Dětská čtyřsedačka do auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
8.12.15 16:16

@Amys No naše osmileté tintítko těch 25 nemá :mrgreen: Boční ochrana je splněná jenom s extra náhlavníkem, jinak ty sedačky neprojdou. Ale když přesáhne 22kg, tak prostě bude chráněný stejně, jako by jel v no name sedačce, bez opěrky hlavy možná ještě míň. Ono to fakt je řešení jenom pokud jsou děti opravdu blízko sebe a i tam se podle mě víc vyplatí nový auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
8.12.15 16:18

@kotyk Naše tintítko má asi těžkou kostru :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
8.12.15 16:33

@Amys No syn je po tatínkovi a ten má snad i dutý kosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
9.12.15 07:37

Zdravím, tady Etceteřina ségra :D díky moc za názory a poznatky, mužovi se to taky zrovna moc nezdá, je spíš pro větší auto..
jinak v čechách už existuje i prodejce těch sedaček, tak mi poslal nějaké oficiální propagační materiály, moc práce si s tím asi nedali, hned na začátku píšou, že je vhodná pro děti od 0 do 18ti let :lol: je to nastavitelné teoreticky až do 36kg, do těch 22kg je přidělávací opěrka hlavy, která by měla být proti bočnímu nárazu (každá za 1400,–), pro mimina je nacvakávací vajíčko (za 7000.-), samotná ta sranda vyjde 42000,–.. žádná laciná věc, no :(
Jinak všechny děti mám zatím do 22kg, nejstarší je 5 let, stihli jsme to rychle po sobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
9.12.15 08:40

Jo a máte zkušenosti s těmi sedmimístnými auty? pokud mají vzadu ta dvě vyklápěcí sedadla, dají se na ně přidělat dětské sedačky? trochu se bojím, jestli to má pořádné pásy a tak.. koukali jsme, že by se nám docela líbil VW Touran, ale právě nevím, jestli je to bezpečné.. a taky jestli tam pak zůstane aspoň nějaký prostor na zavazadla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.12.15 09:20

@sinapis.alba čau ségra :mavam: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.12.15 09:37

@sinapis.alba když jsou 7místné auta a mají vestavěná sedadla, tak již mají vestavěné pásy a ty jsou stejné jako jsou vepředu, tedy stejný typ, homologace atd, je to bezpečné, v Touranu jsou integrovaná vyklápěcí sedadla, jsou tedy jen pro děti, dospělý se tam těžko vejde a v kufru zbyde cca 100 L. místa, tedy opravdu minimum. Pokud chcete větší prostor musíte se kouknout po velkých MPV jako jsou už Sharan, Galaxy, P 807, a pod, kde ty sedadla v 3 řadě jsou velká jako ve 2 řadě je tam více místa a zbyde i větší kufr. Ono ty MPV velikosti Touran jsou na bázi aut nižší střední třídy, kdežto ty velké MPV na bázi velkých aut, ono to vidíte i na velikosti, Touran má 4,4 m, kdežto Sharan 4,9 m, tedy půl metru rozdíl na délku, a to je právě ten rozdíl ve velikosti pro 3 řadu sedadel a kufru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
9.12.15 09:46

My máme Opel zafira, pět míst klasicky a dvě výsuvné v kufru, sedačky tam jdou přidělat v pohodě, pokud se postaví v kufru jen jedna, vejde se tam i složený kočár :lol: Máme děti jen dvě, ale běžně cestujem s našima. Letos jsme jeli k moři všichni - 4 dospělí a dvě děti v autosedačkách, na střeše jsme měli box, tam byl kočárek a věci, věšli jsme se v pohodě. Velikostně odpovídá VW Touranu, ale je jako ojetina levnější. Mimo to Tourana jsme měli před tím a musela jsme ho poslat do světa, bohužel nemají teď moc good pověst, oprava jakéhosi čerpadla nás vyšla na 65 tis.!!! prý častý problém. Se Zafirou problém žádný, je to moje kočička spolehlivá :lol:
Jinak ještě větší je WV Scharan, ten je taky super, má větší kufr. Jinak je třeba při koupi koukat, jestli ty sedačky ve třetí řadě jsou v základní výbavě, často i u ojetiny, tam být nemusí!!! Takže zvednout dekl v kufru a podívat se, že tam opravdu jsou. Já si jako další auto přeju Mercedes Viano, ale to už je fakt velký, ale těším se, že se dočkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
9.12.15 10:09

No koukám, že to bude ještě složité vybírání.. i když na prostor nejsme tak moc nároční, momentálně jezdíme v thalii, jedna sedačka veoředu, dvě vzadu a já mezi nima s rukama nad hlavou :lol: zafiry se trochu bojím, říká se, že fiaty a opely hnijou už na lince, tak aby se nám nerozpadla za jízdy :think: sharan vypadá hodně prostorně asle strašlivě se mi u těch starších nelíbí čumák a na novější nemáme :roll: holt ženská vybíravá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
9.12.15 10:36

@sinapis.alba Tak my na Zafiře nekvetem, máme jí tři a půl roku a byla stará při koupi 4 roky a dobrý. u Sharana se mi taky nelíbí čumák a mimo jiné ani zadní světla :mrgreen: ale to tak je no. Kvetoucí lak i tak, je prd oproti zadřenému čerpadlu za 65 tis. a to to byl Touran starý 3 roky, nás málem kleplo, v servisu nám potvrdili, že jsou to teď už pár let pěkné šmejdy a ouha teď za pár let je toho plný tisk. :mrgreen: Ještě mě napadlo cosi, Dacia Lodgy, na dobrou cenu se dá sehnat téměř nová ojetina, je to sice dácia, tak žádnej luxus, ale mají pěkný 7 místo :think: mají sousedi v ulici a nevypadá to zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
9.12.15 10:40

@sinapis.alba Máte teď renaulta, to mi taky přijde kvetoucí, né?? Měli jsme clio a shnilotina brutální :zed: My máme tedy auta dvě, druhé máme octávku krátkou jedničkovou, to je super vůz, ale je to dovoz, není vyrobená v ČR pro náš trh. Manžel s ní jezdí do práce. Naprosto spolehlivá, ale nic pro velké rodiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
9.12.15 10:50

Thalia je z velké části plastová, takže moc nerezne :D lodgy se mi docela líbí, ale už je to docela velká almara.. a asi by se nám do rozpočtu nenacpala :,( proto jsem se taky vrhla na tu čtyřsedačku, byla by pořád levnější než jiné auto, ale přišla mi taková podezřelá.. přeci jen, kdyby to bylo něco extra, tak je o nich víc slyšet a lidi by je víc kupovali :think: už jsem ze zoufalství uvažovala i o tom, že se naučím řídit a pořídíme druhé auto, ale to by zas byl i dvakrát benzín a dvě povinná ručení.. a nejspíš bych skončila v nejbližším příkopu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
9.12.15 14:16

@sinapis.alba Dvě auta jen kvůli tomu, aby jste mohli někam jet všichni, je o ničem. My dvě máme, není nás tolik a zásadně, pokud chceme jet i s našima, jedem naším autem všichni, než aby oni jeli zvlášť svým. My dvě auta máme, kvůli manželovu dojíždění do práce a stojí nás to vše dost peněz. :lol: Mě ten Lodgy nepřijde moc jako almara, ona ta naše Zafira je to samé, ale řekla bych, že je vyšší, pro mě je super pohodlný nastupování a nakládání dětí do sedaček, jsem vysoká a nemusím se k tomu hrbit. Když pak jedu manželovo octávkou třeba nakoupit, tak už nejsem zvyklá, mám pocit, že lezu z auta jak ze země, jak je nízká. :mrgreen:
Já nevím jak se cenově pohybují ty dacie, ale myslím, že mírně jetá ojetina je levnější než 6 let starej Touran s rozumnýma kilometrama :think: Tak my, ale zas auta zásadně kupujeme venku, v ČR nikdy :mrgreen: takže tam jsou ceny ještě jinde.
Myslím, že řídit by ses naučila, hezky pomalu a šlo by to, to máš předsudek z pozice spolujezdce, když potom řídíš, tak je to jiný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
9.12.15 16:04

No, pomalu, to je tak jediné, co mi šlo, v autoškole jsem málokdy překročila třicítku :lol: jinak výšku auta neřeším, se 160cm nemám problém :D a muž už se nějak poskládá
jo, čau ségra! jsem ani neodpověděla :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
9.12.15 16:14

@sinapis.alba Máme 4 děti v rozmezí 6ti let. A s narozením čtvrté jsme pořídíli Hyundai H1. Původně jsme taky chtěli Galaxy nebo Alhambru, ale toho místa v kufru bylo žalostně málo. H1 je suprová, protože se tam vejde i rozložený kočár :mrgreen:, dětská kola,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí