Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera (11let), je po operaci a pojede do lázní Klimkovice. Termín ještě nemáme, ale vyjde to asi na velké prázniny. Vůbec netuším, jak to v takových lázních chodí. Nemá někdo zkušenost?
Budu ráda za každou informaci.
Dějuji.
Ahoj, už je to sice víc jak 10 let, ale byla jsem tam ve věku dcerky. Měsíční pobyt, bylo to tam fajn. Pokoj byl pro dva, něco jako v nemocnici, čistě holčičí oddělení (věkově asi 6-13 let). Dopoledne byla škola, klasické skupiny a učení se zkoušením, poté různé procedury. Bublinkové koupele, bazén, tělocvik, arteterapie, parafínové zábaly. Měla jsem rozpis a sestry z našeho oddělení mě vodily kam bylo potřeba. Ven se nesmělo, jen hromadně. Na víkend vždy přijeli rodiče, ubytovali se poblíž a brali si mě na celý den, protože sobota a neděle nebyly žádné léčivé procedury
ať se pobyt líbí
@smajlik40 Do Klimkovic jsem také jezdila jako dítě do lázní bez doprovodu. Dívky po operaci slepého střeva tam mají tyto procedury: Koupele v léčivé jodobromové solance, plavání v bazénu, skupinové cvičení, perličkové a vířivé koupele, elektroléčbu a laser na jizvu, masáže, rašelinové obklady na břicho., cvičení ve fitness. V sobotu je většinou jedna vodoléčebná procedura, v neděli procedury nejsou. Ve školním roce je v lázních k dispozici škola, děti se učí tři hodiny denně. Jídlo dostávají 5× denně. Na pokojích jsou děti po dvou, každý pokoj má vlastní WC a sprchu. Za dcerou můžete jezdit na návštěvy v odpoledních hodinách nebo v neděli na celý den. Odpoledne chodí děti na vycházky se zdravotními sestrami, které na ně dohlížejí. Jednou za týden bývají děti v lázních testovány na covid.
Moc děkuji.
Dcera se těší, ale zatím ještě nebyla na celý měsíc někde sama. Tak uvidíme.
@Jana Martinková
Moc děkuji. Nevíte náhodou, jak je to o prázdninách- kromě procedur, mají děti volno, nebo mají nějaký program?
Ahojky, já jsem tam byla v průběhu školního roku, také v tom věku, a vůbec se mi nechtělo jezdit na ty víkendy domů, chtěla jsem byt tam
i v dospělosti jsem se parkrat vrátila coby samoplatce
a jinak krom těch procedur a cvičení, co psaly holky výše, jsme tam mely i nějakou paní vychovatelku nebo aktivizacni pracovnici, co se nám věnovala odpoledne po škole. Měla vždy připravenou nejakou činnost, třeba vyrábění něčeho a tak, a kdo chtěl, mohl za ni jít do nějaké té herny nebo klubu, který byl na patře, a tvořit si to s ni. Nebo si tam jen hrát. Já tam chodila pořad, strašně mě to bavilo ![]()
Ať se dcerka nebojí, jistě se ji tam bude taky líbit ![]()
A jinak si pamatuju, ze jsem se tam cítila hrozně dospěle a samostatně
dostali jsme totiž takovou tabulku s procedurami, vypadalo to jako školní rozvrh, a každý si musel sam hlídat, kdy co má, a dostavit se tam včas, jinak pruser. A samosebou sis musela včas zjistit u sestry, která seděla na patře v sesterně, kde to je a jak se tam jde. Každý si tam chodil sam, nikdo nás nikam nevodil. Chodili jsme I třeba do pro mě tehdy “odlehlých” částí budovy, i někde v nějakém sklepení cosi bylo a vedla do toho taková dlouhá podzemní chodba, která byla z kopce. To bylo totálně hustý
(ale věřím, ze kdybych tam znovu šla dnes, bude mi to připadat mrnavy)
A věřím, ze o prázdninách budou mít nějaký program místo školy, rozhodne tam nebudou bezprizorni.
@smajlik40 I během prázdnin mají děti program - lázně pro ně po procedurách pořádají různé kulturní akce - tvoření, malování, sportovní odpoledne, karneval, dětskou diskotéku, divadelní představení atd.
@smajlik40 To je dobře, že se dcera těší. Určitě si v lázních najde kamarádky. Ještě kdyby se v lázních objevily např. neštovice, tak všechny děti, které je neprodělaly, musí odjet domů.
@Jana Martinková jo, a vím, ze tam nesměly ani děti, které měly bradavice kvůli přenosu.
@Semtex A museli jsme mít podepsané oblečení fixem na textil.
Neštovice prodělala jako malá, stejně tak ostatní dětské nemoci. Bradavice nemá. Fixu na textil mám doma, tak se pomalu asi dám do podepisování - bude toho asi hodně.
Jestli si ještě na nějakou vychytávku vzpomenete, budu moc ráda.
Jste všechny moc hodné.
Děkuji ![]()
@smajlik40 Dobrý den, je už dcera v lázních v Klimkovicích? Je tam spokojená?
Ano, dcerka už tam je. Spokojená je tak na 70 procent. Moc si chválí sestřičky a děcka. Prostředí a strava jsou prý horší.