Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Maminky, potrebuji radu, syn 2 roky má v pondělí podstoupit zavedení ventilacnich trubicek. Jedná se o krátkou narkozu, cca 20 min. Nutne tu operaci potřebuje, za léto musel mít 10 krabiček ATB. Ale ode dneška má vodovou stolici, nemá teplotu, nic ho nebolí, má chuť k jídlu. A vypadá naprosto zdrave. Je nutne tu operaci odložit? Pokud tak uděláme, tak bude prakticky pořád na ATB az do nového termínu. Teď jsme na termín čekali 2,5 měsíce.
a předoperační vyšetření bylo v pořádku?
Já bych zavolala tam kde vás mají operovat a poradila se, stejně ho zítra budou ještě prohlížet před operací.
@iiiv prohlížet ho budou, ale on opravdu vypadá naprosto zdravě. Jen má tu vodovou stolici. :/ Já fakt nechci čekat na další termín, protože ty ATB má ve velkém množství a prakticky pořád.
a tato operace ho od nich uchrání (už to jednou podstoupil). Mám strach, že když tam zavolám, tak ho nevemou…
Já bych se poradila, lepší posunout termín než aby se při operaci něco ps*** nám posunuli termín z června na listopad.
@Anonymní píše:
@iiiv prohlížet ho budou, ale on opravdu vypadá naprosto zdravě. Jen má tu vodovou stolici. :/ Já fakt nechci čekat na další termín, protože ty ATB má ve velkém množství a prakticky pořád.a tato operace ho od nich uchrání (už to jednou podstoupil). Mám strach, že když tam zavolám, tak ho nevemou…
myslim, ze vodova stolice muze byt nasledkem velkeho mnozstvi ATB. Tebe chapu, take bych se priklanela k tomu, aby se operace konala za kazdou cenu. Jenze vodova stolice vypovida o narusene mikroflore ve strevech. Ale nevim, jak se to „hada“ s narkozou
Mozna by poradila @Samamama prosim.
Ovsem s vodovou stolici bych se snazila rozhodne zmenit ATB a posilit probiotika (predpokladam, ze davate). Pokud by ho ale k tomu bolelo brisko, urcite by to chtelo rozbor stolice, aby se tam nepremnozily nejake spatne bakterie.
Při narkóze je důležité, aby byly průchodné dýchací cesty - tedy rýma a kašel by problém byl veliký. V každém případě to řekněte na příjmu.
@AniNevim bolesti bříška určitě nemá, chová se naprosto standardně, probiotika samozřejmě dáváme. Doufám, že se mi ozve @Samamama /děkuji za označení/. Nechci ohrozit syna, ale pokud výhody zavedení VT v jeho aktuálním stavu převýší rizika narkozy v tomto stavu, tak to rozhodně podstoupí.
@hanka.br. rýma a kašel není. Pediatra říkala, že slabá rýma by nevadila.
@Anonymní píše:
@AniNevim bolesti bříška určitě nemá, chová se naprosto standardně, probiotika samozřejmě dáváme. Doufám, že se mi ozve @Samamama /děkuji za označení/. Nechci ohrozit syna, ale pokud výhody zavedení VT v jeho aktuálním stavu převýší rizika narkozy v tomto stavu, tak to rozhodně podstoupí.
No, o tom ale nebudeš rozhodovat ty. Tohle je rozhodnutí a zodpovědnost lékařů.
@Anonymní píše:
@hanka.br. rýma a kašel není. Pediatra říkala, že slabá rýma by nevadila.
Já tedy nevím, kam nastupujete, ale konečné slovo má vždy anesteziolog. A ti jsou k uspávání dětí s rýmou hodně skeptičtí.
@hanka.br. mě to taky překvapilo, nicméně rýmu nemá, takže to je celkem jedno.
My jsme ze stejného důvodu, operaci ventilačních trubiček zrušili, na orl, řekli, že jim to nevadí, není tam přímo něco proč to neudělat, ale pediatr a anesteziolog už měli jiný názor, pro ně to už byla kontraindikace ![]()
Maminky, potrebuji radu, syn 2 roky má v pondělí podstoupit zavedení ventilacnich trubicek. Jedná se o krátkou narkozu, cca 20 min. Nutne tu operaci potřebuje, za léto musel mít 10 krabiček ATB. Ale ode dneška má vodovou stolici, nemá teplotu, nic ho nebolí, má chuť k jídlu. A vypadá naprosto zdrave. Je nutne tu operaci odložit? Pokud tak uděláme, tak bude prakticky pořád na ATB az do nového termínu. Teď jsme na termín čekali 2,5 měsíce.