Ufňukaná holčička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
547
3.10.12 13:40

Ufňukaná holčička

Ahoj maminy,
mám doma pětiletou holčičku, která je od malinka hodně citlivá. Poslední dobou je toho ale už trošku moc…kvůli „všemu“ hned natahuje nebo rovnou brečí :roll: vysypou se jí kostky, nejde obout bota, nejde zavřít šuplík, nechce sníst maso, které jí dám, atd. atd. …to všechno je důvod k breku. Už nevím co s ní, vysvětluju jí, že když přijde a normálně poprosí, ať ji pomůžu zavřít např. šuplík, že půjdu a pomůžu jí. Ale když přijde pokaždé s brekem, tak to mě akorát rozlobí. Ono poslouchat to 5× denně + do toho ještě její malou sestřičku, to je fakt někdy na hlavu :zed: Nemáte někdo doma podobné dítko nebo radu, jak na ní…a nejlepší je, když začne natahovat nad jídlem, zeptám se jí, co se děje. Řekne, že jí nic není a brečí dál. Po pěti minutách z ní teprve vyleze, že už nemůže, to už je fakt někdy moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
3.10.12 13:42

Ježišmarja to jsem musela psát já!!! Máš doma klon mojí holky!! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.10.12 13:47

Trpělivost, trpělivost a zase jen trpělivost. Nervat, nenadavat, nebýt. Ona z toho časem vyroste, já to poslouchala 9 let, 10 rokem se to zlepšilo o 100 %. Je to na palici, ale jinou radu nemám :nevim: Přeju pevný nervy :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
3.10.12 14:02

Petite… a dáváš to? já už dneska myslela, že začnu brečet taky. Můžu jí to vysvětlovat horem dolem a nic. Zajímavý, že ve školce nebo u babi takhle nebrečí.

Ivana-Domca…nestraš, že ještě tak dlouho :roll: aspoň, že ta menší vypadá, že bude jiná…ta je průbojná a od rány už teď, takže u té mě nejspíš nečeká brečení, ta mne rovnou pošle někam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.10.12 14:04

Nedávám :lol: Jsem cholerik a neuvěřitelně mě to točí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.10.12 14:07
@evca82 píše:
Petite… a dáváš to? já už dneska myslela, že začnu brečet taky. Můžu jí to vysvětlovat horem dolem a nic. Zajímavý, že ve školce nebo u babi takhle nebrečí.Ivana-Domca…nestraš, že ještě tak dlouho :roll: aspoň, že ta menší vypadá, že bude jiná…ta je průbojná a od rány už teď, takže u té mě nejspíš nečeká brečení, ta mne rovnou pošle někam :lol:

a chodí do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.10.12 14:08
@PetiteFillette píše:
Nedávám :lol: Jsem cholerik a neuvěřitelně mě to točí :nevim:
:pankac: :pankac: já jsem kolikrat musela napocitat do deseti a z hluboka se vydychat, abych nezačala rvát :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
3.10.12 14:12

Tak to jsme na tom podobně. Ne že bych byla vysloveně cholerik, ale tohle nedokážu taky pochopit. Když ví, že když to řekne normálně, nikdo ji hlavu neutrhne, pomůže ji a i přesto podruhý přijde zase s brekem, tak to nechápu :nevim: vždyť ona brečela i když jsme ji zpívali k narozeninám a dávali dort. Místo aby se radovala, brečela…říkala jsem si, jak budeme jednou koukat na videa z narozenin, když byla malá a místo toho je každé video probrečené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
3.10.12 14:14

Do školky chodí, tam to nedělá, ani žádný mamánek není. Na návštěvách a u babi je taky spíš naopak kapánek odrzlá…nechápu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
3.10.12 14:15

Mám doma něco podobného, taky pětiletá dcera. Navíc vždycky ječí snad i když se škrábne o pampelišku :roll:. No co doufám, že za ty 4-5 let z toho vyroste a pak to plynule přejde do puberty :lol:. Syn mě naučil takovéhle situace přehlížet, ten měl mnohem efektivnější způsoby jak mě vytočit.

• Citovat
  • Upravit
1114
3.10.12 14:16

Mám to samé jen s rozdílem, že další si nedokážu představit.
Fňuká kvůli všemu, přesně jak píšeš, zauzl se jí tkanička, neřekne to a začne fňukat…někam si uklidí hračku, brek, kde ji má, přitom řeba leží na poličce :?
Mé nervy jsou jak špagáty, snaažím se být v klidu, ale déle jak 2 dny mi to nejde, pak ječím já na ni:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
3.10.12 14:20

Já osobně bych si toho asi nevšímala. Mám doma kluka - hérečku, který sice nefňuká, ale pozornost si snaží vydobýt kdečím. Já bych jí prostě vysvětlila, že se normálně mluví, a pokud by fňukala, holt bych ji nechala vyfňukat, než mi to v klidu řekne. U nás teď aktuálně probíhá období hatmatilky - nevím, jak to říct, jakože si začne vymýšlet posunkovo-skřekovou řeč a sděluje nám informace v tom (podotýkám, že jinak mluví naprosto normálně). Tak jsem mu řekla, že tomuhle nerozumím a ať mi to řekne pěkně, jinak nedostane, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
3.10.12 14:26
@Nsoci píše:
Já osobně bych si toho asi nevšímala. Mám doma kluka - hérečku, který sice nefňuká, ale pozornost si snaží vydobýt kdečím. Já bych jí prostě vysvětlila, že se normálně mluví, a pokud by fňukala, holt bych ji nechala vyfňukat, než mi to v klidu řekne. U nás teď aktuálně probíhá období hatmatilky - nevím, jak to říct, jakože si začne vymýšlet posunkovo-skřekovou řeč a sděluje nám informace v tom (podotýkám, že jinak mluví naprosto normálně). Tak jsem mu řekla, že tomuhle nerozumím a ať mi to řekne pěkně, jinak nedostane, co chce.

No, občas přijde ze školky s,,divnou řečí,,a my nevíme, co říká. ohromně se tím baví, ovšem když dojde k tomu, že jí nerozumíme, je oheň na střeše 8)
Tak í taky řeknem, že jí nerozumíme a jesti nám chce něco říct, že musí mluvit jako my ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
3.10.12 14:34

Holky, né že bych vám to přála, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama :mrgreen: přehlížet to je ovšem těžký. Zrovna včera…jdeme k doktorce, pošlu jí ať si jde obout boty, že ustrojím malou a příjdu. Přijdeme do chodby a ona tam sedí a brečí, že neví jaký si má vzít. Tak jsem se už naštvala a říkám jí, ať si jde teda do pokoje tam si brečí jak chce a až bude v klidu, ať přijde a zeptá se znova normálně. Takže šla do pokoje a po cestě začala nabírat na obrátkách, že jí to pak trvalo půl hodiny než se uklidnila a přišla znovu normálně.......no a k doktorce jsme přišly pozdě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
3.10.12 15:10

Mame takovyghi kluka. podle me to zacalo s miminem, predtim mi trebas rekl, co mu teda je, ale tedka, kdyz vidi, ze mimino jen breci, tak to taky zkousi brekem. je to desny. snad to prejde driv, nez v peti letech, to bych se zvencla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí