Dětská doktorka a antibiotika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9741
10.9.15 00:21

@Nataša
Tak herpangínu by měl zkušený lékař poznat i pohledem. Jelikož máme v dutině ústní zoologickou zahradu bakterií, tak i tato se bohužel může sekundárně bakteriálně infikovat, což si vynutí nasazení ATB.

Na světě neexistuje kmen Streptococcus pyogenes, který by nebyl citlivý na fenoxymethylpenicilin (Ospen™), a to i přes masivní léčbu penicilinovými ATB, na druhou stranu jsou bakterie, které jsou multirezistentní (Burckholderia sp., Stenotrophomonas sp., pacienti s cystickou fibrózou by mohli vykládat).

Pokud vyjdou skoro jasné hodnoty (např. pod 10 mg/l a nad 80 mg/l), tak je CRP vhodným pomocníkem, v neurčitých hodnotách se na něj nelze plně spolehnout. Když má někdo vezikoureterální reflux, tak v rámci konzervativní léčby užívá dlouhodobě nízké dávky ATB, což je pro vznik rezistence nejrizikovější. A taky nikdo nekřičí. U refluxní choroby jícnu se zase využívají makrolidová ATB, která jsou agonisty motilinových receptorů, protože cisaprid (klasické prokinetikum) mnohdy není k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
10.9.15 11:35

Tak mně to nedalo a v úterý jsem jela se synem ještě na ORL, jsme zde sledováni kvůli velkým krčním mandlím…angínu doktorka nepotvrdila a přiklonila se k viróze a že prý příští můžeme přijít k ní a stejně by kluka díky těm mandlím viděla…od minulého čtvrtka nemá teplotu a jediné co má, tak v noci když usne, tak do hodiny je zpocený a převlíkám triko…tak je možné, že nějaký zánět v sobě měl, ale to mohl být ten zánět nosohltanu…já tedy nevím, ale ještě, že syn ta ATB vyzvracel, jinak by byl stejně ve čtvrtek lepší a bez teplot a nebylo by to výsledkem ATB, které by mu akorát zaneřádilo tělo…doktorkám nezávidím diagnostiku nemocí, ale cpát do dětí hned ATB to se mi nezdá moc efektivní řešení…takže pro příště prostě napřed výtěr a krev a podle toho se uvidí, tedy alespoň za mne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí