Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Pěkné poledne,
prosím o radu při výběru kvalitní dětské zdravotní ortopedické obuvi. Syn má ploché nožky a nosíme vložky do bot.
Nějak se v té nabídce nemohu zorientovat ![]()
Přivítám Vaše zkušenosti, se kterou značkou jste spokojeni, které jsou opravdu kvalitní a hlavně, se do botek pěkně vejde vložka, s tím mám největší problém ![]()
Někdy přemýšlím, že snad takové ani neexistují, a název „Ortopedická zdravotní obuv“ je pouze tahač peněz z lidí ![]()
A co v lékárnách?? v některých mají kvalitní a hezkou zdravotnickou obuv i pro děti
santé je přímo klasifikovaná jako zdravotní obuv a dětské botky mají opravdu moc krásné.
pokud jsi z Prahy, tak mají prodejnu v pasáži Světozor.
ahoj, tady http://www.zdrava-detska-obuv.cz/ je adresa a maji kamenny obchod v praze na miraku myslim ![]()
Pegres? Mají i vytahovací stélku, takže místo ní můžete dát tu ortopedickou…
sandálky na doma/do školky máme Santé… máme v nich přímo napevno ortopedickou vložku.
Zimní máme Essi, tam si dáváme vložku vytahovací.
Myslím, že není až tak důležitá značka - některé kusy vyhovují méně, některé více. Hlavně klasika - pevný opatek, opora kotníku, pevná, ale měkká podrážka - aby šla když ji chytneš ohnout k tobě do místa za špičkou boty.
Pro syna jsem 100% spokojená s DPK - lepší jsem nenašla…
pro holčičku více druhů…
zuzanasinova píše:
sandálky na doma/do školky máme Santé… máme v nich přímo napevno ortopedickou vložku.
Mohu se zeptat, ještě v tom nejsme tak zběhlí
, do těch sandálků tu vložku jsi upevnila sama ![]()
ne ne, dělali nám to přímo na protetice, ale Terezka má ty vady nožiček rozsáhlejší než jen plochost. Zároveň i cvičíme a žádanku jsme dostali hned na obě.
Fyzioterapeutka mi ukázala všechny správné a nesprávné boty tak, abych se naučila je vybírat sama. A bohužel ne vždy je Žirafka správnou volbou, ale to by bylo na jiné diskuse
zuzanasinova píše:
ne ne, dělali nám to přímo na protetice, ale Terezka má ty vady nožiček rozsáhlejší než jen plochost. Zároveň i cvičíme a žádanku jsme dostali hned na obě.
Fyzioterapeutka mi ukázala všechny správné a nesprávné boty tak, abych se naučila je vybírat sama. A bohužel ne vždy je Žirafka správnou volbou, ale to by bylo na jiné diskuse
tak povez jak to mame poznat
nebo jestli chces napis mi to do SZ, rada se poucim, ceka me taky vyber prvnich boticek ![]()
Krásné boty pro děti i dospělé mají na www.peterlegwood.cz. Mají velký výběr barev a typů. Jsou moc pohodlné, krásné a hlavně jsou zdravotní! Bolela mě záda a nohy, po 14-ti denním nošení jsem cítila úlevu a teď už je nosím 3měsíce a bolestma netrpím. Mám jedny na doma a jedny naven. Dceři jsem koupila Bubble růžové, má je moc ráda, nosila je v létě venku a teď je má na doma.(do vyhledávače PeterLegwood nebo pro-evolution) ![]()
Prosím o radu - hlavně ty maminky, které mají dětičky s vadou nožiček a kupují opravdu zdravotní obuv. Na úvod trochu popíšu náš problém - nejde o nic tak velkého, ale přesto to nechci nechat jen tak - dcerce jsou dva roky, má vybočené kotníčky, našlapuje na vnitřní stranu chodila - ortoped řekl, že je to normální
, a že se to spraví samo
Já jsem si našla rehabilitační sestru, která nožky zkontrolovala a usoudila, že se správnými cviky - ty nám ukázala a mě je naučila a se správnou obuví, do které doporučila hanákovy stélky (najdete na netu), by se nožky mohly spravit.
otázka směřuje k té správné obuvi - říkala, že by měla být přímo zdravotní, ale jak tak hledám na netu, píšu si s různými prodejci bot, tak mi z toho vychází, že jediné opravdu zdravotní boty jsou Santé
Ty ostatní žirafkové, ježečkové(Protetika) a i jinak certifikované prý nejsou zdravotní, ale jen zdravotně nezávadné. Jedná se mi momentálně o zimní boty. Dcera má vyšší nárt, takže výběr padá na Santé, Protetiku a Pegres. Chtěla jsem nějaké takové:http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, ale obávám se, že ten sněhulový typ nebude mít moc pevné zápatí tak přemýšlím, jestli nějaké kožené s pevnou patou budou lepší, ale zase nemají membránu, tak nevím. Docela mi už z toho jde hlava kolem ![]()
Děkuji všem, kdo dočetli až sem
a děkuji také těm, kteří sem napíší jakýkoli názor nebo radu, či zkušenost.
Řeším teď s dvouletou dcerou totéž - vbočené kotníky. Ortoped nám doporučil zdravotní botky, dostala jsem poukaz na pojišťovnu, tam to schválili a s tím jsem šla do lékárny, kde mi je objednali s tím, že pojišťovna 1000 kč hradí, zbytek doplácím. Boty jsou k nahlédnutí zde - www.dzo.cz .na těch stránkách je jen základní přehled, podle katalogu je pak výběr větší, mohla jsem si vybrat i barvu podrážky, zda je chci na tkaničky nebo na sucháč a samozřejmě barvu.Ve finále jsou ty boty dokonce i pěkný
Samozřejmě že je lze objednat i bez poukazu
Měli by být právě zpevněné v oblasti paty a kotníku, aby kotník držely aby nepadal dolů. Já pořád zvažuju, jestli od nich mám objednat ještě sandále na doma, protože v těch zimních botech až tolik času nepobude ![]()
No tak ty botky vypadají hezky i bez úpravy
![]()
A ty jsi byla u běžného ortopeda nebo u speciálního dětského? Já u běžného a ten právě říkal, že se s tím do čtyř let nic nedělá
Tak jsem se do toho opřela po svém, ale to už jsem psala předtím…
A z těch běžně prodávaných bot jsou vyloženě zdravotní jen Santé? nevíš???
Zkus mrknout na diskuzi s názvem Jaké botky na doma? - tam jsem vložila celou emailovou korespondenci s paní, která se zabývá dětskýma nožkama a hanákovýma stélkama. Mají sandálky na doma i ven…
Byla jsem u běžného ortopeda. Samotnou mě překvapil, čekala jsem, že nás odbyde tradiční větou - do tří let se s tím nic nedělá
Byla jsem odhodlaná jet do Pardubic, kde švagrová s dcerama chodí k dětskému ortopedovi, ale zatím to tedy zkusím s těma botama.
Jinak se zdravotní obuví až tak nevím, lékárnice mi doporučovala Fare, ale jestli máte vyšší násrt, tak asi nejsou pro vás. Mě osobně třeba ani santé nepřipadají nijak extra, to už spíš ty Pegresy, ale jen šněrovací, synovi jsem je teď koupila na sucháče a je mu to kolem kotníku volné a nejde to utáhnout. Je to věda ty boty ![]()
Díky za tip na diskusi, určitě mrknu ![]()