEA chůvičku - je levnější, nemá žádné funkce navíc, službu v podstatě taky udělá, jen mi u ní vadí, že nemá signalizaci nepřetržitého spojení (tzn. pokud se v dětské jednotce vybijí baterky).
2. Doma mám Philips SCD 525 - s tou jsem moc spokojená - je velice citlivá, takže slyším i slabounké broukání, když se syn vzbudí v postýlce, dosah má asi 300 m, to ani doma nevyužiji, přenos není rušený. Syn se naučil usínat s ukolébavkami, takže ty mu večer pouštím (dají se pustit z dětské jednotky i z rodičovské). Na displej jsem si rychle zvykla, připadá mi na něm užitečný hlavně údaj o teplotě, pokud syn spí venku v kočáře, tak kontroluju teplotu.
Nevýhoda je větší dětská jednotka (to má ale i ten model 510), když dávám chůvičku do kočáru, tak musím teď v zimě trošku odhrnout fusak v korbičce, aby tam nevadila. A taky je dražší, nevím, jestli se vejdeš do 1500 Kč.
Jasně:
rodičovská jednotka je v pohodě, to je docela malá krabička: 10×5×2 cm. Máme ji pořád v nabíjecí základně v obýváku (kde jsme nejvíc) a když chodím po domě nebo uklízím, tak si ji beru s sebou.
dětská jednotka: základna je 7×7, výška 8 cm.
Ta dětská jednotka je úplně v pohodě třeba v postýlce, jen v té malé korbičce se to prostě musí nějak porovnat, pokud ji chci mít u mimča. Jinak se dá postavit třeba nějak na kočár, ale takhle mám zase přehled o teplotě uvnitř. Díky tomu tvaru je stabilní a stojí. (Tu Ikea chůvičku, která je úzká, musím v tom kočáru taky štelovat, aby se nepřeklopila).
lucilda82 píše:
A mohla bych poprosit o rozměry té dětské základny a zároveň i té rodičovské? DíkyMamutice píše:
Ahoj,
mám zkušenosti se 2 chůvičkami:1. U rodičů mám IKEA chůvičku - je levnější, nemá žádné funkce navíc, službu v podstatě taky udělá, jen mi u ní vadí, že nemá signalizaci nepřetržitého spojení (tzn. pokud se v dětské jednotce vybijí baterky).
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?… My máme tuhle a naprostá spokojenost,je citlivá,takže slyším i jak si malá jen povzdychne ze spaní a velký dosah taky má,až 400m,cena 1500,– ![]()
Teď jsem zase někde vyčetla, že ty novější 510 a 525 jsou méně hlasité. Že asi nejsou tak nahlas slyšet, když mimčo pláče, jak tomu bylo předtím.
Nemáte je (510 či 525) některá koupené cca rok zpátky? Jak je to s tou hlasitostí?
Děkuji moc. A jak dlouho máš tu chůvičku? Výše jsem psala, že ty novější jsou méně hlasité. Tak jestli, když děláš normální domácí práce nebo třeba se jen díváš na TV, je v tom dítko slyšet tak nějak normálně. Nemusí to zrovna řvát. A je mi jasný, že když se luxuje, tak sebehlasitější chůvička asi lux nepřekřičí.
Mamutice píše:
Jasně:rodičovská jednotka je v pohodě, to je docela malá krabička: 10×5×2 cm. Máme ji pořád v nabíjecí základně v obýváku (kde jsme nejvíc) a když chodím po domě nebo uklízím, tak si ji beru s sebou.
dětská jednotka: základna je 7×7, výška 8 cm.Ta dětská jednotka je úplně v pohodě třeba v postýlce, jen v té malé korbičce se to prostě musí nějak porovnat, pokud ji chci mít u mimča. Jinak se dá postavit třeba nějak na kočár, ale takhle mám zase přehled o teplotě uvnitř. Díky tomu tvaru je stabilní a stojí. (Tu Ikea chůvičku, která je úzká, musím v tom kočáru taky štelovat, aby se nepřeklopila).
lucilda82 píše:
A mohla bych poprosit o rozměry té dětské základny a zároveň i té rodičovské? DíkyMamutice píše:
Ahoj,
xmarge píše:
Ikea chůvičky nám v paneláku vůbec nefungují, to jsem slyšela pláč dítěte z pokoje, v chůvičce bylo ticho. V RD prý fungují celkem dobře. Máme Phillips Avent 525/00 a jsme spokojeni, ač vše nevyužíváme. Je hodně citlivá (slyším i když si syn cucá prsty) a má i oboustranný přenos (to možná využíjeme až bude starší, že se dá uklidnit hlasem). Neruší se s jinou chůvičkou v domě, vyhrála v dtestu. A stála nás 1700.
My používáme IKEA v paneláku v bytě v přízemí a funguje, jak má. Na víkend si ji beru k babičce do rodinného domku a má dosah i zvenčí až do 2. patra.
Chůvičku jsme kupovali před 7 měsíci. Jestli je tišší to nevím. Před 4 lety na prvního syna jsme měli ještě Philips analogové, takové ty bílo žluté.
Když koukám na telku nebo máme návštěvu a překřikujeme se, tak mám většinou chůvičku u sebe, nejraději před sebou a buď ji slyším nebo mě upozorní světelný signál, je to docela výrazné modré světlo.
V té hlasitosti asi neporadím. Můžu opět jen srovnat s tou IKEA chůvičkou, ta je určitě hlasitější, je to takovej ten chraplavej zvuk, že se vždycky spíš leknu a nadlítnu. U této to tak hlasité není.
Ještě co se týče rozměrů, možná se mrkni někde v obchodě, napadá mě třeba Datart, ať to vidíš na živo. Já jsem se podle internetu a rozměrů trošku bála, když jsem viděla tu chůvičku v obchodě, tak mě pak ty rozměry spíš příjemně překvapily, ale doporučovala bych Ti, ať se na ní někde radši koukneš.
lucilda82 píše:
Děkuji moc. A jak dlouho máš tu chůvičku? Výše jsem psala, že ty novější jsou méně hlasité. Tak jestli, když děláš normální domácí práce nebo třeba se jen díváš na TV, je v tom dítko slyšet tak nějak normálně. Nemusí to zrovna řvát. A je mi jasný, že když se luxuje, tak sebehlasitější chůvička asi lux nepřekřičí.Mamutice píše:
Jasně:rodičovská jednotka je v pohodě, to je docela malá krabička: 10×5×2 cm. Máme ji pořád v nabíjecí základně v obýváku (kde jsme nejvíc) a když chodím po domě nebo uklízím, tak si ji beru s sebou.
dětská jednotka: základna je 7×7, výška 8 cm.Ta dětská jednotka je úplně v pohodě třeba v postýlce, jen v té malé korbičce se to prostě musí nějak porovnat, pokud ji chci mít u mimča. Jinak se dá postavit třeba nějak na kočár, ale takhle mám zase přehled o teplotě uvnitř. Díky tomu tvaru je stabilní a stojí. (Tu Ikea chůvičku, která je úzká, musím v tom kočáru taky štelovat, aby se nepřeklopila).
lucilda82 píše:
Ahoj,
Ahojky, asi už nějakou chůvičku máš, ale chci ti poradit, mimochodem taky vybírám chůvičku, měla jsem možnost jich pár vyzkoušet od Philips Avent a ty digitální s přídavkem DECT, to jsou ty co o nich píšeš, 525 a 510 jsou málo hlasité. Rodičovská jednotka je tichá i na nejvyšší hlasitost, takže když budeš v trochu hlasité místnosti, televize či malá sešlost lidí, nic neslyšíš, já se s tím vztekala neustále a píšou to i lidé na recenzích. Také bych chtěla ty DECT, jinak jsou super, ale jedeme s přáteli na dovču, takže to ne ne, musím vybrat nějakou hlasitou a kvalitní, papa