Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jee nepises o mem diteti?
trd zacal taky pred spanim rvat, ze nechce spat, ze curat a kadit a taky potrebujem kapesnik
a v noci se budi a chodi k nam do postele!! A nikdy predtim jsme se spanim nemeli problem a zacal mi bojkotovat i poledni spani. Zrovna dnes po obede nesel, vecer uz byl ko a scena, ze nechce hajat atd..jeste ted nespi a to uz je 40minut v posteli!!! Tak si taky ra prectu rdy ![]()
Já myslím, že se to spraví. Pokud školku nezvládal a máte možnost ho mít doma, tak to tak nechte. Až se ujistí, že může být s vámi, kdykoliv potřebuje, bude mít větší jistotu. S tím zkoušením na rodiče to znám. Prostě stanovit pravidla - ujistit, že tady pro něho jste, ale když se jednou lehne, tak se lehne, spí a hotovo. Kolem 3. roku to u nás bylo to samé - sice ne s křikem, ale pořád lezl z postele kvůli 1000 blbinám. Takže jsem potom už s předstihem dělala všechno, co jsem věděla, že hned za chvilku zkusí (čurání, pití, kapesník, plyšák atd.).
Mame triletaka, ktereho jsme stahli ze skolky, kterou nezvĺadal. Dite nam zacalo i vecer plakat, budit se ze spani s placem. Neni problem mit jej doma.

Uz temer 14dnu do skolky nechodi, ale vecerni plac stale pokracuje. Nekdy je to lepsi, nekdy (dnes) katastrofa.
Mame i Bachovky asi tyden, zatim nevim, jestli zabiraji.
Jak prckovi vice pomoci? Ja uz vlastne ani nevim, jestli to na nas jen nezkousi - zacne brecet v posteli, ze nema kapesnik, pak ze chce curat, pak ze nema kapesnik
Nikdy jsme neustupovali, nikdy si nic nevyrvalo.
Ted uz si vazne nevim rady