Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve - a ostatní
slyšel někdy někdo o tomto? http://multimac.co.uk/home
Má to být jakási čtyřsedačka, která se vejde do třísedadlového auta. Ségra čeká čtvrté dítko a narazila na tohle, že by nemuseli kupovat větší auto.
Ale netušíme, jak je to s bezpečností, crashtesty, fakt, že se tím vlastně mění parametry auta…
Normy to má, blbě se to montuje, musíš se domluvit s pojišťovnou, zda se na to vztahuje pojistka, boční testy to splní jenom s YLVA volitelnou opěrkou (má ale omezení 22kg), čelní má uspokojivé. Takže to v testech doporuují jen do váhy 22 kg. To psali na which.co.uk/
@Etcetera78 slyšel jsem o tom, kdysi i v českém světě motorů o těchto sedačkách byl článek, ale u nás se neprodávají, snad jen v anglii. Ono hlavně i ta cena, za tu 4 sedadlovou dáte v přepočtu skoro 50t. kč, a ta montáž záchytných prvků je taky asi na dlouho, takže pak vyndavání sedačky asi není na každý den. Navíc netuším jak je to u nás s legislativou, když máme auto homologované jako 5ti místné, a najednou by mělo 6 sedaček. Takže varianta pořídit větší auto bude spíše jednodušší, a možná i levnější. Navíc co by pak dělali ve chvíli, kdy jedno z dětí dosáhne již 36 kg a do té sedačky se nevejde, pokud by to byly 4čata, že jsou stejně velká, tak to má nějaký význam, ale pro různě staré děti si myslím, že je to nesmysl.
taky mám 4 děti a pořídil jsem 7místné auto, je to variabilnější, 2 už jsou velké bez sedačky tak si nedokážu představit, jak bych je třeba v tomto vozil
No to jsem zvědavá, kdy se to u nás bude prodávat. Vypadá to fakt vtipně. ![]()
@TerezKo ono to právě vypadá, že v UK se to prodávalo před pár lety, žádné čerstvé reference se mi zatím nepodařilo najít…tak je otázka, jak moc se to v praxi osvědčilo
Jak na to tak koukám, tak mi přijde, že dítě to udrží dobře (vzhledem k upevnění), ale přijde mi, že se nedá dost dobře nastavit výška opěrky, pásů a tak. A popravdě - jak by tam připevnila vajíčko? Takže kdyby měla odrostlejší čtyřčata, tak možná, ale pro různě staré děti mi to přijde jako utopie
Asi bych to řešila jednou autosedačkou vepředu a třema vzadu (při zapnutém airbagu můžeš vepředu vozit posměrné autosedačky, jen sedadlo víc hodíš dozadu). No a vybrala spíš užší autosedačky, aby se to tam vešlo a holt manžel bude jezdit vlakem
Pokud tedy nechtějí kupovat větší auto.
@Amys ségra neřídí, takže by tím vlakem musela ona
Teď mají jednu sedačku vepředu, ségra plus dvě sedačky vzadu. Vajíčko by tam nějak mělo jít nacvaknout - prý - já jsem v práci, tak jsem ty stránky ještě moc nestudovala.
Ale je pravda, že je to buď čtyři, nebo nic - takže když by bylo někam odvézt jedno dítě a třeba prarodiče, tak už by zase byl problém. Přeposlala jsem ségře tuto diskuzi, ať si počte a rozmyslí se ![]()
@Etcetera78 Hihi, tohle řešíme taky (to s prarodiči) a to máme děti jen tři, takže člověk si asi nevybere, no. Možná koupit autobus ![]()
Čtyři děti a dva dospělé prostě do pětimístného auta nenarveš. Doporučuji sestře poohlídnout se po autě 6-7 místném a se současným se rozloučit.
@Amys prodává se k tomu sedátko montovatelné proti směru jízdy, do kterého nemluvně šoupneš.
Ale fakt bych raději koupila nové auto, protože tohle už by tady mohlo být na rehomologaci, jak psal @steeve. Což je nejspíš důvod, proč se to mimo UK moc nechytá.
@Amys Je tam vidět nastavení pásů u opěrky a opěrek hlavy, i sedátko pro mimčo. https://www.youtube.com/watch?…
Tady je k tomu video https://www.youtube.com/watch?…
nějak mně to nepřesvědčilo. Šla bych do změny auta.
No dle mého je ta boční ochrana nedostatečná, ale hlavně - pokud je to do 22kg, tak co ve chvíli, kdy jedno dítě odroste? Jako pokud čeká čtvrté dítě, dá se předpokládat, že minimálně jedno z nich už 22kg dosáhlo. Můj šestiletý syn váží 25 a to je to hubený tintítko.