Dětské inkontinenční prádlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Myslíte ten jeden typ, co šíje paní a její rodina v malém množství na zakázku? S těmi jsem se setkala u dětí ve speciální školce na spaní. Zadrží celou dávku moči a rodičům se potom předaly jen ty boxerky, ložní prádlo zůstalo suché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tusim, ze Huggies kdysi delaly kalhotky na nocni pomocovani. Jmenovalo se to Dry Nites, ale jestli to jeste delaji netusim…
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 Kalhotky jednorázové pro noční pomocovani jsou dnes běžnou výbavou značek, které vyrábí dětské pleny. A jsou běžně dostupné, privátní značka Tesco, DM má taky. Vahove to odpovídá průměrnému dítěti až do 12 let. Některé děti s postižením mívají určitý počet balíků plen hrazen pojišťovnou.
Paní nejspíš myslí boxerky se savou vložkou, které vypadají jak běžné spodní prádlo. Neměly by nic propustit. Ty, co myslím já, začala vyrábět jedna paní pro svého synovce, který měl tyto problémy. Potom jí začaly s výrobou pomáhat myslím maminka a sestra, aby mohla být pokryta větší poptávka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 ano, přesně ty myslím. Takže fakt zadrží celou jednu nálož? Potrebuju jen, aby v nich přežil 5 hodin ve škole. On si někdy na ten záchod i dojde, ale většinou už je pozdě.
@Hanka1 plenkové právě ne, přece jen už je to školák. Přijít s plenou na tělocvik, to by pro něj byla konečná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama Já jsem to viděla u pár dětí na ten polední klid, matky si mezi sebou podaly pozitivní zkušenosti. Přes den děti, které potřebovaly pleny, měly jednorázovky většinou hrazené pojišťovnou.
A ve školce jsou všechny děti pravidelně vysazovany/posílány na záchod, kontrolovány, případně prebaleny. Nikdo není nechán 5 hodin na pospas osudu.
Tu situaci Ti nezávidím. Nema asistentku, která by mu pomohla? Většině dětí, která má tyto problémy ve starším věku, zabírají léky v kombinaci s rehabilitacemi, úpravou stravy, pitného režimu a dusledneho dohledu, aby si dítě pravidelně došlo na záchod a vykonalo tam potřebu(velmi důležité, jsou děti, které nestačí poslat, ale je nutné zkontrolovat akci). Takže se u dětí jedná o ojedinělé epizody, případně učurnuti, rozhodně ne pravidelné pomočování během celého dne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 na asistentku je prý málo hyperaktivní. Léky měl z nefrologie už dvoje a žádná změna, ani v noci. Rehabky jsme nezkouseli, to zkusím zmínit. Stravu bych měnila těžko, moc toho nejí, snažím se omezovat sladkosti. Pití je vůbec bída, ze školy si nosí láhev plnou, do večera do něj dostanu násilím jeden hrnek a u večeře pak vyzahne dva. Je mi jasný, že takhle s noci nehnu, i kdybych se na hlavu stavěla. On je právě z těch, co se musí zkontrolovat i při akci. Teď tvrdí, že ve škole chodí na záchod každou přestávku, aby se aspoň prošel, když jinak musí být jen ve třídě. A stejně mi chodí ze školy mokrý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama Tak to bych mu moc nevěřila, protože dítě, které chodí na záchod každých 45 minut, by se pocurat nemělo. Pokud tam není zdravotní problém. Ve školce měly některé děti budík, kuchyňskou minutku a každou hodinu zacinkala a na záchod. Děti nemají moc rady, když se jim to slovně připomíná a mluví se o tom. Na ven plenu. A fungovalo to, praktikovali to tak i rodiče doma a některé děti by bez svého budíku už nechtěly fungovat
Nehody fakt výjimečně.
Kromě rehabilitace byste mohli mít i nárok na lázeňský pobyt, také se tam léčí funkční poruchy močového měchýře, celkově pitný režim i strava(nekorenene, nedráždivé, bez bublinek) a, součástí je ta rehabilitace a taky to, aby se ty děti zapojily do běžného života a zažily radosti jak děti, které tento problém nemají.
Ty boxerky bych asi koupila, pokud se stav nelepší, moc možností není. Je škoda, že není ve třídě asistentka, mohla by mu to hlídat. I kdyby byla k jinému dítěti, pomáhá s celou třídou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 už jsem mu objednala na zkoušku troje a uvidíme. Ty rehabilitace a lázeňský pobyt doporučuje kdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama Lázně by měl doporučit odborný lékař a vypisuje zadanku dětský lékař, potom se čeká, až to pojišťovna schválí, rehabilitace myslím stačí dětský lékař, ale do toho nevidím. Vím, že ty děti cvičí nějaké cviky pro posílení pánevního dna, aby byly schopny náhlé nutkání chvíli zadržet.
Obecná moje zkušenost, musíte chodit a ptát se, nenechat se odbýt, trvat si na svém. Moje dcery taky jezdí do lázní s jiným problémem, ale musela jsem se na tu možnost zeptat sama, doktorka to doporučila až na mou žádost a v lázních řekli, že už tam dcera s prokázáno poruchou imunity měla být dávno a do propouštění zprávy doporučili pobyt za rok zopakovat. Další problém ploché nohy, většina rotopedu cpe hned vložky, o rehabilitace jsem taky musela důrazně žádat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska přišly boxerky, ale moc mě teda nepotesily. Představovala jsem si, že to bude nenápadné, ale ony spíš vzhledově připomínají oteplovaky. To mu stejně do školy dát nemůžu, bojim se, že by se v nich nenarval ani do kalhot. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím! Nemá tu někdo zkušenost s inkontinenčními boxerkami pro devitileteho kluka? Zadrží i větší množství moči? Nebo slouží jen pro zakrytí malého učůrnutí? Při ceně za kus se mi totiž zrovna dvakrát nechce investovat naslepo.