Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Potřebovala bych poradit s velikosti lyžáků pro dceru. Mám tady lyzaky Tecno s tou jednou přezkoumání vzadu, údajně vnitřní stélka 21,5cm, ale když vyndám vložku má pouze 20,5cm což je i velikost nohy dcery. Když je ale vložka v botě je znát, že nezaplnuje botu od paty až po spicku. Když si dcera botu obuje říká, že ji netlačí a že když se postaví cítí lehce jak se dotýká špičky, kdyz si přidřepne špicku pry neciti. Měla obyčejnou ponozku. Nevím jestli ji stačí nebo jsou malé.
Tak s teplou fusekly (puncochy + ponozky ) ji asi nebudou, hlavne vyzkouset je ne ve stoje, ale tak jak lyzujes, takze si stoupnout, pokrcit kolena a nahnout trup dopredu..Proste postoj pri lyzovani ( pri nem se ta noha take posune v bote dopredu i s tim pocitat) Sama vam pak musi rict. A 1 praska vzadu je naprd, noha kolem nartu a kotniku je stejne vic povolena a to je spatne, kdyby ji byli male a sli jste do pujcovny, tak sezente klasicky praskace jako u dospelaku, a pokud jde o zapinani tak instruktori jim to vzdycky utahli a zapli, nebo vy..
@mína77 píše:
Potřebovala bych poradit s velikosti lyžáků pro dceru. Mám tady lyzaky Tecno s tou jednou přezkoumání vzadu, údajně vnitřní stélka 21,5cm, ale když vyndám vložku má pouze 20,5cm což je i velikost nohy dcery. Když je ale vložka v botě je znát, že nezaplnuje botu od paty až po spicku. Když si dcera botu obuje říká, že ji netlačí a že když se postaví cítí lehce jak se dotýká špičky, kdyz si přidřepne špicku pry neciti. Měla obyčejnou ponozku. Nevím jestli ji stačí nebo jsou malé.
Jo, číslování, také jsem se takhle letos spálila
Dcera je má tak tak, ale naštěstí jí nejsou úplně malé a letos jí snad vystačí. Jak to popisuješ, tak přesně takto nám doporučili lyžáky pro dospělého. Dotažením se noha posune kousek dozadu a k tomu se botička vymačká. Ale u dětí, kde noha rychle roste, chce člověk o kus větší… Zkusila bych určitě znovu a na ponožku, kterou bude nosit na lyžování. Je možné, že s tou už tlačit budou…