Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den,
pokukuji po botech pro syna (4 roky) a padly mi do oka boty Viking. Zatím jsme měli hlavně Superfit, ale ráda bych zkusila i něco jiného. Máte někdo s touto značkou zkušenosti????
Předem moc díky za názory. ![]()
Syn měl od této značky zimní boty. Byli jsem s nimi moc spokojení.
Chtěla jsem je koupit i na letošní zimu, ale už jsem nesehnala jeho velikost.
Mně padly do oka tyto
http://e-detska-obuv.cz/…thermal.html
jen nevím, jaká je kvalita u této značky ![]()
Botky vypadají dobře. Nám ty zimní vydržely krásně přes celou zimu, neprotekly, byly kvalitní. Myslím, že jim syn dával docela zabrat a vydržely všechno.
No mně jak něco padne do oka, to je konec
Tak snad něco vydrží a nožku budou držet, tak jak by měly…
Díky za názor ![]()
Koukala jsem i po Vikingách s membránou, ale nenašla jsem…tak snad tyto poslouží dobře i bez membrány ![]()
syn ma od nich jedny celoroky (uz dva roky mu noha nevyrostla, takze uz je docela dost ponosil
) a jsme taky spokojeni ![]()
Poraďte, prosím, které na teplé jaro a chladnější letní dny? Goretex jsou fajn, ale píšou tam, že jsou i do teplé zimy a studený podzim. Chci spíše něco teniskového… ale zase váhám, když ty nízké nemají goretex, aby se v nich nepotila moc noha nebo aby ve vlhku nepromokly po pár krocích. Ráno do školky rosa… v poledne vedro… ![]()
Děkuji ![]()
Tak ty druhé bez membrány vypadají, že budou hned mokré a ani impregnace jim nepomůže. Materiálově podobné měla dcera (od jiné značky teda) a jakákoliv rosa byla problém.
Já bych šla do nízkých goretexových, syn má tyto:
http://www.outdoorkids.cz/?…
Dcerce babička koupila ty bez goretexu a není to ono, už jsou okopané.
@malinika píše:
Tak ty druhé bez membrány vypadají, že budou hned mokré a ani impregnace jim nepomůže. Materiálově podobné měla dcera (od jiné značky teda) a jakákoliv rosa byla problém.
@malinika píše:
ale zase jsou levnější
a goretexové boty do mokra máme ![]()
@3HE Toť pak otázka, jestli potřebujete dvoje nepromokavé.
Tyhle zas budou oproti goretexovým rozhodně prodyšnější. Ale je to něco za něco.
@malinika máme vyšší kožené s látkou a goretexem ecco -takové podšité - už teď v nich má zpocenou nohu.
potom v létě nosí plátěnky a sandále.. a právě potřebuji něco mezi tím - myslím, že ty síťované nízké by mohly postačit.
Dala jsem foto z obchodu, ale boty bych kupovala na bazaru… takže cena nyní nerozhoduje, mm vyhledané inzeráty a cena je přibližně stejná. Jen vybrat typ boty. Ty vyšší s goretex.se bojím, aby nebyly prostě moc teplé…
no, tak jsem si asi odpověděla sama ![]()
Doufala jsem, že zde najdu někoho, kdo ty vyšší má doma a odpoví, v jakých teplotách je nosili ![]()
@malinika píše:
@3HE Toť pak otázka, jestli potřebujete dvoje nepromokavé.Tyhle zas budou oproti goretexovým rozhodně prodyšnější. Ale je to něco za něco.
tak on té ranní rosy zase tolik nebude mít… cestou do školky si ho pohlídám a když jdou na vycházku, tak už je spíše sucho.