Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Maaja16 píše:
moc pěkná postylka, takovou máme zrovna doma akorát světlou a s medvědem a né žirafou, ale příjde mi drahá, pokud v nejsou zahrnuta ty nebesa atd.
A můžu se zeptat máš ji taky z netu? nebo kde jste ji koupili? děkuji
gabi.design píše:
Máme od Scarlettu Alenku: http://www.detskepostylky-eshop.cz/…ovice-st-bok . Volili jsme bílou aby nám ladila do ložnice, je to borovice natřená na bílo. Víceméně jsme vybírali podle vzhledu a podle šířky, potřebovali jsme 60cm, aby se nám vešla do ložnice. Má dvě polohy výšky roštu, rošt je laťkový, takže matrace může dýchat, máme stahovací bočnici a ta je teda super, hodně mi to usnadňuje vytahování toho našeho obříka. Jinak jsme s ní moc spokojení, je to opravdu bytelná postýlka. Matraci máme taky Scarlett, celokokosovou a opět jsme maximálně spokojení.
Tak ta stahovací bočnice mi taky chybí, už bych byla chytřejší a koupila si takovou. Tyhle postýlky mají dvě vyndávaci tyčky a to mi příjde nepraktický. Jinak má taky tři polohy na výšku roštu a rošt laťkový
Moniulik píše:Maaja16 píše:A můžu se zeptat máš ji taky z netu? nebo kde jste ji koupili? děkuji
moc pěkná postylka, takovou máme zrovna doma akorát světlou a s medvědem a né žirafou, ale příjde mi drahá, pokud v nejsou zahrnuta ty nebesa atd.
koupili jsem ji na stránkách www.mamitati.cz
Maaja16 píše:gabi.design píše:Tak ta stahovací bočnice mi taky chybí, už bych byla chytřejší a koupila si takovou. Tyhle postýlky mají dvě vyndávaci tyčky a to mi příjde nepraktický. Jinak má taky tři polohy na výšku roštu a rošt laťkový
Máme od Scarlettu Alenku: http://www.detskepostylky-eshop.cz/…ovice-st-bok . Volili jsme bílou aby nám ladila do ložnice, je to borovice natřená na bílo. Víceméně jsme vybírali podle vzhledu a podle šířky, potřebovali jsme 60cm, aby se nám vešla do ložnice. Má dvě polohy výšky roštu, rošt je laťkový, takže matrace může dýchat, máme stahovací bočnici a ta je teda super, hodně mi to usnadňuje vytahování toho našeho obříka. Jinak jsme s ní moc spokojení, je to opravdu bytelná postýlka. Matraci máme taky Scarlett, celokokosovou a opět jsme maximálně spokojení.
Ta naše vyndavací tyčky nemá.
gabi.design píše:Maaja16 píše:Ta naše vyndavací tyčky nemá.gabi.design píše:Tak ta stahovací bočnice mi taky chybí, už bych byla chytřejší a koupila si takovou. Tyhle postýlky mají dvě vyndávaci tyčky a to mi příjde nepraktický. Jinak má taky tři polohy na výšku roštu a rošt laťkový
myslím tu na obrásku zakladatelky ![]()
Já měla postýlku ještě svoji=) co jsem měla jako miminko.
Funkční byla, tak co.
Stahovací bok jsem nepoužila ani jednou (ale jsem vyšší, kdo má pod 170cm, užil by to určitě, si myslím…)
Vytahovací příčky neměla, mi to ani nevadilo, byla jsem ráda, že z postýlky malá nemůže utéct.
Takže jediné opravdu důležité je polohování roštu, a to mají snad všechny… Jinak je to jen o tom, jaká se ti líbí.
(V malých bytech určitě dobrá věc úložné šuplíky pod postýlku…)
agulla já si ji včera přivezla domů
je moc pěkná…přijde mi dost stabilní než některé jiné které byly dokonce kolem 3 tisíc. Já ji koupila zde http://www.detskyraj.cz/…-bez-supliku a k tomu dokoupila kvalitní matraci a prostěradla atd…
Já na první dítě kupovala novou, ale úplně nejlevnější, stála 600 + matrace. Má 2 vyndavací šprušle, co je kolem roku a půl docela komplikace (dítě místo spaní zdrhalo
). A 3 polohy roštu, což má asi každá. Bohatě stačila. Stejně ji dozdobíš třba mantinelem kolem, hračkami…
Na druhé dítě jsem potřebovala trochu menší rozměr, ten se dříve prodával v Ikea, takže máme starší přes inzerát se supr matrací. Nemá stahovací bok ani vyndavací šprušle a to mi vyhovuje.
Dle mého je to o tom, kolik chceš utratit. Celkové výdaje na první dítko jsou ale docela vysoké…
To bylo první na co jsme se ptali jak na mojí straně, tak na manželovy … bohužel vše rozdáno nebo už tenkrát bylo půjčeno
Takže chápu a sama jsem za tyto věci vděčná. Nejsem na peníze, ale jsou místa, kde neutrácím víc, než je nezbytně nutné. Třeba po manželovi máme fusak z beránka a jsem za něj moc ráda.
Pipet píše:
Já měla postýlku ještě svoji=) co jsem měla jako miminko.
Funkční byla, tak co.
Stahovací bok jsem nepoužila ani jednou (ale jsem vyšší, kdo má pod 170cm, užil by to určitě, si myslím…)
Vytahovací příčky neměla, mi to ani nevadilo, byla jsem ráda, že z postýlky malá nemůže utéct.
Takže jediné opravdu důležité je polohování roštu, a to mají snad všechny… Jinak je to jen o tom, jaká se ti líbí.
(V malých bytech určitě dobrá věc úložné šuplíky pod postýlku…)
já mám postýlku pevnou - stahovací bok ani vyndávací šprucle jsem nechtěla (až bude prcek stát a lomcovat postýlkou, tak aby všechno zůstalo, tak kde to zůstat má) - a obyčejnou. záleží na preferencích rodičů, snad jen je dobré si pohlídat rozměr, aby nebyla atyp a třeba za pár let nebyl problém do ní sehnat novou matraci.
matraci jsem kupovala ve speciálce. na matraci bych nešetřila ani nebrala použitou, ale ony v rozměru 120×60 nejsou drahé a když půjdeš do speciálky na matrace, tak bude i rozhodně levnější než v nějakém babyshopu ![]()
my koupili obyčejnou postýlku, já chtěla hlavně posuvnou bočnici a hlavní je kvalitní matrace ![]()
http://www.andelicek.eu/…ka-leon.html
ja mam tuto.zaujalo me na ni moznost predelani na juniorskou postel a sehnala jsem ji i o neco levneji..
Co je praktičtější - postýlka se stahovací bočnicí nebo jen vyndávací šprušle?
U nás mají oboje, jen nějak nechápu ty vyndavací šprušle. Jak se k mimču dostanu, když už bude mít matraci dole?
Co jsem koukala, tak mají buď jen se stahovací bočnicí a 2 nastavitelné polohy nebo s vytahovacími šprušlemi a 3 nastavitelnými polohami.
Stačí jen ty dvě polohování?
@SarkaLo Ty vyndavací šprušle taky nejsou pro tebe, ale pro dítko, aby mohlo samo vylézt z postýlky, ale aby v noci nespadlo.
A jinak mám postýlku bez stahovací bočnice i bez vyndavacích šprušlí a ani jedno mi nijak nechybělo. Pouze ze začátku jsme používali postýlku úplně bez jedné bočnice, jako protažení naší postele.
A jinak se k mimču dostaneš tak, že se prostě ohneš ![]()
Ja mam stahovaci bocnici, jsem mrnava a kdyz byla v nejvyssi poloze, uzila jsem ji vydatne, ted v te nejnizsi uz vyjimecne, pri uspavani. Jinak na navsteve nekdy v 9 mesicich videla vyndavaci sprusle a okamzite je vyrvala, takze jsem si blahoprala, ze je doma nemame, byly by furt venku a zdrhala by.
Jinak teda mam postylku se trema polohama, byla v te nejvyssi, pak se jednoho dne postavila a okamzite putovala do te nejnizsi, takze prostredni jsme nevyuzili nikdy. Ale oni se sice tvari ze tri polohy a pritom jsou kazda od sebe tak 15 cm, coz neni nijak zasadni rozdil.