Nechce nosit botičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.12.15 12:59

Nechce nosit botičky

Milé maminky, obracím se na vás s prosbou o radu - naše holčička 17 měsíců již 4 měsíce samostatně chodí ale stále odmítá nosit botičky. Hystericky pláče při každém pokusu o nasazení. Doma chodí v ponožkách, venku nechodí vůbec - sedí v kočáru nebo ji nosím v manduce. Někde jsem četla o podobném problému, že dítko si pak za 3 měsíce samo nechalo botičky nasadit. Ale jsou to už 4 měsíce a stále nic. Při pokusu o nasazení razantně odmítá, nebo přímo řve. Jak jsem dosud postupovala? Chválení, i před zrcadlem, ukazování u jiných dětí venku i přímo před ní, pořízení různých druhů bot i jednoduchých gumáků, aby si je mohla nasadit sama, botičky dostatečně široké i velké, povzbuzuju v obouvání, vysvětluju, proč se botičky nosí. Dál odvedení pozornosti, nasazení přes protesty a snaha o odvedení pozornosti (to jen jednou, jelikož řve jako by ji na nože brali, dokud nesundáme). Čekala jsem trpělivě, ale už to trvá velmi dlouho. V létě ťapala venku v papučkách, protože bylo teplo, a to moc ráda, pořád chtěla. Pak už nechtěla ani ty. Ale normální boty prostě nechce. Kdyby bylo po jejím, chodí i teď v zimě venku v ponožkách. Mám podezření, že první botky, které jsme zkoušely (a nechala si je nasadit) ji tlačily. Možná tedy psychický blok. Měly jste některá podobný problém? Už opravdu nevím - čekat dál, zkoušet dál? Jí to vůbec nevadí, že jiné děti ťapají a ona ne. Boty dává nám i dítěti na návštěvě, své si zkouší nasadit, ale jen napůl, nedej bože, aby v nich byla celá noha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
28.12.15 13:11

Muj prvni syn odmital chodit venku v zimnich botach, byl tehdy snih, boty vetsi, byl o neco starsi, tak holt jezdil v kocaru. Dneska a vcera bylo teda takovy teplo, ze bych ji klidne pustila ven v backorach ci sandalech s ponozkou :nevim:
Ale jinak bych se na to vybodla, proc to hrotit, doma chodi, to staci, na jare ji kup nejake lehke tenisky a uvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
28.12.15 13:24

Doporucuji variantu barefoot bot…napodobuji bosou chuzi, tak by mozna nemusely vadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.12.15 13:26

A co má za botičky? Nejsou malé/tvrdé/úzké? Taky doporučuju spíš BF styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.15 13:45

Na doporučení jsem koupila Fare. Jsou hodně široké. No a jinak se spíš bojím pokračujícího trendu v tom, že nebude chtít ani později. S ní je vše odmala složité :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.15 13:50

@Celestina7 zkuste jiné botky.. ale jako náš taky odmítá, snese jen bosé nebo capáčky, nic víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.15 13:53

Doma máme už patery různé boty, takže už opravdu nechci kupovat další, abych zjistila, že ani ty nechce :,( Kdyby někdo chtěl, jedny krásné fungl nové mám v bazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.12.15 14:53
@Celestina7 píše:
Doma máme už patery různé boty, takže už opravdu nechci kupovat další, abych zjistila, že ani ty nechce :,( Kdyby někdo chtěl, jedny krásné fungl nové mám v bazaru.

a jak je na tom podrážka, jdou lehce ohnout nebo jsou jako lyžáky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.15 15:28

U dvou párů jde ohnout dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
28.12.15 16:52

@Celestina7 Fare bohuzel patri mezi tvrda kopyta… Doporucuji procist napr. stranku nohynaboso.cz a uvidite… Kdyz uz se nerozhodnete pro barefoot, tak to aspon pomuze s vyberem bot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
28.12.15 16:58

@Celestina7

Teď je zima, vydržela bych, ale až bude teplo, šla bych s ní na hřiště a když by chtěla za dětmi, nechala by ji jít bosou. Třeba v ponožkách. Ať ochutná, jak se kamínky zasekávají do nohou. A pak buď botky a nebo si nebude hrát s dětmi. Ona si to rozmyslí. Ale nezažila jsem to, tak se mi to radí… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
28.12.15 17:48

Děkuji za tipy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.12.15 17:57

Malé boty nosí 75% dětí http://nanohou.cz/…rocent-deti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.15 18:12

Kdepak, v malých botách to není, má nadměrek jak má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.12.15 20:21
@Celestina7 píše:
Kdepak, v malých botách to není, má nadměrek jak má být.

i na šířku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková