Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Demar holínky měl syn s tou zimní vložkou. Na podzim rád chodil v kalužích.
Klasické zimní a podzimní boty měl s membránou (Gore-Tex,
ap.) a od jara do podzimu, když pršelo, nosil nepromokavé „botasky“ třeba Nike, Adidas s climatexem apod.
Klasické holínky nosil můj otec na chvilku na zahradě, když sekal trávu a stará sekačka neměla koš.
Noha vůbec nedýchá.
@Anais Brno měli jsme vždycky hladké, ale stejně, drahy to bylo jako
, a výdrž žádná
jednu dobu jsem nosila jen kožené oolobotky od Bati, taky promokaly, měla jsem i kožené pohorky, ty teda byly na noze fajn, ale promokaly mi též, i po nakremovani, tak nevím, asi to neumím🙈 měla jsem na to dokonce i nějaký spesl krém/tuk z horolezeckých potřeb
nebo by se muselo kremovat před každou cestou a to nepřipadá v úvahu pro mě, na to jsem lina
tak jsem proste přešla na boty, kde je přímo napsáno “nepromokavé” a funguje to ![]()
Jednou jsem teda koupila nějaké Ara kozačky s goretexem, a ty nepromokly vůbec, měla jsem je taky několik let, to byly fakt držáky. Ale pak už samozřejmě stejný model nevyrobili a já v obchodě nepoznám, které boty v regálu nepromokave jsou a které ne ![]()
Příspěvek upraven 02.03.23 v 08:05
@Anais Brno píše:
@KKK85 buď krémem na boty, nebo modrou indulonou…
Mi kožené boty vydrží léta, člověk je musí pravidelně umýt hlavně od soli, nechat uschnout a pak nakremovat…
Měla jsem dost drahé kožené kozačky a od soli tam zůstaly mapy, ať jsem dělala, co chtěla.
@Semtex @Sylvania 333
Nevím, my ty boty drží… když je máš nakremovane, tak tu sůl z nich umyjes a pak to musíš nechat uschnout třeba do druhého dne a nakremovat. Na zimu i jaro podzim mam hodně botu, prostě střídat a starat se o ně…
Syn má zimní od DPK s ovčí vlnou, teplé, neoromoknou, sedí i na tu jeho hubenou dlouhou nohu…
Klasicke vyssi zimni boty nemaji. Bydlime na horach, lepsi mi prave prisly ty snehule. Jenze snih je fuc, bahno, mokro, rano mrze, pres den uz jsou teploty vyssi. A co jim mam dat ted? Uprimne mam uz z toho zas nervy. Nevim co jim mam davat za boty. Hledam ty turistucky, jenze většina je s kozichem, a zbytek jsou pro vetsi deti. Maji stelku cca s nadmerkem 16cm
@Anonymní píše:
Klasicke vyssi zimni boty nemaji. Bydlime na horach, lepsi mi prave prisly ty snehule. Jenze snih je fuc, bahno, mokro, rano mrze, pres den uz jsou teploty vyssi. A co jim mam dat ted? Uprimne mam uz z toho zas nervy. Nevim co jim mam davat za boty. Hledam ty turistucky, jenze většina je s kozichem, a zbytek jsou pro vetsi deti. Maji stelku cca s nadmerkem 16cm
Oni měli jen ty sněhule? žádné jiné boty?
@Anonymní píše:
@KKK85 píše:
https://www.sportisimo.cz/…2-wp/321785/?…
Jejich udana stelka neodpovídá. Dle mereni v komentarich bysme potřebovali vel 25, coz nemaji…
Já nedám dopustit na superfity, nechávám naimpergnovat u nás v obuvi za 100,–, hodí to do stroje a za pár minut hotovo.
Holinky se u nás nosí max.na chalupě do bahna a vysoké mokré trávy..
@Anonymní píše:
Jejich udana stelka neodpovídá. Dle mereni v komentarich bysme potřebovali vel 25, coz nemaji…
tak třeba…
https://www.kkboty.cz/…00-gore-tex/?…
našla jsem na boticky-detske.cz primigi s goretexem za 1200-1300… nejde mi odkaz vložit.
@Anonymní píše:
mají malou nožku…to je na dětskou obuv prostě… koukej na primigi ty jsou fajné, ale i jonap třeba, froddo. Boty jsou pálky…dcera má zimní za 1800 froddo, k tomu decathlon z a700. Ted na jaro keen jasper za 1050, celoroční kožené počítám cca 1300, plátěnky froddo za 800…sandále keen za 1000
@Anonymní píše:
Tak 25 jsou malé botky, to mi syn nosil tak ve třech, čtyřech letech… Dojdi do dětské obuvi, kde mají různé značky a podle toho, co jim sedne na nohu jim boty kup. Takové malé děti určitě ještě kotníčkové boty, ideálně na tkaničky, aby na noze seděly…
Syn má třeba úzkou noh a na svůj věk velkou, ale vždycky jsem mu koupila takové boty, aby mu na noze sedely.
Rozhodně jsem ho nenechala celou zimu chodit ve snehulich nebo gumakach ![]()
Na zimu měl sněhule, plus kotníčkové kožené s kožíškem, jaro a podzim kožené celorocky ( boty z jara mu do podzimu nikdy nebyly, takže jaro nové, podzim nové), plátěné tenisky na léto a něco na styl sandálů ( keeny)…
Jo je to hodně peněz, ale ty nohy ho budou nosit celý život…
@Anonymní píše:
odkud jste? V Ostravě je super prodejna s dětskou obuvi.
@KKK85 buď krémem na boty, nebo modrou indulonou…
Mi kožené boty vydrží léta, člověk je musí pravidelně umýt hlavně od soli, nechat uschnout a pak nakremovat…