Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Dobrý den, chtěla bych se zeptat v kterém týdnu jste začali nakupovat dětské věci jako dudlíky, lahvičky atd..? Děkuji
U prvního po 2. Screeningu. U druhého jsem sem hodně věcí měla po první..a sem tam jsem něco koupila..protože mám holku a kluka tak nešlo použít úplně vše…hodně věcí jsem teda taky dostala od příbuzných bud ze něco koupili nebo měli po svých dětech…
Na co potřebuješ dudlíky a lahvičky? Na začátku se miminko stejně kojí, lahvičku bych kupovala, až když by kojení opravdu nešlo…A jinak opravdu Čím později, tím lépe…první těhu v pohodě, ale o druhé miminko jsme bojovaly od 17.tydne
Asi v 6 měsíci jsem začala pořizovat věci na porod, plus nějakou základní výbavu.
Jednu lahvičku + dvě náhradní savičky „kdyby náhodou“ a asi dva dudlíky.
Pokud chceš kojit, tak nějaká jedna lahvička bohatě stačí pro chvíle nouze. Teprve pokud by ti kojení fakt nešlo a nebo bys s tím z nějakého důvodu sekla - tehdy je dobré nakupovat. Je to hrozně drahá sranda. Pokud už teď víš, že kojit z jakéhokoliv důvodu nebudeš, tak bych taky počkala, protože dítěti některé savičky prostě nevyhovují. Takže jedna láhev a podle toho vybírat co dál.
Kdysi mě takhle dojal Avent, který prodával lahvičky horem spodem, ale náhradní savičky nebyly nikde skladem. Takže člověk dal xtisíc za láhve a nemohl je používat.
@Vera639 píše: Více
Až bylo dítě na světě. Dopředu stejně nevíš, jaký druh dudliku či lahvičky bude dítěti vyhovovat. Když budeš kojit, na co lahvička? Některé děti nechtějí dudlíky vůbec žádné. Navíc toho spoustu dostaneš po porodu ze všech stran. A v dnešní době, kdy, je všeho přehršel, obchody otevřené nonstop, možnost objednání z domu…
Kvůli sobě nakupuj, kdy tě to bude těšit a bavit, ale kvůli miminu to není nezbytné
Hned po porodu, pokud se rozjizdi kojeni a kojit chces, se pouziva strikacka pres prst nebo cevka pres prs.
Dudlíky nikdy. Lahvičky, tedy spíše hrníčky se sosáčkem až byl potřeba čaj. Cca od 5 m?
Vybavicku jako kosmetiku, ručníky apod. jsem kupovala tak mesic pred porodem. Dudlíky, lahvičky vubec. Az pak ucici hrníček a ten jsem koupila, kdyz male bylo 7 mesicu
Drobnosti a obecně věci u kterých se nemusí řešit dodací lhůty jsem kupovala po nástupu na mateřskou.
Našemu dítěti vrazily sestry dudlík už v porodnici, “ aby jim neřval “ na svícení proti žloutence … To jen k tomu “ dudlík nikdy “. Kolik mu bylo 3 dny? Asi tak.
Koupila bych 1 dudlík pro jistotu a 1 lahvičku kdyby náhodou. Pokud by bylo potřeba tak dokoupíš.
A koupila bych to kdy se ti chce. Ještě se podívej, jestli Tvoje pojišťovna na to nepřispívá v rámci bonusu, pak bych si prostudovala podmínky.
Příspěvek upraven 26.08.25 v 15:11
Nakupuj si, kdy chceš, u prvního se to strasne hrotí a u druhého má člověk všechno doma ještě před pocetim
![]()
Ja jsem si rikala ze vse nakoupim tak mesic pred porodem
no, to uz jsem byla s novorozencen v nemocnici a pres ten pobyt mi prislo 47 baliku domu
manzel doma povlikal postylku, vyvaroval lahvicky, babicka zehlila hadriky, druha sila body velikost 44 ![]()
Takze ted bych takovej ten zaklad koupila trrba kolem 30tt a zbytek az co budu potrebovat po porodu.
S dcerou jsem stejne potrrbovala vsechno pro nedonosence
Dudlíky jsem koupila až tak 2 měsíce po porodu v zoufalé snaze, že jiná značka zabere. Dostala jsem jich totiž dost jako dárek, ať od kamarádek, nebo z porodnice apod. Dcera byla hrozně uřvaná, ale ani jeden jí nevyhovoval. Nakonec se dávila i dudlíkem pro nedonošeňátka 1600 g.
Lahvičky jsem nekupovala. Jedenu krásnou sadu 4 lahviček jsem dostala od kamarádky. A vlastně jsem je použila až u dalších dětí a ne na UM. Jedna lahvička nám ležela ve skříni 7 let, než našla využití u čtvrté dcery.
@mado přesně a taky vím, že to vše prodávali i v porodnici za výhodné ceny…