Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,
jdu si k Vám pro inspiraci ![]()
Jaké jsou aktuální dětské písničky, které Vaše předškolní dítka baví a poslouchají je, zpívají???
Dělám pohybové koružky pro předškoláčky a ráda bych zařadila aktuální „hity“. Princeznovské písničky ne, mám tam i kluky.
Díky za odpovědi ![]()
Me deti miluji pisnicku u serialu Masinka Tomasek. To me nuti abych s nima tancovala a zpivala.
Ale jsou to batolata.
Tak u nás frčí písničky z pohádek, Míša Růžičková, Kašpárek v rohlíku a Svěrák s Uhlířem…
U nás jede celej Skoumal - nejvíc album Když jde malý bobr spát, ale taky Dejte mi pastelku a Kampak běžíš ježku. Ale dceři je teprv rok, tak nemá moc vybranej vkus ![]()
Tož, má předškolní dcerka je asi mírně vpředu, ale nejvíc ji baví písničky jako Balada od Gustavva Limo, nebo Takata, Danza Kuduro od Dona Omara, Žijeme len raz od Ega a podobné typy… Kdybych jí to dovolila, tak je schopná sedět celé odpoledne u Youtube
(asi se na holčičce podepsaly geny z obou stran
)
A potom si občas ještě ujede na takové té klasice jako je Okoř, Travička zelená, Holka modrooká, Chňapík, maličký krokodýl, Červený šátečku…
No a často jedou i šmoulové a chipmunkové ![]()
Neco je dobry i od Nohavicy… Lachtani, Pijte vodu, Kozel, Gronska pisnicka, Africancat, tri cunici.
Vzdy zaujmou smoulove a my, jako deti zrali Dadu Patrasovou a potom jsme meli pisnicky Tom a Jerry, ale to nevim, kde by jsi sehnala :-/
My sjížídíme Kašpárka v rohlíku, Písničky z kouzelné školky 1, trochu Yellow sisters, Bongo bombarďák…
Tak náš mladej zbožňuje Kabáty, ale to má po mamince
Jinak ráda pouštím třeba Maxim turbulenc, ty mají takový sranda písničky na chytlavý melodie.
Svěrák a Uhlíř, dají se vybrat dobré rytmické na cvičení a tancování, třeba DATEL(10 x za sebou
) ![]()
@tterka píše:
Tož, má předškolní dcerka je asi mírně vpředu, ale nejvíc ji baví písničky jako Balada od Gustavva Limo, nebo Takata, Danza Kuduro od Dona Omara, Žijeme len raz od Ega a podobné typy… Kdybych jí to dovolila, tak je schopná sedět celé odpoledne u Youtube![]()
![]()
(asi se na holčičce podepsaly geny z obou stran
![]()
)
A potom si občas ještě ujede na takové té klasice jako je Okoř, Travička zelená, Holka modrooká, Chňapík, maličký krokodýl, Červený šátečku…
No a často jedou i šmoulové a chipmunkové
Tak to je přené to u nás taky frčí
a ktomu ještě jede jede mašinka to je schopnej vyřvávat na celou tramvaj a lidi koukaj co to to dítě učíčme ![]()
HOlky děkuji za odpovědi.
Já osobně hodně používám písničky z pohádek a večerníčků, Dádu a Svěráka s Uhlířem. Po několika letech mi to už leze na mozek ![]()
Nohavica je dobrý nápad, dnes už hráli tři čuníci a moc se líbily. Ještě testnu Skoumala (Bobr je super, jiné od něj neznám).
S Kabáty bych asi některé malé jemné tanečnice notně vyděsila
![]()
Nemyslím, že by byly z Kabátů vyděšené - to spíš okolí, až by začaly přezpívávat texty
U nás frčí Svěrák s Uhlířem, teď jsem koupila cédéčko Malé kotě (různé známé písničky z pohádek). A líbí se mu Michal David, to je melodické.