Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A kolik váží? Moje malá, 1,5roku, spase všechno. Ale je pravda, že se nezastaví. Má 12kg a je dost vysoká. Důležitý je pohyb. ![]()
Ty jo, ta je jako vysavac. Moje na 18m prestala jist a bylo vymalovano.
Vic, nez 3 jidla do ni ted na 3,5 letech nenatlacim a i tak jsem rada za ty dary. Nas jidelnicek dnes vypadal takto:
1. rano francouzke tousty se skorici plus vyzebrala malou porcicku musli s medem a jogurtem.
2. na obed spagety s paprikou, rajcaty a tunakem
3. vecere odflaknta, dostala kus kolace a jahodovy zakys, co koupil manzel pro sebe.
Dostat do ni vic jidla je nemozne. Obcas si rekne, ze ma chut na jablko, tak ho dostane a tesim se. Ale nejak pravidelne do ni ovoce netlacim. Nechapu ten nekonecny vycet jidel, co zakladatelcinu dite sni. Vsak musi jist v podsate nonstop.
Ahoj, roční holka, třetí dítě… nevážím dlouho… teď má cca 10 kg, 80 cm. ráno 150 ml UM, pak velký krajíc chleba, sváča ovoce do ruky (vstává 8-9 hod, tak množství svačiny neřeším), oběd hoodně polévky (nepije nic jiného, než mléko, tak jsem ráda za tekutiny), když je dobrý čas tak brambory na kostičky + maso, nebo náš oběd, před spaním 170 ml mléka. Spí tak 13-15 hodina. Po spaní zas cca 150 mléko, bílý jogurt, pak jsme venku, 1/4 -1/2 rohlíku, piškoty, večer tak 200 ml kaše + 150 ml mléka. Spí celou noc už od 3 měsíců, od měsíce nekojím.. Mlíka pije hodně, dle dr. dohání tekutiny, nepije nic, pár hltů za den z normálního hrnku…
Doporučuju - neřeš, pokud není tlusťoch/hubená, tělo není hloupé, ví co si má vzít… a množství mi přijde úplně ok… asi bych se soustředila na konzistenci, jakou zvládá, to je vše… mléka mi možná bodlo víc, ale stejně s tím nic neuděláš, bývají lepší a horší období, i mi malá asi 2 měsíce pila jen 200 ml ml denně, teď dá 600 ml… za měsíc to může být zas jinak… fakt ty děti nejsou hloupý, pokud jim něco chybí, tak to jí/pijou víc… tak buď v pohodě
…
@warita ji po 2 h, je pořád v pohybu, chodí od 9 m, v 6 m už stala a od té doby se vlastně nezastavila.jen má prostě ráda jídlo tak se snažím to nějak hlídat a korigovat. sestry syn též neji od 18 m nic tak znam dobre i tenhle extrém. spise mě zajímá názor maminek co mají doma takové jedliky jak správně k tomu přistoupit
@statecna.oslice moc dekuji přesně tohle jsem potřebovala číst, máš teda dlouhanku proti nám
ona má šílený pupek, jinak nic. Bala jsem se zdá nedávám moc jídla, ona má alergii na lepek tak peču chleba a snažím se aby měla též nějakou dobrotu piškot a atd.
Žádný tloustik není, buď v klidu, pokud nedávás sladký, tak z čeho by byla tlustá…
@Anonymní píše:
@MyDestinka 9,7 kg a 76 cm
Nezlob se, ale necelých 10 kilo v roce je podle tebe baculka? To je podle mě naprosto normální váha při tý výšce, moje má za pár dní 7. měsíců a má 9 kilo a 73 cm.
Teď v tomhle věku vůbec neřeš nějakou baculatost nebo obezitu a proboha hlavně neubírej z toho množství, co dáváš. Podle mě je to takto v pořádku a možná bych ještě přidala k té snídani a jedné ze svačin i nějakou čerstvou zeleninu. ![]()
Jinak je samozřejmě v pořádku, že dbáš na to, co malá baští a aby měla kvalitní stravu bez velkého množství zbytečných „dobrot“ okolo, ale nějakou tloušťku teď opravdu ještě neřeš.
Navíc pokud budeš takto pokračovat, co se jídla týče, tak se toho bát ani nemusíš. ![]()
Já mám žravé obě děti. Malé je tedy 10 měsíců, po probuzení má 150-180ml mléka, vstává hodně brzy. K snídani kaši, oběd masozelenina s přílohou, odpoledne někdy mléko, nekdy bílý jogurt nebo přesnídávka, podle toho, jak pije. K večeři většinou hustá polévka a nebo zbytek od oběda. Večer 100ml mléka. Někdy dostane během dne do ručky ovoce či zeleninu na žužlání. Teprve jí vylezl první zub, takže s pečivem jsem ještě nezačala.
Co bych dala za to kdyby moje dcera takhle krasne jedla. Odmitala prikrmy do roka a pul. Dostat do ni v roce 20g jidla byl boj. Byla ziva na UM a to pila na litry. Mela v roce 9kg a 75 cm. Rozjedla se s jidlem az pozdeji, nekdy ve skolce.
@Anonymní píše:
Holky potřebovala bych se poradit jak často a co vaše děti v roce ji.
Mám baculku holčičku měla rok 1.5. A dost se snažím aby jedla zdravé, min týden jsem přestala kojit a malá má kendamil 2× denne 120 ml, nevím zda je to moc nebo málo?
Ráno máme
snídani v 8 h: ovesne vafle nebo chleba s lucinou a vždy dost ovoce
Svacina v 10 h : presnidavka 100 g
Před spaním 11:30 mléko 120 ml
Obed v 14 h: maso, ryba zelenina příloha klasický oběd
Svacina v 16 h: bílý jogurt nebo banán, jablko
Vecer v 18 h: většinou od oběda
A v 19.30 mléko 120 ml
Spi celou noc, 2 h přes oběd mezi tím dostane nějakou kukuricnou krupku nebo okurek
Zajímalo by mne zda se vám to zda hodně nebo málo zda někde ubrat nebo přidat diky moc za radu.
Ona by nejraději jedla porad:-(
Krasne papa, vubec o ni nemluv jako o baculce, potrebuje nabrat, aby se mohla vytahnout. Jestli nezobe sladky, tak z jidla tlusta nebude. Prijde mi toho jidla normalne. Muj synek takhle hezky jedl do dvou let. Potom strih a nic moc teda ![]()
Me jen zarazilo, ze dite pred 8 vstane, v pul dvanacte dostane mliko a jde spat, obed az ve dve.
Me by to nevyhovovalo, takze bych misto mlika pred polednem dala normalni obed a pak ji frkla spat.
A zavidim spave dite. ![]()
@Anonymní píše:
@MyDestinka 9,7 kg a 76 cm
To přece ale není žádná baculka.
Holky potřebovala bych se poradit jak často a co vaše děti v roce ji.
Mám baculku holčičku měla rok 1.5. A dost se snažím aby jedla zdravé, min týden jsem přestala kojit a malá má kendamil 2× denne 120 ml, nevím zda je to moc nebo málo?
Ráno máme
snídani v 8 h: ovesne vafle nebo chleba s lucinou a vždy dost ovoce
Svacina v 10 h : presnidavka 100 g
Před spaním 11:30 mléko 120 ml
Obed v 14 h: maso, ryba zelenina příloha klasický oběd
Svacina v 16 h: bílý jogurt nebo banán, jablko
Vecer v 18 h: většinou od oběda
A v 19.30 mléko 120 ml
Spi celou noc, 2 h přes oběd mezi tím dostane nějakou kukuricnou krupku nebo okurek
Zajímalo by mne zda se vám to zda hodně nebo málo zda někde ubrat nebo přidat diky moc za radu.
Ona by nejraději jedla porad:-(