Jaké první boty na doma?

1272
1.1.16 16:08

jaké první boty na doma?

Ahojky. Malý měl rok. Asi tak měsíc obchází nábytek. Jaké boty pořídit. Doma máme plovoucku nebo lino. Zatím je v ponozkach, ale dr říkala ze by sem měli už dát boty.Do roka jsme cvičili vojtovku. Dát pevnou botu nebo spíše něco ohebneho, chvíli obchází pak je zas na zemi leze, při lezení by mu asi boty zas zavazeli. Co dr to jiný názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101727
1.1.16 16:13

@Pajoš Protiskluzové ponožky nebo kožené capáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
1.1.16 16:15

@Pajoš doporucuju barefoot. Napr.na nohynaboso. cz je dost informaci… Jinak na doma staci protiskluz. ponozky nebo capacky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
1.1.16 16:16

Za mě doporučuji klasické bačkůrky, zavazovací a hlavně aby pevně držely kotník. NA ven se nám pak osvědčily od firmy PEGRES: http://www.outdoorkids.cz/?… ale na doma fakt tu klasiku, něco jako na obrázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
1.1.16 16:16

Já dávám kožené capáčky. Nějak nejsem příznivec pevných bot na doma. Ale jak říkáš. Ortopedi a fyzioterapeuti se rozcházejí a záleží na tobě k jaké straně se přikloníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
1.1.16 16:26

Já taky jedu cestu barefoot - kožené capáčky a spol. Chodíme v tom celá rodina, máme krásné nohy. Je na každém, jakou cestu si vybere.

Abych trochu osvětlila - barefoot jde právě proti opatkům, zpevňování kotníků, tuhým podrážkám a dalším nesmyslům, noha se vyvine přirozeně a přirozeně se posílí. Pokud tě to zajímá, nastuduj koncept barefoot na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.1.16 16:26

@Kotatko03 Pokud dite leze, tak pevna bota hhrhsemhe zcela nevyhovujici, brani posilovani a prirozene praci nozky.

@Pajoš Na doma capacky nebo ponožky stačí, kdyz ještě ani nelze hovořit o možném vlivu otřesů na páteř skrz tvrdé podlahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
1.1.16 16:28

Pokud ještě leze, nechala bych ho klidně zatím v nesmekavých ponožkách.
Nejsem příznivce pevných bot na doma, doma to dítě přece pořád jen nestojí a na zemi mu bude pevná bota vadit. Dokonce i 21m dceři bota na doma vadí, protože chvíli běhá, chvíli si hraje na zemi a když náhodou chce být na zemi a má na sobě boty, tak si je okamžitě sundá. Jakékoliv boty, ani nemusí být ke kotníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
1.1.16 16:31
@Svistice píše:
@Kotatko03 Pokud dite leze, tak pevna bota hhrhsemhe zcela nevyhovujici, brani posilovani a prirozene praci nozky.

to ano, ale já jsem zastáncem toho, že ve chvíli kdy chodit začne (samostatně!), tak už jsou bačkorky lepší, ale vím, že je to hodně věc názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.1.16 16:33

@Kotatko03 Dítě ztakladatelky ještě ale zatim ani zdaleka samostatne nechodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
1.1.16 16:34
@Luisiana píše:
Já taky jedu cestu barefoot - kožené capáčky a spol. Chodíme v tom celá rodina, máme krásné nohy. Je na každém, jakou cestu si vybere.Abych trochu osvětlila - barefoot jde právě proti opatkům, zpevňování kotníků, tuhým podrážkám a dalším nesmyslům, noha se vyvine přirozeně a přirozeně se posílí. Pokud tě to zajímá, nastuduj koncept barefoot na netu.

Přesně…pevná bota-to je jako chodit celý den v lyžákách…mě se díky barefootu vyléčily ploché nohy :-) takže praktikujeme všichni :-) Ale volba je na každém z nás co si z toho vybere :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
1.1.16 16:36

@Kotatko03 Máš pravdu, je to hlavně o názoru. Ale v takovéhle botičce se noha sama nikdy neposílí, podpatek je úplná blbost. Jen se zadělává na problémy, ploché nohy, kotníky dovnitř a podobně.

Ale jak tady píšeme, každý si jde vlastní cestou…

@Pajoš Zakladatelko, botičky ať už jakékoliv vybírej ne jen do délky ale i do šířky chodidla. Nožičku pořádně přeměř v zátěži. Nejlépe obkresli a vyzkoušej na stélce, jestli nebudou někde tlačit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
1.1.16 16:37

@Suzuveverka Mám tříletou a pětiletého a taky si boty okamžitě sundavají a ani se jim nedivím, furt někde sedí lezou, leží, boty u toho akorát otravují. Tak jsem jim koupila croksy, když jsou třeba na záchod a podobně, ať mi tu nelítají v ponožkách (stavíme, takže cestou je holý beton) ale jinak ať si klidně chodí bez bot. Oni se mi tedy venku zouvají i na písek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
1.1.16 16:41

Pokud zas tak moc ještě nechodí, tak bych nechala ty ponožky s protiskluzem. Mám o něco starší dceru a botky jsme pořídila spíš k vůli tomu, že podlaha je už studená a když má teplé nebo dvoje ponožky hodně se jí potí nožka a pak je má ledové. Jinak až bude teplo možná se doma vrátíme zase k ponožkám. Oběma dětem kupuji na doma boty befado, mají trochu pevnější patu, ale zase jsou dost ohebné a neomezují tak pohyb.
 https://www.google.cz/search?…

Já mám nejraději ty sandálky na dva suché zipy, větrají a díky sucháčům se dají přizpůsobit a zapnout dle potřeby šířky nohy dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
1.1.16 17:00

@j.a.n.i1 Malá už má taky croksy, ale pro začínajícího chodce ty pantofle nejsou. Do sklepa a na zahradu měla sandálky na suchý zip, velmi rychle se naučila, jak ho rozepnout a boty sundat :-) Sandály už si sama obuje i sundá, jen zatím musím kontrolovat, jestli je nemá na nohou obráceně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková