Dětská postýlka do ložnice nebo do dětského pokoje?

Anonymní
18.8.24 11:42

Detska postylka do loznice nebo do detskeho pokoje?

Holky prosim o nazory, zda mohu dat detskou postylku do detskeho pokojicku od sameho zacatku, tzn. od narozeni. Ma to dva duvody:

• mam nejake zdravotni problemy, kvuli kterym nebudu kojit, takze mi odpada nocni kojeni a da se predpokladat, ze miminko je z flasky dele syte = snad budu mene casto (nebo vubec) vstavat.
  • mame opravdu malou loznici a nejde to uz kvuli nejakym upravam prohodit s detskym pokojickem… mame v ni vestavenou skrin + pomerne robustni sestavu postele a nocnich stolku + telku. Vim ze to je blbe, driv jsme nepremysleli, ale s tim ted nic nenadelam. Miminko v manzelske posteli neuznavam, bojim se zalehnuti.

Poradite?

At googlim jak googlim, vsude se automaticky predpoklada, ze je postylka je zezacatku v loznici a nebo ze matka se prestehuje do detskeho pokojicku. Jako taky to je moznost, do detskeho pokojicku dame jednoluzkovou postel vedle postylky, ale rada bych to ze zacatku chtela zkusit oddelene. Slysela jsem o nekt. parech, kde uz jim oddelene spani takto zustalo, to bych nerada :,( Manzel to taky tak nechce.

Diky za nazory :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.8.24 11:47
@Anonymní píše: Více

Na začátku jsme spali odděleně, ja s miminem a manžel zvlášť, on se vyspal do práce apak si ráno bral o víkendu dítě, abych se já dospala. Nebyl důvod, abychom byli nevyspalí oba. Pokud bude dítě v jiném pokoji, stejně bude budit oba, protože budete mít chuvičku nebo otevřené dveře.

• Citovat
  • Upravit
16296
18.8.24 11:49

Asi takto, udělej si to tak, jak chceš ty. Ono někdy je představa jedna věc a druhá je pak samotná realita :pankac: A ostatním do toho přece nic není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
18.8.24 11:51

Vnuk byl brzo na umelem a budil se na jidlo zhruba co tri hodiny, nekdy i driv. Takže umele ti nemusi zarucit, ze budes spat celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 11:52

Diky moc za nazory. Jj, loznice je hned vedle, takze mimi uslysime, ale mozna i tak to pojistim chuvickou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.24 11:53
@vokishka píše: Více

Nemusi ale predpoklada se to.

• Citovat
  • Upravit
9764
18.8.24 11:54

Miminko v manželské posteli neuznávám - to mě pobavilo :mrgreen: Taky jsem měla podobný názor, ale nakonec na něm moc nezáleželo, protože mladší dítě mělo názor zcela opačný :mrgreen:
Ale k dotazu, já bych malé miminko samotné v pokoji spát nenechala, když by nebylo vyhnutí, dala bych si do pokojíčku postel a spala tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
18.8.24 11:55

Domácnost si uspořádej tak, jak ti to vyhovuje. Nemusíš se nikoho ptát na svolení, ani se obhajovat. Je možné, že dítě bude na UM spát celou noc a nebo se taky může budit stejně jako kojené. To takhle dopředu říct nejde. Měla bych připravenou i záložní variantu, ať už v podobě postele v pokojíčku (využijete třeba při nemoci dítěte nebo v budoucnosti pro dítě) nebo třeba spacího koše v ložnici. V něm můžeš mít ze začátku miminko i klidně v obýváku, kuchyni, prostě po bytě dle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16296
18.8.24 11:58

To fakt předpokládat nemůžeš. Může se ti budit dítě klidně i tak o dost dříve, než třeba po 3h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16296
18.8.24 12:01
@Jahru píše: Více

Taky jsem nechtěla syna v posteli. Ale po pár měsících byla postýlka lapač prachu. Byl v ní stejně jen ano, poté bylo jednodušší kojit v posteli a spali jsme dál. Chápu, že tady kojení nebude, ale i tak. Může být mimi kontaktní a bude jednodušší být spolu, než odděleně. Tohle fakt nejde říct dopředu. A třeba záchod taky někdy holt s asistencí, když je to nutný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 12:03

Malé miminko nevydrží celou noc bez jídla. To fakt ne. Ani půlroční na UM nevydrželo, natož menší.

• Citovat
  • Upravit
16296
18.8.24 12:06

Některé ano, jsou takové, co spí celou noc. Takže vydržet klidně může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
18.8.24 12:10

Tak to zkus, však když vám to nebude vyhovovat, můžeš to hned po pár dnech změnit ;)

Osobně jsem mimi před porodem taky v posteli nechtěla, ale pak jsem to velmi rychle přehodnotila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.24 12:12
@Dahlia0409 píše: Více

Nechapu ten zachod s asistenci :lol:

• Citovat
  • Upravit
65205
18.8.24 12:14

Vnucka nechce spatpres den jinde nez v nositku, takze s ni dcera bezne chodi na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí