Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já se právě na cybex solution steeva, tak cituji odpověď:
„základní model Cybex Solution měl ve své době 3*, takže dobrý průměr, ale přeci jen je to z roku 2006 a od té doby se již 2× zpřísňovali kritéria testů, dnes už jsou sedačky dále, a šel bych do novějšího modelu“
Tu romer adventure jsem viděla v obchodě a nepřijde mi moc pohodlná na delší cesty, má dost tvrdý sedák a celkově to polstrování není takové. Bezpečnost je myslím srovnatelná s tou Cybex Solution. Velmi dobře se ale hodí na prostřední sedadlo, protože nezabírá moc místa.
My nakonec do druhého auta koupili romer kid - sehnala jsme ho v pěkné akci jen asi o 600 dražší než ten cybex. Jinak bychom šli asi do toho cybexu, oproti romeru mi připadal přecejen pohodlnější.
@lecijasek no vidíš a mě mezi cybexem a romerem doporučil práve romer..právě kvuli těm bokum u cybexe..máme taky romer kid..a syn je spokojený..
Cybex. Pro malou jsme meli Cyvex Sironu, moc se nam osvedcila, protoze byla pohodlna, takze kdyz nam z ni ted, v dvou a pul letech, vyrostla, tak jsme koupili 2/3 a zainvestovali jsme taky do rady Platinum, protoze to ma vyhodu, ze se da upravit sirka i vyska zaroven, takze se to super adaptuje na dite. Myslim, ze u Solution to nejde, ale jinak to ma stejny vlastnosti. Mala je nadsena, a do Sirony slo mimino
. Jedina nevyhoda Cybexu jsou ty boky, ktery sice umoznujou, ze jsou sedacky bezpecny, ale nedas tri sedacky vedle sebe. Nam je to jedno, my mame deti dve a myslim, ze to tak zustane…
@smurfka píše:
@lecijasek no vidíš a mě mezi cybexem a romerem doporučil práve romer..právě kvuli těm bokum u cybexe..máme taky romer kid..a syn je spokojený..
tak on většinou doporučuje romer
Ale tyhle 2, na které se ptá zakladatelka, jsou obě nejzákladnější starší modely. Boky mají obě na stejno, ale z těchto dvou mi ta cybex přišla pohodlnější.
Romer kid už je jiná liga, o třídu výš - prostornější, pohodlnější, mnohem lepší výsledek testu. Takže když jsem narazila na akci, tak jsem neváhala.
Taky se rozhodujeme mezi temato dvema znackama. Akorav jine cenove kategorii kolem 3.5tis.
A zatim se priklanim k cybex kvuli polohovatelne operce hlavicky. Kamaradka ma romer a klukovi tam pri usnuti strasne visi hlava dolu…
![]()
https://www.mall.cz/…n-x-fix-2015?…
https://www.mall.cz/…dfix-sl-2014?…
@Ijaa taky jsem to studovala protoze vajicko cybex mame a to aton3..
pokud vim jednalo se pouze o vajicka aton4 ![]()
U nas pored je v uzim vyberu ta cybex 15-36
![]()
@aknah31 máme tu romerku co máte v odkaze a je super..ta cybexka vůbec nemá chráněné boky..ty boky dosahují a chrání max ramena ale při bočím nárazu tam nemá žádnou ochranu boku..
@smurfka no nevim.. musim popremyslet. Budeme kupovat na jare..
zase mi vadi ze nema polohovatelnou operku hlavy. Syn hodne spi v aute a kdyz jsem videla u kamaradek jak jim v tech romerkach detem visi hlavy naz na hrudnik…
![]()
@aknah31 no já se taky rozhodovala mezi těmito dvěma a byla mi doporučena tahle kvuli té ochraně boku..jako při spaní muže být ta opěrka super, ale nedovedu si představit že tak má hlavu pořád..to vypadá že nemuže ani natočit hlavu a dívat se třeba z okna ( nevím na živo jsem ji neviděla ) ale sedět takhle rovně se " zaháknutou " hlavou třeba dvě hodiny cesty..no nevím..však zkuste v obchodě až si do ni dítě sedne, jak to bude vypadat a jak se bude citit a uvidíte co pro něho bude lepší
@aknah31 mě když v tom syn usne, tak si položi hlavu normálně na jednu z opěrek..a pokud mu spadne náhodou dolů, tak mu ji opřu já a už tam zustavá.. ![]()
@smurfka dekuji.. vyzkousime v obchode a uvidime.. jako tu 9-18kg mame romer vajicko mame cybex takze urcite jednuz techto znacek zase poridime. Otazkou je kterou…
![]()
@aknah31 mrkni ještě na solution m-fix - ta má chráněné celé boky a tu polohovací opěrku mát také
Jen je tedy už dražší:-( https://www.mall.cz/…lution-m-fix?…
u toho romeru mi vadil isofix na páskách. Přišlo mi to takové zvláštní. Nevím, jestli ji lze polohovat, když není ten isofix na pevných ramenech. To by poradil steeve, já to neřešila, protože můžu položit celý opěrák v autě.
@lecijasek dekuji.. ja se na ni uz divala ale je docela sikora 54cm… ta cybex x-fix ma jen 47cm.. romer 49..
potrebuji dat do auta 3autosedacky
![]()
@aknah31 : Tak to s cybexem ani nezkousej, tri tam nedas. My mame tu Solution m-fix, je super, ale fakt hodne siroka, tri se ti urcite nevejdou.
Jinak, holky, ja vybrala vzdycky sedacky drahy, novy a vubec, a kdyz ted mala presla do Solution m-fix, tak jsem, debil, zapomnela hlavne zacvaknout detskou pojistku ve dverich. U stare sedacky se natahnout nemohla, ale ted muze a samozrejme, ze ty dvere otevrela. Na dalnici. Pisu to sem hlavne, aby nekdo neudelal podobnou kravinu. U nas to dopadlo dobre, byli jsme v aute dva a mame kontrolky otevreni dveri, tak spolujezdec dvere chytil a drzel az na odpocivadlo, ale jako
Takze sedacky bezpecny, ale mama nebezpecna
.