Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.. Řešili jsme s dr vysoké horečky, došly jsme k závěru, že asi rostou zuby, no od dneška mám strakaté dítě, takže má někdo zkušenost z 6.nemocí? Je to ono? Díky za info, dr dneska neordinuje, jinak bych ji zavolala, byli jsme včera a to nic nenašla
Dcera měla nedávno 6. Nemoc a měla par dni vysoké horečky (průjem a 2× zvracela).. pak když se celá osypala tak teploty přestaly.. osypaní za cca 3 dny zmizelo
Přijde mi, že je to ono.
teploty by teď už měly jít dolů
@Denny97 to by mi tak nějak souhlasilo, od neděle přes 39, dneska ráno 37, ale je právě strakaty.. Nikdy jsem tuhle nemoc nezažila ![]()
Horecky trvaly cca 3 dny a ted s tim osypanim jsou horecky pryc? Jestli ano, tak je to nejspis opravdu 6ta nemoc..u nasi dcery ji jeste doprovazela viroza..
Ano klasika. Synové měli naprosto klasický průběh, 3 dny teploty, od čtvrtého dne bez teplot a s vyrazkou. Dcera to měla trochu jinak. Mela teplotu 5 dní, ten laty den jsem s ní už šla k doktorce. Když jsem ji doma oblékala, neměla na sobě jedinej pupinek. Když jsem jí u doktorky vyslekla, byla celá poseta vyrazkou. Takže závěr byl atypický průběh šesté nemoci.
@Melodie91 píše:
Horecky trvaly cca 3 dny a ted s tim osypanim jsou horecky pryc? Jestli ano, tak je to nejspis opravdu 6ta nemoc..u nasi dcery ji jeste doprovazela viroza..
Ano, ještě vcera večer měl 39.6, dneska ráno 37.1 a vyrážka..
Já dr volala, že má teploty, no kontrolovala ho v úterý, crp a vše ok, včera byl na normální prohlídce. Naštěstí dr funguje na objednání, takže jsme nikdy nikoho nepotkali.. A dneska ta vyrážka, no.. Nikdy jsem tuhle nemoc u starších neviděla, tak mi to překvapilo.. I to, kde to chytil, nikam teď nechodíme ![]()
@martina.se píše:
Ano, ještě vcera večer měl 39.6, dneska ráno 37.1 a vyrážka..
Tak to bude za dva dny dobry
…dcera to mela v zime a taky jsem absolutne nechapala odkud..venku malo deti, vsichni nabaleny, ze se k sobe nepriblizily na pul metru, i kdyby chtely, u doktorky jsme nebyli, ani na ockovani nebo na prevencce, kolem vsechny deti zdravy
zahada ![]()
@Melodie91 píše:
Tak to bude za dva dny dobry…dcera to mela v zime a taky jsem absolutne nechapala odkud..venku malo deti, vsichni nabaleny, ze se k sobe nepriblizily na pul metru, i kdyby chtely, u doktorky jsme nebyli, ani na ockovani nebo na prevencce, kolem vsechny deti zdravy
zahada
Jo, taky je mi záhadou.. Jako jo, starší chodí do školy, ale to jsou už habani, 15,9,6 let.. A jim nic nebylo ![]()
@martina.se píše:
Ahoj.. Řešili jsme s dr vysoké horečky, došly jsme k závěru, že asi rostou zuby, no od dneška mám strakaté dítě, takže má někdo zkušenost z 6.nemocí? Je to ono? Díky za info, dr dneska neordinuje, jinak bych ji zavolala, byli jsme včera a to nic nenašla
Je to pátá nemoc…dcera měla takové fleky a mudr potvrdila 5.nemoc…naštěstí neměla horečky, ale týden nemohla do školy a fleky mizely ještě 3 týdny. Byly víc vidět po koupeli v teplé vodě a když si vlezla pod peřinu. Po zahřátí, když najdu foto tak vložím…
Dcera to chytla ve škole od kamarádky z jiné třídy, tak pak holky marodily spolu a ještě si to užily. Naštěstí bez teplot ![]()
Jo, je to šestá nemoc. Dcera měla 3 dny horečky, taky jsem si myslela, že to je k zubům. Čtvrtý den ráno bez teploty a asi za 2 hodiny byla osypaná. U doktorky jsme ani nebyly, akorát si to zapsala do karty a myslím, že nám kvůli tomu posunula očkování.
@martina.se píše:
Kluk měl přesně po 72 hodinách takové víc daleko od sebe fialové pupínky, na obličeji nic. Doktorka mi šestku osobně potvrdila. Pupínky zmizely během tří dnů a nesvedily, dávali jsme paralen čípky po osmi hodinách.
Taky zrovna minulý týden měl kluk šestou nemoc, dva dny teploty a taky se mu klubal zub. No a za další dva dny měl vyrážku, která nesvědila. A od té horečky měl asi pět dní průjem, byl unavený a takový nevrlý a otrávený. Nechtěl teplé mlíko a jídlo, které nebylo na kaši. Dokrorka říkala, že je s tím spojená i bolest v krku. Celkem to trvalo jeden týden.