Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojik,
potřebovala bych poradit. Jakou jste kupovali postýlku? máte nějaké tipy, rady?
na co se zaměřit? jaké by měla mít parametry?
nám se líbí tato, ale nevíme jestli bude dobrá. Co myslíte? děkuji
Ahojky,postylka je moc krasna
pro me teda celkem draha,nam stačila občejnejši a kvalitni matrace… ![]()
Ahoj, nám stačí úplně obyčejná, má tři úrovně výšky matrace. Tvoje vybraná je hezká ale za tu cenu máme dvě postýlky i s kavalitníma matracema, což je pro mě důležité
Ahoj, kupovala jsem na mimibazaru čistě podle vzhledu. Jednu hezčí, druhou obyčejnější. Já chtěla vyndavycí příčky a polohovaci rošt do 3 poloh - toto jsou postřehy od maminek z mého okolí. Soustředila bych se spíš na matraci. Ale obě paní mi nakonec postýlku poslali i s matrací - klasická pěnová, tak jsem ji extra nekupovala. Popř. se zeptám dětského doktora, až bude prcek na světě.
Já osobně jsem měla jasno v tom, že nechci novou - zdá se mi to zbytečné. Manžel je přebrousil (příčiky teda ne) a přelakoval. Ještě jsem ji přejela vodou s octem, kvůli desinfekci, protože ji děti někdy rády okusují.
Promiň, asi jsem se moc rozepsala ![]()
Záleží co od postýlky očekáváš. Určitě by měla mít polohovací rošt (což tahle má). Některé maminky si rády postýlku převezou tam, kde zrovna něco dělají, aby na ně dítě vidělo. V tom případě se hodí kolečna na jedné straně. No, já to využila jen asi 2×. Vytahovací šprucle se mi neosvědčili, dítko si zdrhalo v nejméně vhodnou chvíli (ony se brzy naučí, že to jde vyndat
), ale někomu to tak vyhovuje. Já byla ráda za stahovací bok postýlky, ale spousta maminek zase nevyužije toto. Takže universální rada není, musíš promyslet, co se ti bude hodit a co pro tebe bude zbytečné ![]()
Co se týče peněz, je na tobě, kolik chceš utratit, my měli obě za 2000 kč
Taky se mi zdá zbytečné drahá, jak píšou holky.
agulla píše:
Ahojik,potřebovala bych poradit. Jakou jste kupovali postýlku? máte nějaké tipy, rady?
http://deti.aukro.cz/…0140731.html
na co se zaměřit? jaké by měla mít parametry?
nám se líbí tato, ale nevíme jestli bude dobrá. Co myslíte? děkuji
avm3 píše:
Ahoj, kupovala jsem na mimibazaru čistě podle vzhledu. Jednu hezčí, druhou obyčejnější. Já chtěla vyndavycí příčky a polohovaci rošt do 3 poloh - toto jsou postřehy od maminek z mého okolí. Soustředila bych se spíš na matraci. Ale obě paní mi nakonec postýlku poslali i s matrací - klasická pěnová, tak jsem ji extra nekupovala. Popř. se zeptám dětského doktora, až bude prcek na světě.
Já osobně jsem měla jasno v tom, že nechci novou - zdá se mi to zbytečné. Manžel je přebrousil (příčiky teda ne) a přelakoval. Ještě jsem ji přejela vodou s octem, kvůli desinfekci, protože ji děti někdy rády okusují.
Promiň, asi jsem se moc rozepsala
klidně se můžeš rozepsat ještě více ![]()
jsem ráda, že někdo poradí. Bohužel nemám kolem sebe žádné známe maminky..
takže zkušenosti sbírám tady na emiminu. Bohužel ani oblečky a takové věci nemám po kom mít
budu muset všechno asi kupovat.
Co se týče te postýlky taky bych chtěla tu polohovatelnou a ty vyndavací příčky? to znamená co?
Ahoj, 3,5 tis. je teda fakt palka, ale pokud finance nejsou problem, tak proc ne. My vcera koupili nejlevnejsi postylku v IKEA za tech 800 kc, doporucila mi ji kamaradka, ze je dobra, ma 2 polohy a staci koupit dobrou matraci, nejaky mantinely a i s povlecenim to vyjde aspon o 1.000 Kc min. Jinak teda miminku je jedno, jestli ma postylku sladenou v jedne barve se vsema tema moznyma nebesama, kanyrkama, samozrejme zalezi co se vam libi, ale mne to teda osobne mnohdy prijde az nevkusny, jak nejaka „svatyne“ nebo tak, z tech obrazku mi jde az husi kuze..
Tak hodne stesti pri vyberu!
hezká je
my máme opravenou obyčejnou po 2 dětech. tohle je spíš o designu než o funkčnosti.
souhlas s tím, že důležitější je matrace - měla by být dostatečně pevná, ne měkká. my asi budeme mít bavlněný futon, je prodyšný, přírodní matroš bez chemie, dobré tepelné vlastnosti a je příjemný na ležení.
Ahoj taky rešime postylku a docela se mi zamlouva tato http://www.postylky-vybaveni.cz/…oru/d-70955/ i cena neni nejhorsi a mas tam spoustu moznosti v barvach a motivech.
moc pěkná postylka, takovou máme zrovna doma akorát světlou a s medvědem a né žirafou, ale příjde mi drahá, pokud v nejsou zahrnuta ty nebesa atd.
Já taky nikoho nemám - ty maminky jsou kamarádky, ale oblečky neprodávají. Všechno mám taky starší přes mimibazar za pár korun. Koukni tam.
Jinak u postýlek to bývá napsané, zda jsou polohovatelné (některé do dvou nekteré do tří úrovní). Na nejmenší si to dáš úplně nahoru a jak roste, tak rošt posouváš dolů, aby nevypadlo, jak sedí a pak stojí. Vyndavací příčky byvají 2 z boku, je to klasická příčka, ale má takové čepičky na pružince a tlakem k jedné straně se dají vyndat. Někdo to nechce, že pak dítě utíká u postýlky. Sousedka říkala, že se holky pak naučily postýlku přelízat, tak se mi „díra“ v boku zdá bezpečnější.
Jinak stahovací bok, jak tady někdo psal, je asi taky šikovný, ale nikdo v mém okolí ho nemá, tak snad mi to nebude moc chybět. Když jsem sháněla postýlku, tak jsem zjistila, že se to dneska i málo dělá.
S matrací neporadím, jak jsem psala, nechala jsem si ty, co přišly, tak uvidím. Je to trochu trvdší pěna, myslím, že by to mohlo být na záda dobré.
agulla píše:avm3 píše:klidně se můžeš rozepsat ještě více
Promiň, asi jsem se moc rozepsala
jsem ráda, že někdo poradí. Bohužel nemám kolem sebe žádné známe maminky..takže zkušenosti sbírám tady na emiminu. Bohužel ani oblečky a takové věci nemám po kom mít
budu muset všechno asi kupovat.
Co se týče te postýlky taky bych chtěla tu polohovatelnou a ty vyndavací příčky? to znamená co?
Máme od Scarlettu Alenku: http://www.detskepostylky-eshop.cz/…ovice-st-bok . Volili jsme bílou aby nám ladila do ložnice, je to borovice natřená na bílo. Víceméně jsme vybírali podle vzhledu a podle šířky, potřebovali jsme 60cm, aby se nám vešla do ložnice. Má dvě polohy výšky roštu, rošt je laťkový, takže matrace může dýchat, máme stahovací bočnici a ta je teda super, hodně mi to usnadňuje vytahování toho našeho obříka. Jinak jsme s ní moc spokojení, je to opravdu bytelná postýlka. Matraci máme taky Scarlett, celokokosovou a opět jsme maximálně spokojení.