Co bývá v dětském fotoalbu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
316
15.8.25 15:01

Co bývá v dětském fotoalbu?

Hledala jsem nějaké pěkné fotoalbum pro mimčo, ale žádné s předepsanými stránkami se mi nelíbilo - většinou do toho ani člověk nevidí. Online skoro vůbec a v knihkupectví většinou taky ne, protože jsou zabalené do fólie. A když už jsem viděla dovnitř, tak se mi nelíbily všechny stránky.

Rozhodla jsem se tedy pořídit si čisté album na fotorůžky a obsah si chci vytvořit sama. Jenže občas ta komerční alba měla nějakou zajímavou stránku, která by mě třeba nenapadla.

Mám pár tipů, jaké stránky chci udělat (rodina, z porodnice, první pohybové milníky, první slova, reakce na doktory, první zoubky, očkování, oblíbené hračky, procházky, jak šlo uspávat, narozeniny, školka, kamarádi) ale zajímalo by mě co dál v takových albech bývá. A i vaše zkušenosti, jaké stránky se vám líbily a jaké zůstaly nevyužity. Chci, aby si to jednou dítě příp. mohlo porovnávat se svým vlastním dítětem.

Jsem druhé dítě, takže moje album má jen fotky a k albu sourozence se teď nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16139
15.8.25 15:07
@Furzhilda píše: Více

Já mám svoje album z dětství a naopak mi tento styl vyhovuje. Stačí fotky a případně popisky si dopíšu sama :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
15.8.25 15:33

Taky mám fotoalbum nalepovací. Ke každé nalepené fotce napíšu popisek ( kdo, kde, s kým, kdy…) hlavně u fotek z oslav kde jsou i starší příbuzní. U některých píšu i vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
15.8.25 16:06
@Dahlia0409 píše: Více

Mě ten styl taky vyhovuje, ale u toho předepsaného jsou různá témata, ke kterým se dá něco připsat, a je to dost zajímavé si to pak číst. Sám rodič by si to za 30 let nepamatoval. Takže hledám jen inspiraci pro svoje album.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
15.8.25 16:09

Ja si to u syna taky uz nepamatuju a sama info k sobě nemam :D Ale hlavní jsou pro me ty samotné fotky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
15.8.25 16:54

Napsala bych třeba průběh celého dne od probuzení po večerní uspání. Jak člověk žije každý den v tom kolotoči, tak to nevnímá, ale rychle se to mění a s ročním nebo pětiletým už si ani nevzpomeneš, jak probíhaly dny s tříměsíčním miminkem. Kdy jste chodili ven, kam, s kým, jak jste uspávali, jak dlouho mimi spalo, oblíbené hračky/předměty (protože rulička od toaleťáku nebo prázdná šnečí ulita budou zaručeně oblíbenější než montessori hračka za pět stovek :lol: ), jak jste zaváděli příkrmy, kolik čeho kdy mrně snědlo, šimrání při přebalování, vaše domácí rituály, písničky, které jsi zpívala, blbnutí ve vaně, prostě to vše úplně běžné, co se zdá obyčejné a že to není potřeba někam psát. Právě na tohle se krásně vzpomíná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
15.8.25 17:11

@Kníže Ignor Děkuji za tipy! Přesně tohle si tam chci poznamenat. Některé věci mě napadly, ale další si poznamenám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13703
15.8.25 17:24

Ano, denní režim v různém věku. Také co už umí v každém měsíci. A zajímavý třeba může být i rodinný strom - tj. rodiče, prarodiče.
Taky se dá to album udělat digitálně a pak ho nechat vytisknout jako fotoknihu, třeba po prvním roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
15.8.25 17:31

@Dahlia0409 a to mi přijde právě škoda mít jen fotky a už ne ty příběhy vztahující se k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
15.8.25 18:20

Tak ja si záznamy nedělala a moje z dětství taky nemam, takze bych stejne neměla s čím porovnat. Nějakou tu knížku jsme dostali na vítáni občanku, ale nezaujalo me to, takze je dodnes prázdná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14556
15.8.25 18:21

Lepila bych si fotky a na co si k nim vzpomenu, to bych tam připsala. Asi místo a datum, nebo další osoba na fotce, kdo to je, s tím pomůže mobil. Já teeba jsem typ, co tahle ruzna dětská alba vždycky posílal dal, přijde mi to až nechutně sentimentalni a nejsem schopna popsat/napsat, čím mě překvapil růst prvního zoubku nebo jaké jsem měla pocity, kdyz se miminko poprvé vykakalo do nocniku, a tak podobne. A už vůbec nejsem schopna si představit, té by něco takového mělo některé moje dite číst :zed: :lol:. Raději fotky nalepit, popsat, a čau. Žádné vypisování přílisnych trapností :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
15.8.25 18:34
@Semtex píše: Více

A co teprve ty krabičky na první zoubky 8o :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14556
15.8.25 19:08

@Dahlia0409 Jezisi no to taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4146
15.8.25 19:13

Delala jsem obema detem fotoknihy, poskladala jsem, jak jsem chtela a pridala popisky a ruzne obrazky, daji se pridat prvni cmaranice, otisk, ultrazvuk, vyfoceny test atd. Ruzky mi prijdou trochu retro a taky nektere nedrzi a po case se odlepuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
15.8.25 19:14
@Semtex píše: Více

Zlatá knížka proti tomu. Pramen prvních vlasů, nebo ty zuby 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...