Dětská lehátka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
12.6.09 22:16

Dětská lehátka

Zdravím

Mám dotaz. Mám 3 měsíčního Adámka a dost se mu líbí ležet v lehátku a pozorovat hračky na hrazdičce. Líbí se mu i že dobře vidí na mě. Víte jaké lehátko mám na mysli… je plynule polohovatelné od skoro úplného lehu do sedu. V postýlce s malej tak nezabaví a nevydrží tam sám jen s hračkama.

Chci se zeptat, je nějaká studie, doporučení nebo něco, jak dlouho může být mimčo v lehátku? Dávám ho tam každý den a tráví tam fakt dost času.Máme to úplně sklopené do lehu. Zeptám se naší mudry až tam půjdem do poradny, jen by mě zajímal i váš názor a zkušenost. Může mimču dlouhodobý pobyt v lehátku škodit?

Nepřihlášená Vodavej

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
12.6.09 22:31

Vodavej , podle mě je nejdůležitější,že je v lehu. Páteř musí být stejnoměrně podepřená, aby tíha hlavičky netlačila na páteř, kdyby seděl, když ještě sám nesedí. Otázkou je, jestli ho to nebude nějak brzdit při vývoji dalšího pohybu, přetáčení na bříško a tak, přeci jen v postýlce má trochu víc prostoru.

My máme lehátko, které hraje, vibruje, nad hlavou má zrcadlo, to se mu líbí, ale tak za měsíc půjde na zem na deku, aby se mohl pořádně hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.6.09 22:41

No Anetka v něm dost času trávila během druhého měsíce života, dokonce v něm spala v noci (fáze mezi spaním v mojí posteli a postýlce).

V ničem jí to nebrzdilo, protože zas pořád v tom taky nebyla. Od 3m jsme měli hrací deku a i dřívj sem jí dávala i na břiško a tak různě, ale u nás různě znamenalo, že první měsíc nebyla v lehátku, ale třeba na polštářích, různě vypodložená ruce nohy, aby se chvilku uklidnila a byla spokojená. I v postýlce, pokud jsem jí dala, spala na peřince, aby byla v měkkém a vše kolem se jí přizpůsobilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
12.6.09 23:02

Ahoj, malej byl v lehátku asi do třetího měsíce celkem často. Byl v něm spokojenej, měl rozhled. Trávil v něm opravdu hodně času. Pak jsem ho začala dávat na zem, když jsme trénovali pasení, ale pokud jsem potřebovala něco dělat, byl v lehátku. V 3,5m se naučil přetáčet na bříško a to byl postupně konec lehátka, protože se z něj párkrát sesunul. Takže si myslím, že lehátko nelehátko, jednou ta touha po pohybu stejně vyhraje. A zaostalej, nebo nějak pohybově poškozenej rozhodně není. Důležitý, aby ležel, jak bylo psáno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
13.6.09 08:18

Kdyz jsme byli s malou ve 4 mesicich u doktorky ve Vojtove centru, aby se na ni koukla, jestli nema oslabenejsi jednu stranu (pretacela se radeji jenom napravo a nalevo se ji nechtelo), tak mi silene vynadala, ze je mala v lehatku…ze pry, at se nedivim, ze to tak je, ze se v nem nemuze motoricky rozvijet, tak jak by potrebovala, ale lezi tam prikurtovana…takze ja si myslim prvni, druhej mesic asi jo, ale pak na deku na zem, a maximalne, kdyz se treba potrebuju vysprchovat nebo tak, dat do lehatka a prenest do koupelny..
Ale myslim si, ze ji to az tak neublizilo, chodit zacala v 11 mesicich, lezla po ctyrech a vsechno delala, tak jak mela ve spravny cas…jenom to pretaceni nalevo ji nebralo..a mozna se vsechno zbytecne dramatizuje :-)
to takovy choditko my pripada tisickrat horsi, kdyz dite jeste nechodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
14.6.09 09:55

souhlas s popodopo.
Podle mě všeho s mírou. Adam byl v lehátku tak 3× 10-20 minut denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koshee84
3.3.11 21:00

Dětská lehátka

máme Mikuláše 3měsíce a jsme s lehátkem spokojeni. Dáváme jej do lehátka hlavně když jíme, tak ať se na nás může dívat a cítit se bezpečně:-) potom také když jdeme do přízemí za babi s dědou tak ať má v čem být. koupili jsme toto lehátko a můžeme doporučit. Dokonce se nám hodí i jako bytový doplněk:-).

• Citovat
  • Upravit
25324
3.3.11 21:16

No,je fakt,že když jsme byli na ortopedii na kontrole s kyčlema,tak se to doktorce nelíbilo,i když jsme ho neměli jinak než naležato.Byla dost proti.Poté jsme pobyt v lehátku dost zredukovali,a nakonec prodali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koshee84
3.3.11 21:44

pohyblivost kyčlí nějak souvisí s pobytem dítěte v lehátku? to říkala doktorka? To se mi nějak nezdá…

• Citovat
  • Upravit
25324
3.3.11 21:46
koshee84 píše:
pohyblivost kyčlí nějak souvisí s pobytem dítěte v lehátku? to říkala doktorka? To se mi nějak nezdá…

Neee,já jsem to myslela ta,že jsme byli s malým na ortopedii na kontrole s kyčlema-jadérkama-a při té návštěvě jsem se ortopedky zeptala,co říká na léhátka.Asi jsem to blbě napsala,to se omlouvám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koshee84
4.3.11 06:38

Dětská lehátka

Aha, už jsem se zlekl:-) myslím, že když se to s lehátkem nepřehání, tak je to velmi užitečný pomocník.

• Citovat
  • Upravit
2435
1.8.12 19:55

Lehátko a novorozenec

Hezký večer,
chtěla jsem se zeptat na názory ostatních maminek. Jaký máte názor na spaní novorozence v lehátku? Malý má postýlku, ale skoro vůbec v ní není, v noci spí se mnou v posteli na polštáři a přes den v obýváku je celý den v polohovacím lehátku, které má rovný a celkem pevný podklad. Lehátko je sklopené téměř do lehu, jen s minimálním sklonem. Myslíte, že v tom může normálně spát? Nebo je to špatné? Malý má 11 dní. Spí tam moc rád, tam spí i 3hod v kuse, jinde se mi budí (kromě náruče teda :-) ). Moc díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
1.8.12 20:04

Jinak lehátko je zhruba takové, jen je víc sklopené, skoro do lehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
1.8.12 20:05

Myslím, že fyzioterapeuti to moc neschvalují, ale já jsem dělala totéž, když byl syn malinký, měla jsem ho buď na velikém polštáři nebo v lehátku na ležato. Miloval to, na tom polštáři ho dodnes kojím a to už má 9 měsíců. Upřímně jsem ani moc nevěděla, kam ho přes den dát, postýlku mám v ložnici a přes den jsme trávili čas všude možně, tak jsem si lehátko vždycky jen přenesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
1.8.12 20:05

@Granda Já bych to neřešila někde je tady na to podobná diskuze. Lehátko je to samý co autosedačka nebo šátek dítě neleží uplně na rovno. Myslim si ale že to nic nemuže dítěti udělat podívej se do diskuze skolioza pateře kvuli vajíčku nebo tak nějak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí