Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Gratuluju k miminku
U nás to bylo dost dloho to samé - postýlku jsme měli v podstatě na okrasu, protože přes den malá spala v lehátku, v noci u mě v posteli, svou postýlku prostě bojkotovala. No já byla ráda, že vůbec chvíli spí
Časem se pak naučila v postýlce spát, tak jsme lehátko odbourali…
Já myslím, že lehátko je lepší než autosedačka, přece jen to dítě je v něm víc na rovno, tak se ta páteř tak nenamáhá… nebo ne? Každopádně jasně, nejlepší je mít dítě na rovném, ale taky to nejde pořád, že. Pak je třeba jen vystihnout správnou dobu, kdy dítě dávat na zem, třeba na hrací deku, myslím, že od nějakého třetího měsíce.
@Tina007 My jsme postupně od 1 měsíce davali na zem nejdřív 15 minut a ted už je tam furt. Lehatko aspon podle mě je 100 krát lepší
@Tina007 no malý tam právě leží fakt rád. nevím proč, ale sama mám nějaký vnitřní blok vůči postýlce. přijde mi že je tam prostě malý sám, všechno kolem něj je hrozně veliké. takhle v lehátku ho mám vedle ruky, když něco, vezmu ho do náruče, prostě jsem s ním. v posteli spí na polštáři a já spím na kojícím polštáři, na kterém pak kojím. právě kamarádka do mě dost hučí, že je to špatně, at ho dám spát do postýlky a ne do lehátka.
@annaei díky za názor. právě že v sedačce je úplně schoulený, což v tom lehátku leží úplně rovně. jen že to není tvrdé, je tam pevná podložka a na tom měkká matračka, nebo jak to napsat. ale zádička má rovná témeř úplně. ale jako v postýlce to fakt není. ale zase si říkám, že v bříšku přece taky neležel úplně rovně, ale schoulený, tak to je pro něj přirozenější a rovnat záda mu můžu postupně, pak na hrací dece a tak. no nevím. ale díky. kouknu na tu diskuzi o skolióze.
@Etcetera78 píše:
Gratuluju k miminku![]()
U nás to bylo dost dloho to samé - postýlku jsme měli v podstatě na okrasu, protože přes den malá spala v lehátku, v noci u mě v posteli, svou postýlku prostě bojkotovala. No já byla ráda, že vůbec chvíli spí
Časem se pak naučila v postýlce spát, tak jsme lehátko odbourali…
děkuji za gratulaci. malý je naprosto zlatý, vůbec nepláče, takže nejde o to že by tam byl ticho. on je ticho pořád
ale já se cítím tak nějak lépe, že dítě není „odstrčené“ samotné v postýlce. jsem klidnější, když ho mám vedle sebe v posteli i u ruky v obýváku. snesla bych mu modré z nebe
a to jsem si říkala, jak mé dítě bude mít tvrdou výchovu, stylem „přežije ten nejsilnější“. ted stačí, aby zakňoural a jsem u něj
je to moje zlatíčko. ![]()
Zdravím všechny maminky a prosím o radu…
Můžete mi, prosím, doporučit nějaké dobré lehátko pro mimimnko? Myslím dobře polohovatelné, polstrované, atd…Takové se kterým třeba máte zkušenost a není to žádný „šmejd“, ve kterém se dítko bude křivit…A aby se dalo použít hned od narození…Všechny diskuze jsou staršího data a nic moc jsem nenašla.
Předem děkuji všem ochotným
![]()