Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Řeším a co jsem tak koukala na mmb tak na cm nekoukej to je úplně mimo, mělo by to jakž takž odpovídat EU velikostem. Reálná délka stélky je určo větší. Já budu kupovat příští týden. Mám kamaráda ve vans a sám mi doporučil to vyzkoušet, že by to po netu neriskoval. Budu brát jedny větší holčičí cca 28 a klučičí 22 tak pak můžu přeměřit jestli chceš.
Co se týká ceny, tak já třeba je mám se super slevou a dají se koupit i na netu za úplně jinou než je normoš cena. Pro starší je už kupuju na parádu a jako druhé botky neb jedny už za sezonu dodělá tak že nejdou nosit. Pro mladšího opravdu na frajeřinu.
1200 bych za ně teda nedala ani náhodou. Na druhou stranu jsou maminy co vyhodí prachy za adidas apod. Každej si ujíždíme na něčem jiném. Pro mě je to styl, kterej mám prostě ráda ![]()
@Panuška naprosto souhlasím ![]()
Já mu ještě kupuju Quiksilver, naštěstí je to pak super prodejný bazarově, ale teď si to teda nechávám pro druhé. Zimní bunda mě vyšla na 1500,– je skvělá, krásná a funkční. Když vidím ceny v normoš obchodech, je to skoro totožné a zdaleka ne takové ![]()
My jedem v tomhle celá rodina ![]()
Jj to si taky říkám že je pak taky střelím
navíc jeestli mám koupit obyč kecky jako druhé do školky za 4 stovky a nebo super designové vansky navíc i jako boty kvalitní za 4-6 stovek tak mám jasno ![]()
@Panuška Panuško, prosím, pokud jsi ty botky koupila, můžeš mi je přeměřit??? Byla bych ti moooc vděčná!! Lenka ![]()
Jojo koupila vel. 11 má 18 cm a vel. US 7 má 14 cm nechce to kupovat o moc větší jinak se vyzouvají a jsou velké.
Dobrý den nemá ještě někdo vans botičky pro miminko? ![]()
@Panuška moc prosím, ta velikost 11 je co na eur velikost? Nutněpotřebujuobjednat, ale fakt nevím jakou velikost, dcera by teď měla mít asi 26.
Hele to ti teď neřeknu, já teď objednávala na novou sezónu, ale kamarád z Vans mi říkal, že měnili velikost. že starší botky byly vždy o něco větší než bylo uvedeno a teď to srovnali. Takže strašně záleží do jakých se trefíš. Já teď vzala na zkoušku 8,5 US a malej bude mít nožku kolem 25-26 (15 cm), ale netuším jak budou. S kamarádem jsme to dumali a spíš by měli být větší a uvidíme.
Když budeš objednávat na e-shopu tak můžeš když tak vyměnit.
Ale 11 je veliká, tu má teď starší dcera a má nohu 29
Na netu bys měla najít srovnání těch velikostí, ale je to nepřesný. Navíc tyhle botky musí sedět vesměs akorát, nám se jinak vyzouvaly.
No 11 US píšou, že je 27,5 Eur a 16cm
tvl, já potřebuju 17cm botu
což je třeba u většiny bot 26.. no tak to jsem z toho fakt v řiti.
No a to je právě ono, já kupovala loni starší dceři tu 11 a ta odpovídá opravdu tak 28-29 a na cm vnitřní stélka je 18 cm. To fakt bez vyzkoušení nedáš. Jak říkám když už se orientovat tak nejvíc asi podle velikosti EUR. Na cm fakt nekoukej.
tady je tabulka z urbanstoru a jak říkám orientace když už tak podle EUR http://www.urbanstore.cz/…ik-vans.html
@ntkv C11 je velká, teď jsem z UK dceři objednala jedenáctky a v EUR je to 29, DS 18cm.
Jinak u Vansek je bota vždycky tak o číslo větší, než v naší EUR velikosti. Orientuj se podle stélky
@ntkv
@BlueFairy píše:
Jinak u Vansek je bota vždycky tak o číslo větší, než v naší EUR velikosti. Orientuj se podle stélky@ntkv
A co celou dobu řešim, potřebuju fyzicky změřit stélku..né co je na tom napsaný..protože třeba na mmb paní prodává nějaké 27 a píše stélka 17,5cm(což by fakt cca odpovídalo normálnímu číslování, ale zas ty píšeš, že 29 je 18cm..
Jako napsala jsem jim přímo do shopu, aby mi tustélku změřili, sami si tak ušetří práci s vrácením a výměnou:)
@BlueFairy píše:
Jinak u Vansek je bota vždycky tak o číslo větší, než v naší EUR velikosti. Orientuj se podle stélky@ntkv
ano to bylo až do letošní sezony, botky z letošní sezony by už měly mít srovnaný číslovaní ![]()
@Panuška píše:
ano to bylo až do letošní sezony, botky z letošní sezony by už měly mít srovnaný číslovaní
Tak to pak jo, letos jsem žádné nekupovala ![]()