Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den,
má tu někdo prosím zkušenost s dětskou stomatologií kde opravuji zoubky malých děti? Byl nám doporucen FN motol, ale nečtu vůbec hezké recenze, našla jsem spoustu klinik ale málo recenzi někdo s vlastní zkušenosti kam by doporučil? Děkuji
Jestli počkáš pět, šest let, tak si chci otevřít ordinaci právě pro děti ![]()
Sice nadsázka, ale jinak to myslím zcela vážně ![]()
@Birds píše:
Jestli počkáš pět, šest let, tak si chci otevřít ordinaci právě pro dětiSice nadsázka, ale jinak to myslím zcela vážně
@Birds bohužel tohle spěchá potřebujeme opravit čtyřky aby nám vydržely 🤦🏼♀️ ale jinak držím pěsti a stojím první na cekacce ![]()
@Birds bohužel tohle spěchá potřebujeme opravit čtyřky aby nám vydržely 🤦🏼♀️ ale jinak držím pěsti a stojím první na cekacce ![]()
Pridam se s dotazem. Odesla nam zubarka do duchodu, misto ni nastoupil hodne mlady, spatne cesky mluvici a hodne nervozni zubar, ktery mi nechce osetrit moji 3letou dceru, i kdyz ma u nej kartu. Syna mi sice osetril, ale ackoli syn drzel, co to slo, komandoval ho tak, ze syn byl po zakroku uplne propoceny. Takze shanim zubarku v Praze a okoli, klidne si dojedeme.
Medidental Praha- Prosek (Kytlická ul.)
Vlastní dobrá zkušenost.
Dentyspot.cz. jen najít delší objednávací lhůty. Dělají i anolgosedaci a nebo narkozu.
Stomatologická fakulta v Kateřinské ulici. Jezdím tam s lehce hysterickou dcerou a jsem tam naprosto spokojená.
@Lupina59 my byli v Benešove na celkové anestezii. Senzadent. Super!
@Lupina59 Díky moc ![]()
Jinak na stránkách Motola (Stomatologická klinika dětí a dospělých 2.LF UK a Motol) píší, že péči omezují pouze už jen na urgentní (pohotovostní) stavy - úrazy, krvácení, záněty apod. Takže tam by vás už asi nevzali.
Ale podobně jako Janli také doporučuji Stomatologickou kliniku při 1. LF UK, pokud tvoje dítě v pohodě zvládá návštěvu zubaře a není totálně hysterické.
Ošetření provádí samotní studenti, proto trvá trochu déle. Ale rozhodně je PROFESIONÁLNĚ provedené a kontrolované dozorujícím lékařem. Berou i děti - informovala jsem se o tom na dni otevřených dveří, profesoři říkali, že tam ošetřují kojence od půl roku věku.
Mrkni na: https://stomatologie.lf1.cuni.cz/…pro-pacienty Pročti si ty „+“ a zkus tam zavolat a objednat se.
@Atisia píše:![]()
![]()
. Já se setkala akorát s tím, že děti nikdo nechce
.
A neříkali třeba konkrétní důvod, proč nechtějí děti přijímat?
Já jen zaslechla od akademiků, že s dětmi prý vždycky trvá ošetření déle, vyžaduje to trpělivost, kterou nemá každý zubař, a navíc pojišťovna hradí mnohem méně výkonů, než u dospělých. Proto dětští stomatologové snad ani smlouvy s pojišťovnami nemají, protože se jim to nevyplatí. Tím pádem všechno hradí rodiče, a ti jsou s tím prý smíření. Jinak by se dětský zubař moc neuživil…
A nějaká „dobrá duše“ mě tady na emiminu zrazovala od dětské ambulance. Že si prostě nevydělám.
Zase na druhou stranu, i děti potřebují ošetření, protože jsou dnes více než kdy jindy zvyklé na cukr a jejich chrup je v naprosto katastrofálním stavu.
@Birds děkuji za info ![]()
Jinak já jsem dnes volala na FN Plzeň Lochotín, tam nás odmítli s tím ze to si má ošetřit naše Zubařka
no zkusila jsem tedy zavolat do motola, tam mi bylo řečeno ze máme přijít kdykoliv na ambulanci s doporučením a tam by jsme se pak teprve na všem domluvili. Tak to zkusíme tedy a uvidím podle přístupu jaký bude osobně.
Rodiče by utrhali ruce za dětskou ordinaci a jsou schopni dojíždět pres celou republiku a platit. Vím o čem mluvím : ![]()
@Birds píše:
A neříkali třeba konkrétní důvod, proč nechtějí děti přijímat?Já jen zaslechla od akademiků, že s dětmi prý vždycky trvá ošetření déle, vyžaduje to trpělivost, kterou nemá každý zubař, a navíc pojišťovna hradí mnohem méně výkonů, než u dospělých. Proto dětští stomatologové snad ani smlouvy s pojišťovnami nemají, protože se jim to nevyplatí. Tím pádem všechno hradí rodiče, a ti jsou s tím prý smíření. Jinak by se dětský zubař moc neuživil…
A nějaká „dobrá duše“ mě tady na emiminu zrazovala od dětské ambulance. Že si prostě nevydělám.
Zase na druhou stranu, i děti potřebují ošetření, protože jsou dnes více než kdy jindy zvyklé na cukr a jejich chrup je v naprosto katastrofálním stavu.
Já rozhodnutí rozhodně tleskam. U nás není asi žádný dětský natož český zubař. Nás minrovniu řek, že ošetřuje jen ty děti co posloucháj a že dvouleté dítě neposlechne. on to s nimi neumí a nechce jim ublížit. Zase mi to řek narovinu čehož si vážím. Protože by to mohlo jinak dopadnou nepříjemné pro všechny. Zubaře sehnala až babička o dvě města dál (Ukrajinka). Zatím dcera zuby neukázala a Dr je naštěstí trpělivá i se sestřičkami.
@kocourGarfield píše:
Dentyspot.cz. jen najít delší objednávací lhůty. Dělají i anolgosedaci a nebo narkozu.
Zavolala jsem tam a jsem objednana i s detmi na zari, dekuju za tip!