Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky,
malej skoro jedenáct měsíců si začal stoupat.. kdy se dávají bačkory? až když začne chodit nebo když už si stoupá? už si to nepamatuju jak to bylo s malou
díky za rady ![]()
@darkblack Až začne sám samostatně chodit (to jest bez vození, bez držení, chůze bude jednoznačně dominantním pohybem - ne, že sice sama udělá čtyři kroky, ale pak půjde na zem a bude dal půl hodinu lézt, než si zase stoupne a ujde dalších pět kroků.).
@darkblack píše:
Ahoj holky,
malej skoro jedenáct měsíců si začal stoupat.. kdy se dávají bačkory? až když začne chodit nebo když už si stoupá? už si to nepamatuju jak to bylo s maloudíky za rady
nedávám doteď a to chodí
ale záleží, jaké máte podlahy, pokud tvrdé, pořiď bačkůrky
Dala jsem kožené capáčky když začala chodit kolem nábytku. Aby jí to neklouzalo a aby jí nebyla od země zima. Když má teplejší ponožky tak nedávám vůbec.
Náš měl na první chodicí léto jen kožené capáčky, měl i boty, ale ty nosil jen když bylo chladněji. první papuče dostal až do školky
pokud máte doma teplou podlahu tak nemusí mít nic, pokud máte chladnější, dala bych jen kožené capáčky. ale podle mě stačí teplejší ponožka ![]()
@darkblack píše:
Ahoj holky,
malej skoro jedenáct měsíců si začal stoupat.. kdy se dávají bačkory? až když začne chodit nebo když už si stoupá? už si to nepamatuju jak to bylo s maloudíky za rady
Malej ma dva a půl a backory nenosi
obecne by dite, kdyz se uci chodit, melo chodit doma spis v ponozkach…rikala nam to i rehabilitacni doktorka, ze doma „naboso“ - bez bot…
Davala jsem capacky. Backurky jsem poridila, az kdyz jim byly capacky male. Ale vetsinou stejne chodi bez nich. Backory mame do skolky, na krouzky a na navstevy, kde maji chladno.