K moři s prckem, rýmou a teplotou??

375
30.5.06 12:07

K moři s prckem, rýmou a teplotou??

Ahoj holky,
ptřebuju rychlou radu:

zítra ráno máme odletet do turecka, máme ročního syna a ted mel týden dost vysoké horečky (ale jen viroza), včera ještě mel 37 a půl, dnes je první den bez. V sobotu mel skoro 40 :-( K tomu má „jen“ rýmu a prý trochu prosáklý krk. Diagnoza zánet nosohltanu. Nemáte někdo zkušenost? Mám ho nechat tady s babičkou nebo ho vzít? Je tam už dost horko, do toho klimatizace, cesta letadlem… Starší syn se strašně teší a stornopoplatky by nás vyšly (i přes pojištění storna) skoro na 10000, tak tady v nejhoršim kubíka necháme, ale radši bych ho vzala sebou.

Dr. mi doporučila ho tady nechat, že ho vzít je risk… Vím, že rozhodnout se musím sama, ale kdybyste nějaká měla podobnou zkušenost (negativní, pozitivní, bdu ráda…)

díky

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
30.5.06 12:12

Já tu zkušenost nemám, ale asi bych prcka nebrala. Radši…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
30.5.06 12:25

Taky nemám zkušenost, ale vzala bych ho sebou…taky samozřejmě léky!!!
Jinak na klimatizaci myslet a přiměřeně oblíkat…na rýmu je moře nejlepší a jestli to je normální viroza tak je do dvou dnů z toho venku…
Takže jen můj názor (kupodivu jinej než Gabinka :roll: )
Každopádně přeju hezkou dovolenou!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
30.5.06 12:28

Ahoj,

já bych ho asi taky vzala s sebou. Když je to jen viroza, tak už je z toho skoro venku a teplo u moře ještě pomůže :)

Jarka a Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
30.5.06 12:35

PRed 2mi lety jsme jeli na dovo s Nikou (v te dobe 1.5R) a neteri Gabi (2R). Nika cele leto kaslala a po nejakych vyterech ji tam nasli pred dovo streptokoka ci nejakou podobnou mrsku a Dr. napsala ATB … vedela, ze jedeme na dovo a rikala, ze ji mame vzit urcite sebou, ze se z toho u more rychle vykrese. Gabinka dostala vecer pred odjezdem rymu jako tram a ve 3h rano mela teplotu pres 38 …to jsme vstavali a mirili na letiste. Mela jsem z toho hruzu (vychodisko jine nebylo, odjizdeli jsme vsichni a rodice mela pryc), ale dala jsem ji neco na srazeni teploty. V letadle byla prave Gabi dost protivna a brecela, asi ji taky zalehalo v ouskach a nebylo ji nejlepe, ale po prijezdu k mori do vecera teplota zmizela a ackoliv obe holky smrkaly minimalne pul dovolene, teplotu nemely a byly happy, navic morska voda pomahala k odvodu hlenu zazracne. I my dospelaci jsme chytli rymu, ale az u more … a bud to bylo od holek, nebo proste z ovzdusi, nevim. Chodili jsme se vsak normal opalovat a koupat a dovo nam to nezkazilo. Leky jsme meli samo sebou na vse mozne a kdyby bylo hur, tak vyhledam mistniho lekare.

Takze moje rada je VZIT HO SEBOU!!!! Trochu pozor na slunicko (ale v poledne se urco smazit s detmi nebudete na primem slunci), plavky pokazde pri odchodu z more prevleknout a dite vysusit. Myslim, ze nabere spoustu sily a bude fajn! Pojisteni si ale zridte urcite!!!!!!

HEzkou dovolenou preje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
30.5.06 12:36

Ahoj,
já bych ho taky vzala, už by se ty horečky asi neměly vrátit, pokud to byla viróza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
30.5.06 12:37

Já bych ho taky vzala. Bude to sice záhul v letadle, ale moře mu to vynahradí.
Před několika lety se nám stalo něco podobného. Tříletý syn onemocněl den před odletem virozou, díky moři se uzdravil do dvou dnů. Pravda, v letadle zvracel :-(
Asi to nemusím říkat, ale nezapomeňte léky a připojištění!!!! Pro jistotu

Milu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
30.5.06 13:33

ahoj,
taky se pridavam k vetsine a kluka bych rozhodne brala, morsky vzduch mu pomuze na dychani a viroza je zalezitost par dnu. Leky a hlavne POJISTENI do zahranici sebou. Jen pozor na tu klimatizaci v pokoji kde budete pokud mozno pouzit minimalne. Oslabene dite je mozno ofouknout a viroza nebo nachalzeni se muze vratit.
Uzjiste si teploucko.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.5.06 15:11

Díky za odezvy (čekám na další :-)),

tak jsem se rozhodla, že se rozhodnu podle toho, jestli ho zase večer v 7 přepadne horečka. Ona se nám právě ta voroza tahne už 7. den. Od středy mel fakt hooodne vysoké horečky a až včera se mu spustila rýma :-). dokonce jsme byli v nedeli na pohotovosti a poslali nás do krče do nemocnice. měli udelat CRP, ale pry zbytečný, že je to jasná viroza. Bohužel moje Dr., která kubíka zná tady není. Ale 6 dní horečky přes 39 je fakt dost dlouho. Zase to znamená, že už je asi fakt konec …

No, je to des :-( já už jsem z toho uplne vyčerpaná. Mám zabaleno pro všechny, tak uvidim, manžel rozhodnutí nechává na mně, dobrák .-))

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
30.5.06 15:17

Martanko, já bych ti taky radila, abys chlapečka vzala. Byla bys ve stresu na dovolené a ani by sis to neužila a kluk s prarodiči by si jistě stýskal. Pokud už nemá horečku, šla bych do toho. Jenom se tě chci zeptat kam přesně letíte? Manžel dnes poslal nějaké odkazy na Turecko - teprve vybíráme a docela ráda bych si nechala poradit od někoho kdo už má vybráno =o). kdyžtak mi písni SZ. Moc díky
 Radka

• Citovat
  • Upravit
334
24.6.23 11:08

Dobrý den, jak to svami dopadlo? :) máme teplotu od ctvrtku a teď se ji spustila ryma a kašel v úterý máme odlitat taky nevím co dělat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24854
24.6.23 19:06
@Natali1996 píše:
Dobrý den, jak to svami dopadlo? :) máme teplotu od ctvrtku a teď se ji spustila ryma a kašel v úterý máme odlitat taky nevím co dělat :(

Myslíte, že si na to po 17 letech bude pamatovat?  :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
24.6.23 22:33

@lucad77 myslím, že určitě. Ale nevsimla jsem si roku přidání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
24.6.23 23:24
@lucad77 píše:
Myslíte, že si na to po 17 letech bude pamatovat? :P

No třeba bude. Já si pamatuju dodnes, když mi bylo asi 8, jak jsme jeli do tehdejší Jugošky se začínající angínou. Doktora a antibiotika jsme sháněli už na místě a myslím, že naši si tuhle dovolenou taky ještě dlouho, dlouho pamatovali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78451
24.6.23 23:29
@Buba mara píše:
No třeba bude. Já si pamatuju dodnes, když mi bylo asi 8, jak jsme jeli do tehdejší Jugošky se začínající angínou. Doktora a antibiotika jsme sháněli už na místě a myslím, že naši si tuhle dovolenou taky ještě dlouho, dlouho pamatovali :lol:

já jako dítě jsem víckrát jela na dovolenou nemocná, i s atb - vím, že jednou řekla doktorka mamce, ať jedu, ale že se nesmím potápět - brala jsem atb na zánět středního ucha - skočila jsem do bazénu hned první den, vždy se mi na dovolené nemoci zlepšily,
a letos jsem jela s kašlající dcerou, po léčbě plaváním pod vodou a zmrzlinami kašel přešel, objevila se zelená rýma, která teď po příletu domů už ustává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí