Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte zkušenosti s nosní odsávačkou Cleanoz. Mám klasickou odsávačku na lux, se kterou jsem moc spokojená. Jenže jsme se přestěhovali a dostali jsme lux, na který nejde přidělat. Uvažovala jsem tedy o koupi této odsávačky, malý je celkem často nemocný a dost jsem ji využívala. Přijde mi to lepší než kupovat další obyč lux. Díky moc, V
Ahoj.
pokud jsi s tou odsávačkou na vysavač spokojená, tak bych možná raději koupila obyč vysavač, protože tě vyjde levněji než tato odsávačka
a až nebude potřeba, tak ho můžeš třeba někomu darovat, …
Reed
Ahoj,
zrovna před pár dny jsem si Cleanoz koupila a mám smíšené pocity. Rozhodně co se týče výkonu, tak se mi zdá odsávačka na vysavač lepší (máme ji také). Ale to vyndavání luxu, hluk u toho apod. to mi prostě nevyhovuje - zejména v noci
. Tak jsem si řekla, že zkusím ten Cleanoz, ALE…
Cleanoz má tu chybu, že má jednorázové nástavce. Když jsem se rozhodovala, tak jsem o tom samozřejmě věděla, ale říkala jsem si, že to určitě půjde dát použít víckrát - minimálně na jednu rýmu že bych použila tak max. 3-5 nástavců (pokud rýma trvá cca 2 týdny). Jenže ono je to tak debilně dělané, že mám problém vysát i postupně obě dírky nosu!
Když se to totiž spustí, tak se hlen nasaje do takové násosky zakončené balónkem. Ten balónek se při odsátí nafukuje (tím vzniká podtlak a díky tomu to odsává hlen z nosu). Jenže když je potřeba odsátí hned zopakovat (ať už druhá dírka nebo ta samá znovu), tak se dost často stane, že se ta hubička ucpe předchozím hlenem, a balónek se nevyfoukne. A s nafouknutým balonkem se to celé nespustí znovu ![]()
A pozor, v balení s cleanoz jsou pouze 3 tyto nástavce, pak se dokupují v balení po 10ks za cca 180-200 Kč. Takže pokud by člověk opravdu postupoval tak, že si ten náhubek bude pokaždé vyměňovat, tak jedno odsátí přijde na 20-40 kč!
Prostě pěkně debilně udělané, fakt!
Takže kdybych si mohla vybrat, vyberu si sice znovu odsávačku na baterie (hlavně kvůli cestování a nočním odsáváním), ale s normálním omyvatelným nástavcem do nosu - jsou dokonce i levnější.
A pro ideální stav doporučuju tyhle odsávačky střídat - na opravdu ošklivou rýmu použít jednou nebo víckrát denně odsávačku na vysavač, na takové to rychlé odsávání tu bateriovou, ale ne Cleanoz, ten prostě nedoporučuji ![]()
díky, já jsem s vysavačovou moc spokojená. Spíš se nemůžeme domluvit s manželem. A ony jsou i jiné odsávačky než Cleanoz? Našla jsem jen tuhle.S těmi jednorázovými nástavci je to na hlavu. To nás fakt vyjde levněji vysavač. Myslela jsem si, že se bude hodit i na cesty nebo na chalupu.
Já přemýšlela i o této, ale nenašla jsem na ni žádné reference:
http://www.lekarna.cz/…-elektricka/
Teď lituju, že jsem nechtěla čekat a neobjednala si tuhle ![]()
a ještě jsem objevila tuhle:
http://www.proalergiky.cz/…savacka.html
Ahoj,
ja jsem s Cleanoz spokojena prave kvuli lehkosti a moznosti vozeni kamkoliv, ovsem taky jsem se setkala se stejnym problemem jako Zdenka
Pri velke ryme je opravdu nekdy problem pouzit nastavec vickrat…
Takze nakupujeme nastavce ve velkem ![]()
Ja bych si ted sice zase koupila odsavacku na baterie, nechtelo by se mi vzdy vytahovat lux, ten hluk a tak, navic maly se ho docela dlouho bal.. ale koupila bych jinou znacku, vim ze existuje a ze ma omyvatelne nastavce
ale ted nevim, jak se jmenuje..
Já mám livinglab, a jsem spokojená - 3 nástavce - omyvatelné a sterilizovatelné. Není hlučná a malej se jí nebál.
Jo a taky už někde na emiminu běžela diskuze. ![]()