Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
O eliminační dietě nic nevím, nevím, jak postupovat. Z vyjmenovaných alergenů kromě pšenice v chlebu, nejí nic…vajíčko neměla asi tak stejně dlouho jako to mléko, čokoládu neochutnala, ani kakao, ořechy, ryby, papriku, citrusové plody, bobulovité ovoce, med, sladkosti, luštěniny jsme také vysadily, kyselé zelí, nakládanou zeleninu, petržel, ředkev, ředkvičky, křen, celer, exotické koření - nic z toho nejí. Možný alergen může být rajče, cibule v polívkách, jinak fakt nevím…takže možný alergen dostává ode mně, takže řešení přestat kojit, by možná nebylo od věci ![]()
Doma nemáme žádného domácího mazlíčka, s psími chlupy se setkává u babiček a dědečků, ale zhoršení poté nesleduji. Rodina je nekuřácká, pereme v sensitiv pracím prostředku, na písek zatím nechodí, plavat už taky ne. Donedávna se koupala pouze v čisté vodě ob den, nyní v odvaru ze škrobu na radu kožní lékařky. Oblečení, které je v kontatku s kůží (bodýčka, kalhoty) jsou z bavlny.
Myslím si, že je to problém uvnitř těla, tedy je potřeba dát ho do pucu a nejen mazat vně, ale i mazat vně je potřeba. TA kůže ji prostě svědí.
@Miriska eliminační dieta je tady: http://www.proalergiky.cz/…geny-v-jidle
Pšenice je víc alergenní, než si většina lidí myslí (mí oba synové mají alergii na pšenici).
Přestat kojit někomu pomůže, někomu naopak, násilné odstavení je pro prcka někdy dost bolestné a psychosomatika hraje u AE taky svou roli.
Ahojte, jaký čaj tedy dáváte dětem s AE? Já dávám pouze Bio fenyklový od Hipp, ale chtělo by to změnu, tak poradte který je vhodný. Máme AE, ABKM takže nesmíme nic od mléka, teď méme dokonce i zánět průdušek, malému je 7.měsíců. Poraďte co je dobré na průdušky, máme antibiotika.
@cura dobrý je rooibos, přírodní antihistaminikum. Přesně v 7 m měl zánět průdušek i můj syn, byli jsme dokonce v nemocnici. Dobré byly inhalace (ale to bylo jen v nemocnici). Na noc zvlhčovat vzduch (mokré ručníky kolem postýlky), zvýšenou matraci, velké dávky probiotik, 1 - 2 miliardy bakterií denně (více kmenů).
Probiotika dávám Infants Dophilus Plus 2odměrky do večerního mléka. Čaj rooibos od Apotheke mám koupený, ale ještě jsme ho nezkusily, tak zítra uvaříme. Na průdušky máme ještě sirup Spiropent, který užíváme už 4tydny a teď od pondělí ještě Atb kvůli teplotě. Na AE užíváme fenistil antihistamika, ale máme je 5dní vysazené protože máme jít na alergologii kvůli těm průduškám.
@luthienka Ráda si čtu tvoje příspěvky. Vždycky dobře poradíš jak s alergiemi tak s ekzémem prostě se vším. Super rady, díky ti za ně.
Holky teda jde mi z toho hlava kolem.Tak my máme AE od toho 3m očkovali jsme až ve 4m dle stavu AE. Čaje ji kupuju dětské od Lerosu, dokonce když byla zahleněná pomohl jen břečťanový sirup a dětský čaj při kašli(směs bylin).Bylo mi doporučeno čaje na pročištění organismu a na posílení imunity, ale který můžu dát 9m dceři??
S příkrmy jsme začínali od 4m nebo se mi odstavila
jídlo má nesolené, nesladké a přistupovali jsme opatrně, ale zdá se mi, že se ekzém zhoršuje při změnách počasí, přetopených domácnostech a při,,stresu"
u jídla jsem neobjevila nic co by jí to mohlo zhoršit. Lepek zvládla bez problémů, vajíčka(žloutky) taktéž a jogurty jí tajky nic nedělají. Veškeré přesnídávky, kaše a obědy jí připravuji sama a nepřidávám žádé konzervanty, cukry a škroby
Moc ráda bych té naší berušce ulevila od svědění. Je mi vždy do pláče když se ráno vzbudí a je celá rozškrábaná ![]()
Jo a co ty probiotika? Pomáhají??Poradí někdo s těmi bylinými čaji? ![]()
Jo a na aktivní ekzém jsme teď zkoušeli Cannabiox E a měl celkem úspěch ![]()
@cura píše:
Ahojte, jaký čaj tedy dáváte dětem s AE? Já dávám pouze Bio fenyklový od Hipp, ale chtělo by to změnu, tak poradte který je vhodný. Máme AE, ABKM takže nesmíme nic od mléka, teď méme dokonce i zánět průdušek, malému je 7.měsíců. Poraďte co je dobré na průdušky, máme antibiotika.
Meduńku
@karlle a byla kojená od začátku nebo na UM (resp. odkdy byla na UM)?
@karlle Já davám probiotika už od 3.týdnů. První to byly kapky Bio GAia pak jsme přešli na laktobacílky a teď máme Infants dophilus plus(na diskuzi jsem se dočetla že obsahuhí nejvíce probiotickych kultur a živých bakterií).Čaj máme Bio fenyklovy od Hipp ten používáme asi od 1měsíce jak jsme přešli na UM.Dnes jsem uvařila ten čaj Rooibos malý ho zatím pije tak uvidíme. My máme AE asi od 5.měsíce. Měli jsme trochu i předtím ale jen trochu a jen někdy. V 5měsíci se nám to rozjelo po mléčné kaši, tak jsem šla za Mudr. jestli nemůžeme mít ABKM, vzala krev a zjistili že máme alergii na bilkovinu kravského mléka, kasein a laktozu. Teď pijeme Nutrilon allergy digestive care a nemužeme nic od mléka. Ekzém se zlepšil, máme jen trochu pod jedním kolínkem a teď se nám trochu udělal na tvářích(asi ze slin jak lezou zuby).Omlouvám se za chyby, hotovy román.
@luthienka Stačí dávat jednou za den ty dvě odměrky probiotik nebo mám dávat víc když máme antibiotika.