Dětské domovy a koronavir

23.3.20 21:06

Dětské domovy a koronavir

Dobrý večer. Po uzavření základních škol, byly dětem umístěným do dětských domovů, vystaveny propustky domů do 24.3.2020. Vládou byla doba omezení prodloužena (zatím) do 1.4.2020, avšak některé Ospody odmítly propustky prodloužit a děti se musí zítra vrátit do dětských domovů. Dle výroku OHS je nutné děti vyšetřit, zajistit jim izolaci a karanténu - 1 dítě = 1 pokoj. Mně osobně to připadá jako závažné porušení nařízení vlády a hazardování se zdravím dětí. Jak by jste se zachovali popř. na koho se obrátit, aby maminky (rodiče) nebyly stíhány za neuposlechnutí? Koho v tomto případě poslechnout? Vládu nebo OSPOD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15177
23.3.20 21:18

Kdybych byla maminka dítěte, které mám v DD, tak bych se samozřejmě řídila Ospodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
23.3.20 21:18

A proc rodice ty deti nemaji u sebe celou dobu, proc jsou v decaku? Detsky domov je jejich ofiko misto pro zivot, tak asi to delaji i v zájmu deti. Aby se nenakazili. Tety z domovu o tom vic nevedi, vy nemate přirozenou soc. pracovnici, ktera by to s vami zitra projednala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102514
23.3.20 21:37

@Být připraven A není náhodou závažným porušením i to, že daný rodič má to dítě v DD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
23.3.20 21:40

Tak ty maminky jak ty rikas, by mely drzet hubu a krok kdyz uz maji decko v decaku :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
23.3.20 21:45

@Být připraven já bych se řídila vládou, jak mohou OSPODy jít proti nařízení vlády?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.3.20 22:51
@stinga píše:
@Být připraven já bych se řídila vládou, jak mohou OSPODy jít proti nařízení vlády?

Tak to ale interpretuje zakladatelka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
23.3.20 23:20

Řídila bych se Ospodem. Jde o děti z DD, ne dětský tábor. Takže jistě má k tomu vážne důvody… Neni přeci běžné, aby dítě umístěné do DD bylo najednou v péči „rodičů“ jen tak… Protože stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102514
23.3.20 23:33
@stinga píše:
@Být připraven já bych se řídila vládou, jak mohou OSPODy jít proti nařízení vlády?

A cim ti přijde, ze jdou proti nařízení vlády?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.20 07:22

Děkuji všem za pranýř

Děkuji všem za názory. Mě je 56 let a bydlím v paneláku, kde mamince po autonehodě syna umístili do DD, protože přežila jako jediná a nemá žádné příbuzné. Vám všem přeji, aby vaši rodiče a prarodiče přežili. Je mi jen divné, že může OSPOD takto hazardovat s lidským zdravím a ohrozit tak i nás ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102514
24.3.20 07:30

@Být připraven A cim podle tebe hazarduje ze zdravim? Fakt hodlas tvrdit, ze to, kdyz nechce nechat deti u lidi, kterym byly ty deti soudne odebrany, je hazard se zdravím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15177
24.3.20 08:06

@Být připraven Těžko říci, proč je nenechá doma po celou dobu karantény. Ale proti Ospodu fakt nejde bojovat, on rozhoduje o všech vycházkách k rodině apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102514
24.3.20 08:51

@Kfětoslava No, nejspíš protože pokud by mohly být doma po celou dobu karantény, tak není důvod aby byly v DD… ale evidentně tak z nějakého důvodu jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15177
24.3.20 08:54
@j.a.n.i1 píše:
@Kfětoslava No, nejspíš protože pokud by mohly být doma po celou dobu karantény, tak není důvod aby byly v DD… ale evidentně tak z nějakého důvodu jsou.

Mluvíš a nevíš o čem. Spousta dětí je doma i po celé letní prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102514
24.3.20 09:13
@Kfětoslava píše:
Mluvíš a nevíš o čem. Spousta dětí je doma i po celé letní prázdniny.

A spousta max. na víkend… a kdo jiný tohle ví, krom daného DD a příslušného OSPOD, takže je celkem logické, že o tom rozhodují oni a ne vláda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí