V kterém týdnu jste začali nakupovat dětské věci jako dudlíky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2920
26.8.25 19:42

Výbavu jsem postupně nakupovala nekdy po takové ty hranici přežití- cca 24 tydnu, ale jako tak nejak zlehka…většinu az nekde 30+. Dudlíky si asi konkrétně ani nepamatuji, ale lahvičky az po porodu, nemela jsem je v plánu pouzivat vůbec, ale syn se narodil brzy a potřeboval ze začátku dokrmovat. No a sháněli jsem narychlo i nedonosenecke oblečení a možná i plínky jsem měli asi balík nebo 2 ještě speciálních…takže ty moje přípravy byly trochu naprd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.8.25 19:51
@Okta píše: Více

No lahvičku bych doma radši měla (ale kupovala bych ji případně po porodu, kdybych ji od nikoho nedostala). U každého dítěte jsem také měla ve skříni 1 krabici UM. A to pro případ, že mě třeba o půlnoci chytnr slepák, tak aby manžel nemusela někde v noci lítat a shánět lahvičku a mléko.

UM jsem vždycky nevyužité darovala a lahvičku děti používaly třeba na čaj do kočárku. První ne, ale mladší ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
26.8.25 20:12

Kolem 35tt pak jsem to nějak i všecko vyvařila abych to měla připravený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15026
26.8.25 20:25
@Vera639 píše: Více

Zrovna dudlík a lahev třeba nebudeš vůbec potřebovat. Kup maxilne po jednom kuse, po porodu uvidíš co bude třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1518
26.8.25 20:26

Dudlik spolu s vybavou do porodnice a kosmetikou pro novorozence tesne po nastupu na materskou. Lahvicku jsem porizovala az cca v 5 mesicich mimina, kdyz jsem si rekla, ze bych odsala a nechala maleho na par hodin s tatinkem.
Hadriky a jinou vybavicku postupne od druheho screeningu. Chtela jsem se tim proste tesit a neresila jsem, jestli je to brzy nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
26.8.25 21:33
@Vera639 píše: Více

Jednu láhev a dva dudlíky jsem mela doma u prvního dítěte asi od tricateho týdne, u druhého o něco dřív. Dudlíky měli obě děti od porodnice, první láhev nepotřebovala nikdy, u druhého byl problém s kojením, takže jsem láhev využila hned po příchodu z porodnice, pak se to teda zlepšilo, takže uz jsme ji nepotřebovali taky vůbec.

• Citovat
  • Upravit
3142
26.8.25 22:13

Jsem v polovině 6. měsíce a nekoupila jsem nic, kromě kojicího/těhotenského polštáře, se kterým spím. Ale dost věcí mám vybraných a prostudovaných. Obecně nechci kupovat moc zbytečností. Lahvičky jsem nějaké dostala, takže pokud bude potřeba, koupím nové savičky, ale jinak bych je nekupovala, až v případě potřeby. Balení poporodních vložek a kalhotek mám, protože zbyly švagrové, zbytek budu kupovat po nástupu na mateřskou. Nepoužité dudlíky jsem také nějaké dostala, v případě potřeby koupím jiné, ale dopředu asi nic kupovat nebudu. Dopředu se informují, zjišťuji možnosti, ale s nákupem čekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9004
27.8.25 04:29

Já dostala celou vybavu od ségry po klukovi. Byly to základní bílé věci a jinak barevné neutrální věci. Čekala jsem holčičku. Dala mi i sadu od Aventu, kde byli láhve a vše, co ona nikdy nepoužila. A já nakonec taky ne, a celou sadu pak měla dcera na hraní pro panenky. Takže jsem to někdy v září z nudy vyprala a usušila ještě na sluníčku a nažehlila a uložila do boxu. No a pak jsem 3.12 porodila o 8 týdnů dřív. A všechno mi to bylo prd platný, když dcera byla tak malička, že i po propuštění domů měla rovný dvě kila. :lol: takže mi vše chystala máma a manžel. Mamka kupovala nedonošenecké velikosti. Dcera rostla pomalu a tak nosila vše strašně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí