Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
I na šířku. U dcery jde spíše o psychiku, chová se jakoby jí botička měla nohu sníst a nezáleží přitom na tom, že ostatní lidé se tváří při obouvání normálně.
Ted to nereste. Je,,zima,, fare boty jsou sice siroky, ale taky tezsi nez jiny boty. Asi ji taky muze vadit ten pocit zatizenych noh. Syn v tomhle veku pres zimu nevylezl z kocaru. Az zacne byt teplo kupte treba ty barefooty. Treba se to na jare/lete zlomi. Ma svou hlavu a ocividne ji nicim neukecate, musi si k tomu dospet sama. Vsak se nic nedeje, kdyz se bude vozit v kocaru. Byt vami, prestanu o tom mluvit, nechat ji byt. Muze to citit jako natlak. To pripadne nejaky psyvhicky blok jen zhorsuje
@Kobliha51 píše:
@Celestina7Teď je zima, vydržela bych, ale až bude teplo, šla bych s ní na hřiště a když by chtěla za dětmi, nechala by ji jít bosou. Třeba v ponožkách. Ať ochutná, jak se kamínky zasekávají do nohou. A pak buď botky a nebo si nebude hrát s dětmi. Ona si to rozmyslí. Ale nezažila jsem to, tak se mi to radí…
spousta dětí „zasekávání kamínků do nohou“ miluje a já bych je od toho neodrazovala, to je pro nohy to největší blaho, chodit naboso:-)
Jak se situace nakonec vyřešila? Pokud tu autorka ještě je, tak by mně to velmi zajímalo. I já mám takovou dceru a taky je s ní vše od narození složité: nechtěla se kojit, nechtěla lézt, pak se teda po roce rozlezla, až v 17 měsících začala chodit, stále bojujeme s jídlem, protože nechce kousat, od 16 měsíců ze dne na den nesnášela koupání a děsně řvala i při přebalování, nahotu nesnáší od miminka dodnes, a teď taky bojujeme s botami, úplně stejné. Klidně napište sz, pokud je to pro Vás moc osobní.
@gechitka zdravím, mám to doma úplně stejně. Dceři je 16m, s jídlem totéž (nechce kousat, o jídlo nemá zájem vůbec, takže krmíme), začala chodit cca v polovině září. Furt by běhala, ale jen v ponožkách nebo capáčkách, ideálně venku. Je ale už zima a mokro na to aby to capáčky odpružily, tak máme teď doma druhé botky a nasazování provází stejné scény, jak popisovala autorka diskuze… v kočárku vydrží max půl hodiny, pak je protivná jak činže, protože chce ven a do trávy…
Taky moc nevím jak z toho ven, na sílu jí je nasazovat nechci, aby z toho neměla blok..