Kterou z těchto autosedaček?

3088
4.12.15 17:29

Kterou těchto autosedaček?

Váhám mezi těmito dvěmi sedačkami. Poradíte? :)

https://www.mall.cz/…er-adventure?…
https://www.mall.cz/…olution-2015?…

Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
4.12.15 17:33

Romer.

• Citovat
  • Upravit
1174
4.12.15 17:37

Cybex koupili číňani a jsou plné jedovatých látek. Vůbec je teď nedoporučují kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
4.12.15 17:51

@Ijaa Ono to s tím nebude tak žhavý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
4.12.15 17:53

Rozhodla bych se podle toho, ktera vysla lip v testech adac. Pokud testovany nebyly sla bych do Romera. Mame ted romer trifix a jsme s ni strasne spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.12.15 17:55

Romerka podle tech obrazku ma lepsi ochranu boku..ono je asi pohodle mit operky jako u cybexu ale zase je min chraneny bok.

• Citovat
  • Upravit
1174
4.12.15 17:55

No vycházím z posledních testů. Tam bylo od Cybexu vejce a ty vysledky jsou prý šílené. S bezpečností ale problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
4.12.15 17:58
@Ijaa píše:
No vycházím z posledních testů. Tam bylo od Cybexu vejce a ty vysledky jsou prý šílené. S bezpečností ale problém není.

No, já zas k tomu četla článek, že potah stačí vyprat a pak už nic nepřekračuje, nehledě na to, že se jednalo o jednu sedačku (spíš o jeden typ potahu). Ze stejných důvodů před nějakým rokem propadla i jedna romerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
4.12.15 18:04

Nekoupili to Cinani, od zacatku se to v Cine vyrabi. Tyhle hystericky vykriky…

My melu Romer a byla to herka, vrzalo, skripalo a rachtalo. Jako dalsi jsme koupili Cybex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
4.12.15 18:26

Máme Cybex a jsme naprosto spokojení :palec:!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.12.15 18:30

Tady je nejaky expert na sedacky, tusim @steeve nebo tak nejak. Tak mu napis, take jsem si nechala poradit dvakrat uz a spokojenost…ted mame romer ale jinou nez na tvem obrazku a super

• Citovat
  • Upravit
1174
4.12.15 18:33
@Janina81 píše:
Nekoupili to Cinani, od zacatku se to v Cine vyrabi. Tyhle hystericky vykriky…My melu Romer a byla to herka, vrzalo, skripalo a rachtalo. Jako dalsi jsme koupili Cybex.

Promiň, ale na hysterické výkřiky si fakt nepotrpim. Jinak jsem k tomu hledala a našla jsem vyjádření Cybex. Neprodali to číňanům, jen s nimi fúzovali, takže to sice neprodali, ale číňani jsou vlastníky také. Samo o sobě to pro mě nepředstavuje problém. V číně se vyrábí kde co a jsou to i kvalitní věci. Nicméně se Cybex proti prezentaci testů ADAC v pořadu ADOST! ohradil a píšou tam, že jde o naftalen, tudíž by asi opravdu stačilo sedačku umýt a vyprat. Teď nějak nemůžu najít přeložený test ADAC, abych se přesvědčila, ze je to opravdu jen ten naftalen. No tentokrát asi udělali v ADOST! z komara velblouda. Samotnou by mě to potěšilo, protože chci malému jako další sedačku koupit cybex solution, ale máme ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.12.15 19:07
@Ijaa píše:
Promiň, ale na hysterické výkřiky si fakt nepotrpim. Jinak jsem k tomu hledala a našla jsem vyjádření Cybex. Neprodali to číňanům, jen s nimi fúzovali, takže to sice neprodali, ale číňani jsou vlastníky také. Samo o sobě to pro mě nepředstavuje problém. V číně se vyrábí kde co a jsou to i kvalitní věci. Nicméně se Cybex proti prezentaci testů ADAC v pořadu ADOST! ohradil a píšou tam, že jde o naftalen, tudíž by asi opravdu stačilo sedačku umýt a vyprat. Teď nějak nemůžu najít přeložený test ADAC, abych se přesvědčila, ze je to opravdu jen ten naftalen. No tentokrát asi udělali v ADOST! z komara velblouda. Samotnou by mě to potěšilo, protože chci malému jako další sedačku koupit cybex solution, ale máme ještě čas.

Myslíš toto:
RADA: NEOBÁVEJTE SE SEDAČEK CYBEX

Je nám líto, že po zveřejnění reportáže v pořadu A Dost na Streamu, se rozeběhlo v ČR davové šílenství ohledně firmy Cybex a kvality jejich dětských autosedaček. Není důvod. Problém s nebezpečnou látkou naftalen se totiž projevil jen u jediné sedačky modelu Aton 4 a Aton 4 base Fix. Ostatní modely značky Cybex jsou v naprostém pořádku, což potvrzují nezávislé testy ADAC a specializované laboratoře.

Vysoké ocenění získaly například modely: Aton Q, Aton 1, Aton 2, Aton 3, Juno Fix 2, Sirona, Cloud Q, Pallas M, Pallas 1, Pallas 2, Solution M. U těchto výrobků se opravdu nemusí rodiče dětí a kupující ničeho obávat, jsou kvalitní a doporučují je evropské autokluby i ÚAMK. Jsou vhodné do vašich vozidel a pro vaše ratolesti.

Pokud jde o model Aton 4 a Aton 4 base Fix, podle dostupných informací již začala firma Cybex řešit nastalou situaci s ADAC a nezávislou laboratoří a sjednává nápravu. Je pravděpodobné, že k přenosu nebezpečné látky mohlo dojít mimo místo samotné výroby. My jsme za něj nově označili Čínu, což není zcela přesné, protože produkce existuje již řadu let v jedné továrně bez přestěhování a za to se firmě omlouváme.

Ještě rada odborníků pro majitele obou dotčených sedaček. Samotná výměna nebo vrácení sedačky Aton 4 a Aton 4 base Fix není potřebná. Stačí potah vyprat dle návodu od výrobce a nechat sedačku 2-3 týdny vyvětrat. Množství látky se totiž po takovém zásahu, dle potvrzení z institutu Intertek, sníží pod požadovanou hranici a stává se tak bezpečným. Pokud jde o další hodnocené stránky sedaček, získaly v testech vysoké známky. Za bezpečnost hodnocení 1,1, obsluhu 2,4 a ergonomii 2,1.

Odborníci, včetně ÚAMK tedy doporučují vlastníkům sedaček Cybex, aby nepanikařil a rozhodně nešířili poplašné zprávy, které se nezakládají na pravdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
4.12.15 19:20

@iiiv Tohle to přesně není, ale je to rozhodně více konkrétní, než to, co jsem našla já. Ale ta poslední věta mě dostala. Vlastníci nemají šířit poplašné zprávy, které se nezakládají na pravdě. Tu poplašnou zprávu ale vypustili oni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
4.12.15 19:27

Obě jsme měli v užším výběru. posadili jsme do nich dítě a vyhrál Cybex. Byl pohodlnější. V testech vychází obě dobře. takže jestli máte možnost, dojeďte si je někam vyzkoušet. Ty nové romery jsou strašně úzké přes ramena a dítě v nich bylo hodně zmáčknuté a nemohlo se pohodlně opřít. a to fakt mám doma spíš vychrtlé děti (posazovala jsem do romerky i svoji devítiletou a ta tam ramena rovně prostě nedala…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí