Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Zwetta píše:
díky
Dnes jsem ji ty zlaté sundala, uši vyčistila a zítra jdu do města a pořídím nějaké dětské z chir. oceli a snad zaznamenáme změnu k lepšímu
Určitě se to zlepší.. Já mám těžkou alergii na zlato, stříbro a snesu ocel i titan.. Myslím, že to bude podobné.. Pokud ji je dáš už zítra, tak pohoda, ale zase bych neodkladala nandani nových.. Jak to hnus a, tak to zarostlé hrozně rychle..
@martina.se píše:
Určitě se to zlepší.. Já mám těžkou alergii na zlato, stříbro a snesu ocel i titan.. Myslím, že to bude podobné.. Pokud ji je dáš už zítra, tak pohoda, ale zase bych neodkladala nandani nových.. Jak to hnus a, tak to zarostlé hrozně rychle..
já vím, že se tam rychle tvoří ten „špunt“, tak proto na to spěchám a snad do zítřejšího dopoledne to počká
Na začátku jsem váhala mezi stříbrem a ocelí, tak už v tom mám aspoň jasno ![]()
@Zwetta stříbro taky není ideál
tak ať se podaří seznat a máte obě klid ![]()
Já bych ty náušnice ihned vynadala a už je to uši nikdy nedávala. Taky jsem měla reakci na žluté zlato a rodiče to nechali zajít tak daleko, ze mi náušnice vyndavali na chirurgii za pomoci skalpelu…zážitek na celý život. Hodně dlouho jsem pak neměla žádné a v dospělosti jsem se odhodlala a teď nosím pouze chirurgickou ocel. Ta mi nevadí. Můžu i obyčejnou bizuterii, ale jen třeba večer do divadla atp, ne na celý den.
@Janli píše:
@welovefashion to není o genderové neutrálnosti. Pro tebe je normální nechat proděravět dítěti uši, někomu zase přijde přirozenější nerozhodovat tohle za dítě. Je to kosmetická záležitost, ne nutnost.
Jasně s tím souhlasím, toto je věc každého rodiče. ale co se mi nelíbí, že někdo, ted nemyslím tebe, hned začne vypisovat a absolutně nerespektuje, že někdo to má jinak… ![]()
@Kaileee píše:
Ja vubec nechapu rodice, kteří nechavaji holkam nastrelovat nebo propichovat usi temer automaticky. Ja teda pockam, az se sama rozhodne. Kdyz ji to dela spatne tak tim tuplem… framykoin neni zas uplne nezavadny pro takove zbytečnosti
Dámy jake by jste mi doporučily náušnice pro 14m dcerku? Nejlépe odkaz na nějakou stránku, chtěla bych nějaké růžové, nebo prostě holčičí barvy a ne obyč stříbrné… Děkuji
@Kačka999 píše:
Dámy jake by jste mi doporučily náušnice pro 14m dcerku? Nejlépe odkaz na nějakou stránku, chtěla bych nějaké růžové, nebo prostě holčičí barvy a ne obyč stříbrné… Děkuji
A ona už má naušnice? Máš vyzkoušeno, že snese stříbro? Já jsem dceři půl roku nechala ty nastřelené pecičky, pak jsem dala zlaté, které dostala ke křtu a až v pěti letech dostala stříbrné naušnice, kdy jsem jí hlídala a musela mi dát vědět, kdyby jí bolelo ouško. Moje babička byla alergická na cokoliv jiného než zlato v uchu. Jinak jsem jí teď kupovala tyto naušice: ttps://www.evolutiongroup.cz/stribrne-nausnice-visaci-s-krystaly-swarovski-fialova-hvezdicka-31227-5/ k osmým narozeninám.
Ale před tím jsem kupovala normálně v kamenném zlatnictví, krásné fialové hranaté kamínky, před tím modré kulaté. Líbili by se mi i takové s drobnými kamínky, ale počítám s tím, že si dcera naušnice nesundavá, takže by je asi zničila.
Ale tvoje dcera je o hodně mladší, ale na těch stránkách mají naušničky i pro děti. Já bych si tam vybrala.
@Kačka999 koukni na danfil.cz. Je to česká výroba a specializují se na výrobu náušnic pro děti. Jsou ale z bílého zlata. Stříbro bych nedala, často způsobuje alergické reakce. My máme jedny z nich a jsou krásné.
@PapeJ já můžu mít v uchu vše, kromě zlata. Ze zlata mně hnisají uši, moje neteř to má taky. Záleží, jak komu co sedne.
@Aduš8 píše:
@Kačka999 koukni na danfil.cz. Je to česká výroba a specializují se na výrobu náušnic pro děti. Jsou ale z bílého zlata. Stříbro bych nedala, často způsobuje alergické reakce. My máme jedny z nich a jsou krásné.
Připojuji se k doporučení. Muž odtud teď kupoval dvouleté dceři k Vánocům ty z odkazu, mají ale obrovský výběr a růžových je tam taky dost. Doporučuji tento typ zapínání, náušnice nebudou nikde tlačit. Dcera měla předtím zlaté pecičky od babičky, bohužel jednu ztratila na plavání. Ale byly to puzetky (taková ta tyčinka se zarážkou), dcera si sice nestěžovala, ale já sama si takové náušnice na noc sundávám, protože mi vadí, trochu mě mrzelo, že má takové.
https://www.danfil.cz/…rizura-6810/
Naše malá má tyto. Už od odchodu z porodnice. Bílé zlato, žádný problém. Tedy ty se zirkony, u dětí nemá smysl větší investice. A v kamenném obchodě je měli levnější.
https://m.prsteny.cz/…a-bile-zlato
Doporučuji vyzkoušet chirurgickou ocel. Zlato i stříbro obsahují příměsi, které mohou alergikum a nebo citlivějším vadit. U nás už jedině ocel, máme z ní i snubáky a super. Je levná a bezproblémová i na údržbu. ![]()
edit adminem - umazán odkaz