Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o radu. Letíme s malou (14m) za 14 dní k moři (Řecko) a pravděpodobně nebude možnost si vypujčit v hotelu postýlku (to ještě zjištuji). Nemáte někdo zkušenost s cestováním letadlem s postýlkou? Dáváte ji zabalenou k odbavení všech zavazadel nebo si ji berete do zavazadlového prostoru? Jak ji balíte? Nezničili vám ji v letadle? Počítá se do celkové hmotnosti zavazadel? Nebo nějak zvlášť? Díky, Ziza.
Ahojky,
my tak letěli loni a asi poletíme i letos.Dává se při odbavení všech zavazadel a nám se počítala do celkové váhy zavazadel ale věšli jsme se v pohodě i s balíkem plínek na 15 dní ![]()
Nestalo se jí nic,vše proběhlo v pohodě,nemusíš se bát.
Užijte si dovku.
Gabka
Ahoj Zizo,
my letíme v sobotu na Krétu se 2 dětmi (14 měsíců
a 8let) a začínám se trochu bát. Postýlku máme v hotelu zajištěnou,ale jinak…Mám strach z cesty letadlem, protože Tom je teď v neustálém pohybu a na klíně mi sedí vyjímečně. Doktor radil zkusit diazepam (používali jsme ho proti křečím při vysokých horečkách), protože je dítě po něm zklidněné, ale Tom byl po něm tak přetažený, že to bylo horší, než když je normálně unavený. Letíme v 5 odpoledne a máme mezipřistání v Pardubicích
a tak místo 2,5 hod budeme cestovat přes 4 hodiny
Budu mít sebou jídlo,pití,UM,hračky…ale stejně si to moc neumím představit. V těch Pardubicích nás vy:,–(í ven, tak se proběhne a pak snad usne…jaké máš pojistky
ty, co platí na tvoji malou? Nebo máš štěstí na klidné dítě? ![]()
Tom má 14 měsíců ale na přímce se to nějak zaseklo ![]()
zdraví Hela
Ahoj,
ja sice jsem s postylkou necestovala, resily jsme to s moji mamcou tak ze spal mazi nama.
Kamaradka cestovala s postylkou s cest. k. Fischer meli nadvahu, ale nic nedoplaceli a pohode jim to vse vzali. My jsme jeli s Cedokem a lide tam taky meli nadvahu, pani ktera to prebirala trochu hudrala-sebou karton piva- ale vzala, neplatili nic.
To jsou nase zkusenosti.
kac+H
Heluso:
tak tvé obavy chápu…
Na hodné dítko tedy opravdu štěstí nemám, spíše naopak…
Naše princezna je aktivní typ dítěte v kombinaci s prudkou a výbušnou povahou - takže cokoli, co se jí zakáže, je „odměněno“ hrozitánským řevem - radši ani nepomýšlím, jak to bude letadle… Ale někde jsme četla, že prý je dobré, když se dítěti koupí do letadla nějaká nová hračka, kterou doma nemá… Já budu kupovat magnetickou tabulku na kreslení - na návštěvě se to malé moc líbilo, tak doufám, že se zabaví…Letíme na Korfu - tj. dvě hodiny. Pak sázím na jídlo - ona jídlo miluje, jí od rána do večera, takže zřejmě nabalím tvrdý sýr, nějakou sušenku, možná i zhřeším s čokoládkou… jinak, myslím, že v letadle se dítě může proběhnout, tak to snad bude OK… Ziza.
Holky, tak to máme všechny stejné čerty!!
My jsme letěli loni (malé bylo 15 měsíců) na Korfu.
Musím říct, že jsem z toho měla obrovský strach, taky chviličku neposedí, s hračkou si hraje tak 5 vteřin a pak vymýšlí něco jiného!
Do letadla jsem taky koupila nějaké nové hračky, kovové letadýlko a nějaké hlouposti, hlavně aby jich bylo dost. Taky jsme koupili malou magnetickou tabulku, máme doma velkou a je to velmi oblíbená hračka!
Nakonec si malá nejvíc hrála s plechvkou od piva a strkala tam pořád takovou tu plastovou špejli na míchání kávy!
Celou dovolenou zvládla lépe než my, bez jediného nachlazení, byla celá spokojená. Jen my jsme si moc neodpočinuli, je to lítačka, už v té době byla jako tryskomyš!!
Letos jí budou 2 roky a něco, na jednu stranu lepší domluva, ale zato daleho větší umíněnost a prosazování vlastního přání! Ale to je normální, že?? Naštěstí berem i bráchu se švagrovou a babičku, tak bude snad víc lidí na hlídání!!
Hezkou dovču!!
PS- s tím metříkem, ten si musíš udělat znovu - aktualizovat!
minonka
Tady mají cestovní postýlku,ale jenom do 9 měsíců (i tak se mi zdá malá),složí se do tašky 33×33cm
rozměry rozložené postýlky cca d92 x š52 x v57cm
neckermann - internet. obchod
gepy
Prosím o vaše zkušenosti z letošního roku.
Jak započítávají cestovní postýlku ????
Do celkové váhy zavazadel na osobu ( když max. je třeba 20kg, postýlka má třeba 5 kg, tak můžu mít jen 15kg kugr…? )
Nebo ji berou jako „navíc“ ke 20kg kufru …??? Doplácí se pak za ni něco ????
Moc děkuji.