Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, mam synka, stari jeden rok, ale velikostne je skoro na dva, je dost akcni. Podedil postýlku po starsim synovi a rost uz ma na nejnizsi poloze. Dneska povyskocil, zachytil se pod pazickama a zazracnym zpusobem se prevazil, nastesti na stranu, kde mam postel a zapichnul se hlavou do matrace. Malej se zacal smat a sranda nejvetsi, ve me by se krve nedorezal. Uspavam a nastesti jsem byla u nej. Kdyby to udelal na druhou stranu, je na koberci. No samozrejme to ted zkousi porad dokola…
Holky co mate doma za postylku, dejte mi na nejakou hodne hlubokou tip, musim mu ji vymenit, nemela bych klidne spani a hlavne nemam na to nervy…diky moc.
Já jsem měla za to, že všechny postýlky jsou rozměrově stejný, max se liší ty vyšší polohy, ale nevím. Já jsem tento problém vyřešila postylkou, která má místo té jedné bocnice jen zabranu. Ve spánku pres to nespadne a zároveň může vylézt, aniž by se zabil. Jen teda první noci byly sranda, museli pořád zkoušet, jak hezky můžou vylézt a utíkat do obýváku ![]()
@Petája Myslím, že bys musela nechat dělat na míru.
Já zase řešila, že naše děvčátko nemůže být ve dřevěné, poněvadž by se polámala o ty šprušle.
Věcně noha, nebo ruka někde zaklíněná do páky.
Stálá v půl roce, od osmi měsíců zdrhá.
Já musela vyřešit cestovní postýlkou a do toho extra kvalitní matraci.
Když ti vyleze, nebude padat z takové výšky.
Jo a ještě jsem sehnala takovou, kde není zip, takový ten průlez ven.
Taky mě napadla cestovní postýlka. Nebylo by to z takové výšky kdyby už..
Dej ho do velky postele se zabranou a nauc ho slejzat po brisku
Pokud nemáte moc vysoké nohy postýlky, tak odmontujte rošt a matraci dejte i s roštem na zem. Měla to tak sestřenice, když jí kluk v 10 měsících začal zdrhat. Aby se matrace neposouvala, tak je dobré po obvodu dát pevný karton. V roce mu koupili futon, z normální postele jim padal i přes zábranu.
A podomacku privrtat dalsi diry do bocnic na nejake zarazky a dat rost jeste niz by neslo? ![]()
@Petája dala bych matraci na zem.
@Trojlístek mantinel nepomaha? Nas tam zatim.moc nespi, ale hodne cestuje a ja doufam, ze mantinel tohle strkani vseho mezi sprusle vyřeší ![]()
Jak už bylo psáno výš: cestovní postýlka s průlezem(vyleze tím pohodlně ven), dat matraci na zem (futon nebo na rošt). Zábrany na postel jsou nanic (alespoň u nás byly).
@Ornwen Mantinel vůbec nepomohl, ona v té postýlce i úmyslně (čti vzteky) padala. Ta cestovní postýlka u nás elegantně vše vyřešila.
Dát jí třeba jen matraci na zem, nebo do postele se zabranou nee. Zdrhala by a z postele padala. V noci se točí po celé postýlce.