6.nemoc, je to ono?

72725
17.6.21 08:08

6.nemoc, je to ono?

Ahoj.. Řešili jsme s dr vysoké horečky, došly jsme k závěru, že asi rostou zuby, no od dneška mám strakaté dítě, takže má někdo zkušenost z 6.nemocí? Je to ono? Díky za info, dr dneska neordinuje, jinak bych ji zavolala, byli jsme včera a to nic nenašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2217
17.6.21 08:11

Dcera měla nedávno 6. Nemoc a měla par dni vysoké horečky (průjem a 2× zvracela).. pak když se celá osypala tak teploty přestaly.. osypaní za cca 3 dny zmizelo
Přijde mi, že je to ono. :) teploty by teď už měly jít dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.6.21 08:13

@Denny97 to by mi tak nějak souhlasilo, od neděle přes 39, dneska ráno 37, ale je právě strakaty.. Nikdy jsem tuhle nemoc nezažila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
17.6.21 08:14

Ano, 6.nemoc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.6.21 08:15

Horecky trvaly cca 3 dny a ted s tim osypanim jsou horecky pryc? Jestli ano, tak je to nejspis opravdu 6ta nemoc..u nasi dcery ji jeste doprovazela viroza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
17.6.21 08:19

Ano klasika. Synové měli naprosto klasický průběh, 3 dny teploty, od čtvrtého dne bez teplot a s vyrazkou. Dcera to měla trochu jinak. Mela teplotu 5 dní, ten laty den jsem s ní už šla k doktorce. Když jsem ji doma oblékala, neměla na sobě jedinej pupinek. Když jsem jí u doktorky vyslekla, byla celá poseta vyrazkou. Takže závěr byl atypický průběh šesté nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.6.21 08:21
@Melodie91 píše:
Horecky trvaly cca 3 dny a ted s tim osypanim jsou horecky pryc? Jestli ano, tak je to nejspis opravdu 6ta nemoc..u nasi dcery ji jeste doprovazela viroza..

Ano, ještě vcera večer měl 39.6, dneska ráno 37.1 a vyrážka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.6.21 08:23

Já dr volala, že má teploty, no kontrolovala ho v úterý, crp a vše ok, včera byl na normální prohlídce. Naštěstí dr funguje na objednání, takže jsme nikdy nikoho nepotkali.. A dneska ta vyrážka, no.. Nikdy jsem tuhle nemoc u starších neviděla, tak mi to překvapilo.. I to, kde to chytil, nikam teď nechodíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.6.21 08:47
@martina.se píše:
Ano, ještě vcera večer měl 39.6, dneska ráno 37.1 a vyrážka..

Tak to bude za dva dny dobry :-)…dcera to mela v zime a taky jsem absolutne nechapala odkud..venku malo deti, vsichni nabaleny, ze se k sobe nepriblizily na pul metru, i kdyby chtely, u doktorky jsme nebyli, ani na ockovani nebo na prevencce, kolem vsechny deti zdravy :nevim: zahada :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.6.21 09:11
@Melodie91 píše:
Tak to bude za dva dny dobry :-)…dcera to mela v zime a taky jsem absolutne nechapala odkud..venku malo deti, vsichni nabaleny, ze se k sobe nepriblizily na pul metru, i kdyby chtely, u doktorky jsme nebyli, ani na ockovani nebo na prevencce, kolem vsechny deti zdravy :nevim: zahada :-)

Jo, taky je mi záhadou.. Jako jo, starší chodí do školy, ale to jsou už habani, 15,9,6 let.. A jim nic nebylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
17.6.21 11:53
@martina.se píše:
Ahoj.. Řešili jsme s dr vysoké horečky, došly jsme k závěru, že asi rostou zuby, no od dneška mám strakaté dítě, takže má někdo zkušenost z 6.nemocí? Je to ono? Díky za info, dr dneska neordinuje, jinak bych ji zavolala, byli jsme včera a to nic nenašla

Je to pátá nemoc…dcera měla takové fleky a mudr potvrdila 5.nemoc…naštěstí neměla horečky, ale týden nemohla do školy a fleky mizely ještě 3 týdny. Byly víc vidět po koupeli v teplé vodě a když si vlezla pod peřinu. Po zahřátí, když najdu foto tak vložím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
17.6.21 12:00

Dcera to chytla ve škole od kamarádky z jiné třídy, tak pak holky marodily spolu a ještě si to užily. Naštěstí bez teplot :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
17.6.21 12:18

Jo, je to šestá nemoc. Dcera měla 3 dny horečky, taky jsem si myslela, že to je k zubům. Čtvrtý den ráno bez teploty a asi za 2 hodiny byla osypaná. U doktorky jsme ani nebyly, akorát si to zapsala do karty a myslím, že nám kvůli tomu posunula očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.6.21 12:58
@martina.se píše:

Kluk měl přesně po 72 hodinách takové víc daleko od sebe fialové pupínky, na obličeji nic. Doktorka mi šestku osobně potvrdila. Pupínky zmizely během tří dnů a nesvedily, dávali jsme paralen čípky po osmi hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelahee
17.6.21 13:09

Taky zrovna minulý týden měl kluk šestou nemoc, dva dny teploty a taky se mu klubal zub. No a za další dva dny měl vyrážku, která nesvědila. A od té horečky měl asi pět dní průjem, byl unavený a takový nevrlý a otrávený. Nechtěl teplé mlíko a jídlo, které nebylo na kaši. Dokrorka říkala, že je s tím spojená i bolest v krku. Celkem to trvalo jeden týden.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA